19/2/12

ΑΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

18 Φεβρουαρίου 2012
Η χώρα βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί ποτέ εδώ και πολλές δεκαετίες. Καθημαγμένη και απαξιωμένη, ανυπόληπτη και λοιδορούμενη! Μια εντελώς άδικη και παράταιρη εικόνα, που κάποιοι με τις επιλογές και τις παραλείψεις τους δημιούργησαν. Τα αδιέξοδα είναι πρωτοφανή, καθώς η κοινωνία στενάζει, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια κυριαρχούν και οι πολίτες αγωνίζονται να επιβιώσουν σε ένα ανήμπορο κράτος, όπως κάποιοι, με δική τους ευθύνη, μετέτρεψαν τη χώρα μας.

Όμως τώρα προέχει η σωτηρία της πατρίδας. Η ανάγκη να βρεθεί τρόπος να μην βυθιστούμε στο απόλυτο χάος και να μην γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω. Υπάρχει ο φόβος και η πιθανότητα, όσα ζούμε σήμερα να μην είναι τίποτα εμπρός σε όσα μπορεί να προκαλέσει μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Ακόμη και την ώρα αυτή, όλα κρέμονται σε μια κλωστή και όλοι γνωρίζουν πως οι επόμενοι μήνες θα ισοδυναμούν με ακροβασία σε τεντωμένο σκοινί, χωρίς δίχτυ ασφαλείας από κάτω.

Στις συνθήκες αυτές, αν θεωρούμε πως είμαστε λογικοί και πως ενδιαφέρει η επιβίωση της χώρας, το μόνο που δεν χρειάζεται είναι «σπατάλη δυνάμεων» και περισσότερη ένταση και αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων. Είναι μια πολυτέλεια που το μόνο που θα επιφέρει είναι μεγαλύτερα δεινά. Σε αυτές τις συνθήκες είναι από πολιτικά αφελές έως κραυγαλέα υποκριτικό, να προχωρήσει η βουλή στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να ερευνήσει τα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα του 2009, όπως ζητούν 111 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Συνιστά πολιτική ανωριμότητα και άγνοια της κατάστασης η πρόταση αυτή. Πρώτον γιατί απευθύνεται σε ένα σχεδόν διαλυμένο κοινοβούλιο, που δεν αντιπροσωπεύει πλέον ούτε αριθμητικά, ούτε ποιοτικά το εκλογικό σώμα! Δεύτερον γιατί επείγουν οι εκλογές ώστε επιτέλους να υπάρξει ένα νέο πολιτικό τοπίο, που θα αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση. Αν συσταθεί εξεταστική επιτροπή, εκλογές δεν μπορούν να προκηρυχτούν παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της. Τρίτον αν μας ενδιαφέρει η αλήθεια, τουλάχιστον ας την μάθουμε όλη και όχι τη μισή! Να μάθουμε για το έλλειμμα του 2009, αλλά να μάθουμε πως και γιατί η χώρα οδηγήθηκε στο διασυρμό και την απαξίωση και οι πολίτες στην απόλυτη δυστυχία. Τέταρτον και σημαντικότερο ΟΧΙ ΤΩΡΑ!

Η χώρα πρακτικά εδώ και μήνες έχει κηρύξει χρεοστάσιο. Το κράτος υπολειτουργεί, η δημόσια διοίκηση έχει παραλύσει, η ανεργία σαρώνει, η εγκληματικότητα αυξάνεται δραματικά, η συνοχή της κοινωνίας δοκιμάζεται! Και αντί να σκύψουν όλοι τους το κεφάλι, να συνεργαστούν και να αναζητήσουν τρόπους να ανακουφίσουν την κοινωνία και να σταματήσουν τον κατήφορο της χώρας, κάποιοι ψάχνουν τρόπους να διευρύνουν το χάσμα. Και μετά απορούν γιατί δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...