24/4/12

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ ΠΑΡΑ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

24 Απριλίου 2012
Επιτέλους να ένα προεκλογικό πρόγραμμα που αξίζει! Που είναι τρανή απόδειξη πως υπάρχουν ακόμη στον τόπο μας πολιτικοί, που αγαπούν τον λαό και σκέφτονται το καλό του και μόνο το καλό του. Και το κυριότερο, που είναι σοβαροί, ρεαλιστές και δεν λένε ποτέ ψέμματα!

Το σημαντικότερο όμως, είναι πως σκέφτηκαν αυτό που δεν σκέφτηκε κανείς άλλος: Να μετατρέψουν την Ελλάδα από μια χρεοκοπημένη και μίζερη χώρα, ανθρώπων σε απόγνωση, στον επί της γης παράδεισο, που τίποτα δεν θα σκιάζει την ευτυχία και την ευμάρεια στην κοινωνία!

Και αν νομίζεται πως αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς και δεν γίνονται, διαβάστε την πρόταση εννέα (παρακαλώ!) σημείων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόταση για να αποφύγει η χώρα, όπως είπε, την κατάρρευση και να ανασυγκροτηθεί η οικονομία της και η κοινωνία. Αν είχε γίνει δε προσεκτικότερη προετοιμασία, ο τίτλος της αντί για: “Εννέα άξονες για την έξοδο από την κρίση”, θα μπορούσε να είναι: “Καλύτερα πλούσιοι και υγιείς, παρά φτωχοί και ασθενείς!” Αυτός είναι ο τίτλος που αποτυπώνει πλήρως την ουσία της και τη χρησιμότητά της.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το μοναδικό μανιφέστο αυτής της στενάχωρης προεκλογικής περιόδου, που δημιουργεί αισθήματα χαράς, καθώς μια προς μια οι προτάσεις που περιέχονται, αλλάζουν τα δεδομένα της χώρας. Εκτός αν είναι χωρίς σημασία το χτύπημα στην ακρίβεια και η διαγραφή των χρεών όλων μας προς τις τράπεζες. Ή ότι έχει μικρή αξία η καταπολέμηση της φτώχειας και η άμεση τόνωση της απασχόλησης! Ή ότι είναι άνευ ενδιαφέροντος η απαίτηση να μας δώσει η Ε.Ε. εδώ και τώρα όλα τα δισεκατομμύρια από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, για να τα διαχειριστούμε όπως εμείς ξέρουμε, να σταματήσουμε να πληρώνουμε όσα χρωστάμε στους ξένους και να μετατραπεί η χώρα όλη ένα εργοτάξιο, από την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων!

Εννοείται πως θα τονωθεί άμεσα η απασχόληση, πως θα αναδιαρθρωθεί το δημόσιο και ότι θα γίνει αναδιανομή του πλούτου υπέρ των αδυνάτων και του κοινωνικού κράτους. Αν εξαιρέσει κανείς την παράλειψη να περιληφθεί στο πρόγραμμα η αθανασία των ανθρώπων, ή έστω στη χειρότερη περίπτωση, η θεαματική αύξηση του προσδόκιμου της ζωής, το πρόγραμμα είναι εξαιρετικό! Άλλωστε, όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ριζικά διαφορετικό, απολύτως ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο!

Ως εκ τούτου, κάποιες μικρές λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα εφαρμοστούν όλα αυτά, μένει να διευκρινιστούν όταν με το καλό σχηματίσει, την επομένη των εκλογών, αυτοδύναμη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καθότι τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς δεν ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί του και να συγκυβερνήσουν (άλλωστε δεν διαθέτουν ένα τόσο όμορφο κυβερνητικό πρόγραμμα).

Το μόνο που μένει πλέον, είναι να βρεθούν περί τα τρία εκατομμύρια ψηφοφόροι, που στο δύσκολο δίλημμα “πλούσιοι και υγιείς”, ή “φτωχοί και ασθενείς” θα επιλέξουν το πρώτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...