3/5/12

Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ

3 Μαίου 2012
Η είδηση για τις 12 ιερόδουλες που βρέθηκαν θετικές στον ιό του έιτζ, είναι μεν συγκλονιστική, αλλά για όσους γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου! Η πορνεία, το εμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο, κατακλύζουν την πόλη!

Δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε δημοσιογραφική υπερβολή. Είναι η πραγματικότητα, την οποία δεν μπορούν να κρύψουν οι κινήσεις εντυπωσιασμού ενόψει των εκλογών! Σήμερα η πρωτεύουσα, είναι μια εγκαταλελειμμένη, παρηκμασμένη, βρώμικη και επικίνδυνη πόλη. Οτιδήποτε άλλο ισχυριστεί κανείς, είναι ένα μεγάλο (προεκλογικό) ψέμα. Η υπόθεση με τις ιερόδουλες, που εκδίδονταν παρανόμως και διαπιστώθηκε πως ήταν φορείς του έιτζ, είναι η επιβεβαίωση αυτής της διαπίστωσης.

Η Αθήνα έχει αποκτήσει μια τριτοκοσμική όψη, καθώς είναι αμέτρητες οι κοπέλες που εκδίδονται στους δρόμους της πόλης. Η πορνεία είναι ανεξέλεγκτη, στα πεζοδρόμια κεντρικών δρόμων, στις στάσεις των λεωφορείων, εμπρός στα καταστήματα, σε πολυϊατρεία, σε νοσηλευτήρια, σε δημόσιες υπηρεσίες, κυριολεκτικά παντού. Δεν χρειάζεται να πας σε αυτές, έρχονται αυτές σε σένα! Αυτό είναι μια κατάσταση με την οποία έχουν “συμφιλιωθεί” οι κάτοικοι της πόλης, αφού δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς.

Επιβεβαίωση της άγνοιας και ακόμη χειρότερα της υποκρισίας των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση αυτή, ήταν η δήλωση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, που είπε πως: «Πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια που συνάδει με τη γαϊδουριά. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις σε χώρους που δε είναι ελεγμένοι υγειονομικά και να πας χωρίς προφύλαξη;» Αν είναι γαϊδουριά η ανεύθυνη συμπεριφορά του πολίτη, η δική του αμέλεια που ευθύνεται για την δραματική κατάσταση στην πρωτεύουσα, τι είναι;

Το γεγονός πως εδώ και καιρό, ειδικώς όμως τα τελευταία δύο χρόνια, η μετάδοση του έιτζ έχει λάβει διαστάσεις πανδημικής απειλής, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, δεν μπορεί παρά να το γνωρίζει. Όμως παρόλα αυτά, η κατάσταση αντί να ελεγχθεί, επιδεινώνεται συνεχώς. Κάποτε, οι πιάτσες περιορίζονταν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, οπότε υπήρχε θεωρητικά ένας στοιχειώδης έλεγχος της κατάστασης.

Σήμερα, με ευθύνη της πολιτείας, είναι παντού και όπως αποδείχθηκε, χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες υγειονομικές προϋποθέσεις. Αν δεν πρόκειται για μια συνήθη (προεκλογική) υποκρισία, σίγουρα πρόκειται για βαρύτατη αμέλεια του Υπουργού Υγείας, που του αναλογεί τεράστιο ποσοστό ευθύνης για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στην πρωτεύουσα.

Άραγε αυτοί οι άνθρωποι, που κατέχουν δημόσια αξιώματα και οι αποφάσεις τους είναι καθοριστικής σημασίας για τη ζωή μας, δεν έχουν εικόνα της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία; Μετά απορούν για την αγανάκτηση του κόσμου και την γενικευμένη απαρέσκεια στην πολιτική και τους πολιτικούς.

1 σχόλιο:

  1. Είναι αισχρό για μια υποτίθεται σύγχρονη κοινωνία να διαπομπεύει άτομα που είναι στην ουσία θύματα. Ξεχάσαμε το trafficking, ξεχάσαμε τα θύματα της πορνείας και των ναρκωτικών, ξεχάσαμε το ιατρικό απόρρητο και το στιγματισμό ενός ανθρώπου ως "άρρωστου" και στρεφόμαστε εναντίον ανθρώπων που οδηγήθηκαν στην κατάστασή τους από την ανάγκη και συχνά με βία. Και ενώ στην ουσία οι άνθρωποι αυτοί είναι θύματα, αντί να τους φροντίσουμε, τους σημαδεύουμε με τη βούλα του ανεπιθύμητου, τους φυλακίζουμε και τους κατηγορούμε με κακουργήματα. Και όλοι οι "οικογενειάρχες" που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν τις πόρνες ως αντικείμενα επί πληρωμή, θεωρούνται υποκριτικά ως θύματα. Αν είμασταν στο Μεσαίωνα θα είχαμε ρίξει τις πόρνες κατευθείαν στην πυρά, τις συγκεκριμένες όχι όλες γιατί τις υπόλοιπες τις χρειαζόμαστε.

    Αλλά το ανησυχητικό είναι ότι η επίσημη πολιτεία παίρνει το ρόλο του δήμιου. Ποιος εισαγγελέας είναι αυτός που αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ιατρικό απόρρητο και δίνει αβίαστα την εντολή δημοσιοποίησης φωτογραφιών και ονομάτων σε λίγες ώρες; Αυτό δυστυχώς αποδεικνύει ότι όλα στη χώρα μας είναι ελεγχόμενα από τους πολιτικούς, ακόμα και η δικαιοσύνη. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...