20/4/23

Το εξαιρετικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα!

Δεν είχε ποτέ πάρε δώσε με την δημόσια υγεία. Ένα καλό ασφαλιστικό συμβόλαιο του εξασφάλιζε οποτεδήποτε χρειάστηκε την πρόσβαση σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Γεγονός που τον έκανε να νιώθει ασφάλεια, ειδικά αυτή την περίοδο καθώς θεωρούσε το ΕΣΥ καταπονημένο μετά τον κόβιντ και εν πολλοίς απαξιωμένο στη συνείδησή του.

Ωστόσο όταν κάποια στιγμή χρειάστηκε να διαχειριστεί ένα σύνθετο πρόβλημα υγείας, πριν προστρέξει σε κάποιο από τα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, έκανε τη σχετική έρευνα. Τι διαπίστωσε; Πως ένα από τα σημαντικότερά κέντρα αναφοράς της Ευρώπης για το συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, βρίσκεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για την Πανεπιστημιακή κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα, η οποία θεωρείται από τις κορυφαίες στο είδος της, στελεχωμένη με σημαντικούς εξειδικευμένους επιστήμονες. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο όνομα του καθηγητή και Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνου Δημόπουλου που είναι ο επικεφαλής της κλινικής και ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ειδικών στην Ευρώπη.

19/4/23

Τελικά είμαστε γκρινιάρηδες και μίζεροι ή μήπως όχι;

Η τηλεοπτική δημοσιογραφία στην Ελλάδα, προσδιορίζεται σε ετήσια βάση σε περιόδους, ανάλογα με την κρατούσα θεματολογία! Έτσι έχουμε την περίοδο του μπακαλιάρου, της λαγάνας, του οβελία, της σχολικής τσάντας, του πετρελαίου θέρμανσης, του ρεβεγιόν κοκ. 

Το άκουσμα του «Χριστός Ανέστη» σημαίνει και τη λήξη της εικοσαήμερης και βάλε, περιόδου του οβελία, προς ανακούφιση των τηλεθεατών! Άλλωστε και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της περιόδου του οβελία, θα έχουν την ανάγκη ανάπαυλας, μετά την κόπωση της καθημερινής παρουσίας στην τηλεόραση, πρωί, μεσημέρι, βράδυ και μάλιστα στο ένα μετά το άλλο τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, τα οποία επαναλαμβανόμενα ερίζουν ποιο θα τους βγάλει πρώτο στον αέρα!