2/7/19

Ο Τσίπρας στον ΣΚΑΙ. Κέρδη και ζημιές!


«Προχθές, στην Τρίπολη, με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα εξήντα. Μου είπε, «θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το debate, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άστον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί». Αποφάσισα λοιπόν την Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Κι εκεί, σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης, να εκθέσω τις θέσεις μας και την προγραμματική μας αντιπαράθεση με τη ΝΔ». Αλέξης Τσίπρας 30/6/19

Το γεγονός ότι ο ΣΚΑΙ ανταποκρινόμενος στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα, αποδέχθηκε εμμέσως ότι είναι το γήπεδο του κ. Μητσοτάκη και ότι αποτελεί το αντίπαλο δέος στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα γεγονός που εξαρχής έθετε σε θέση ισχύος τον Πρωθυπουργό. Η ταύτιση του ΣΚΑΙ με τον κ. Μητσοτάκη, ήταν ένα επικοινωνιακό τρικ του κ. Τσίπρα, ώστε να δημιουργήσει την προσδοκία για ένα (εικονικό) ντιμπέιτ. 

Ο ΣΚΑΙ σε αντάλλαγμα, αρκέστηκε προφανώς στο κέρδος της τηλεθέασης και του «θορύβου» που θα δημιουργούσε το γεγονός της συνέντευξης.

Καθώς η συνέντευξη εξαρχής ορίστηκε ως «κατά πρόσωπο»  τηλεμαχία, ήταν δεδομένο πως οι συνάδελφοι στον ΣΚΑΙ, δεν θα μπορούσαν (και δεν θα είχαν το δικαίωμα) να ασκήσουν αντίλογο στις απόψεις του κ. Τσίπρα, όπως η δεοντολογία και ο σεβασμός απέναντι στον θεσμό του Πρωθυπουργού όριζε.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας, πριν ακόμη μπει στο στούντιο, είχε ορίσει την παρουσία του στον ΣΚΑΙ, ως μάχη στα χαρακώματα του εχθρού. Και νομίζω του βγήκε. 

Οι μεν δημοσιογράφοι λειτούργησαν ως δημοσιογράφοι, ο δε Πρωθυπουργός τους αντιμετώπισε, σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, ως εντολοδόχους του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με άλλα λόγια τους παγίδευσε και τους έφερε στα μέτρα του. 

Δεν ήταν ο ρόλος τους άλλωστε να λειτουργήσουν ως πολιτικοί αντίδικοι. Παρόλα αυτά, σε κάποια σημεία ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν σχεδόν προσβλητικός απέναντί τους, γεγονός που οι ίδιοι το άφησαν να περάσει, χωρίς να αντιδράσουν και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τη θέση τους.

Κατά τούτο νομίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνέντευξης. Παρότι δεν είπε τίποτα καινούργιο, επανέλαβε όσα κατά καιρούς έχει πει, βγήκε χωρίς αμφιβολία κερδισμένος. Οφείλει να του πιστώσει κανείς, πως γνωρίζει το παιγνίδι της επικοινωνίας. Άλλωστε δεν είχε να χάσει τίποτα, αφού είναι ήδη χαμένος. 

Έχει ήδη υποστεί μια οδυνηρή ήττα και όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις είναι αντιμέτωπος την Κυριακή με μια ακόμη. Ως εκ τούτου μόνο να κερδίσει είχε από την παρουσία του στον ΣΚΑΙ και ως φαίνεται το πέτυχε. 

Και σίγουρα το είχε προσμετρήσει όλο αυτό, αλλιώς δεν θα άφηνε τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες έχοντας υποστεί το κόστος της κριτικής για τη στάση του αυτή.
Αν για τον ΣΚΑΙ το στοίχημα ήταν η υψηλή τηλεθέαση, κέρδισε και αυτός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου