26/4/20

Σκοιλ Ελικικού Vs COVID 19


Πως φτάσαμε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) | Πεμπτουσία20/04/20
Ακούω διάφορα επιχειρήματα, απ’ όσους θα ήθελαν να αποδομήσουν την δουλειά που έγινε από την κυβέρνηση, για τον έλεγχο της πανδημίας. Αδυνατούν να δεχτούν πως το αποτέλεσμα προέκυψε από την υποχρέωση κάθε υπεύθυνης πολιτείας, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ισχυρίζονται- δεν μπορεί παρά να το έχετε ακούει- πως ναι μεν έγινε εγκαίρως η λήψη των περιοριστικών μέτρων, όμως όχι για την προστασία του πληθυσμού, αλλά γιατί η χώρα διέθετε ένα διαλυμένο ΕΣΥ, το οποίο δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. Είχε ελάχιστες κλίνες ΜΕΘ και ήταν υποστελεχωμένο. 

Αν δεχτούμε ως σωστό το επιχείρημα, θα πρέπει να δεχτούμε και ως πραγματικό γεγονός πως αυτό το ΕΣΥ παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση στην παρούσα. Και ως εκ τούτου έχει ιδιαίτερη αξία η αύξηση εσχάτως των κλινών ΜΕΘ κατά 50%, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα όπως και η πρόσληψη 4000 εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεπεράσει το 25-26%


Κάλπη: το εκδικητικό αποκούμπι του αδύναμου - Status Radio 94.2
Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε ορισμένα αριθμητικά δεδομένα που αφορούν τις πιο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις. Σκόπιμα η αναφορά δεν γίνεται σε εκλογικά ποσοστά, αλλά σε απόλυτους αριθμούς. Και ο λόγος είναι ότι τα ποσοστά εκφράζουν σχετικότητα, ενώ οι αριθμοί καταγράφουν την πραγματική εικόνα.Το 2012 και το 2014 τα κόμματα που κυβέρνησαν, είχαν ήδη εισπράξει την έντονη αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος, για τη λιτότητα και τα μνημόνια Ι και ΙΙ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις περιπτώσεις είχαμε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.