30/9/11

THE GREEK PARODY!

31/9/2011
Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση, θα έχει σίγουρα θέση στα εγχειρίδια του μέλλοντος, ως παράδειγμα προς αποφυγή. Η προχειρότητα, οι παραλείψεις, η ανοργανωσιά και η απουσία πολιτικού θάρρους, είναι χαρακτηριστικά που προκαλούν ανασφάλεια, ανησυχία και αβεβαιότητα στους πολίτες.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση “σέρνεται” πλέον πίσω από τις εξελίξεις! Υπό το κράτος πανικού, αποφασίζουν στο πόδι παράλογα μέτρα, τα οποία όταν έρχεται η ώρα αδυνατούν να εφαρμόσουν! Για παράδειγμα εξαγγέλλουν μέτρα που μεταβάλλουν δραματικά τα δεδομένα στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, που όμως στη συνέχεια -μέσα σε ένα 24ωρο- αφού πρώτα τα αλλάξουν τρεις φορές, στο τέλος τα μεταθέτουν για του χρόνου!

Δείτε την ιστορία με τις αποδείξεις. Μόλις τρεις μήνες πριν κλείσει η χρονιά, ζήτησαν από τους φορολογούμενους να καλύψουν (αναδρομικά) με αποδείξεις το 60% του ετήσιου εισοδήματος, χωρίς να περιλαμβάνονται λογαριασμοί, δίδακτρα κλπ. Μετά τη γενικευμένη κατακραυγή, λίγες ώρες μετά ανακοίνωσαν μείωση του ποσοστού στο 40%, στη συνέχεια προστέθηκαν στις αποδείξεις και αυτές των λογαριασμών και των διδάκτρων και λίγο πριν κλείσει το 24ωρο, μετέθεσαν το μέτρο για του χρόνου!

Τα ίδια και χειρότερα με την εργασιακή εφεδρεία, ένα μέτρο που έχει αποφασισθεί πολλές εβδομάδες (ή και μήνες) πριν. Παρ' όλα αυτά ζήτησαν από τις διοικήσεις 151 οργανισμών με μηδενικά χρονικά περιθώρια και θολά κριτήρια, τις καταστάσεις του προσωπικού που προτείνεται προς εφεδρεία. Οι περισσότερες από τις (διορισμένες) διοικήσεις, είτε για ρεαλιστικούς λόγους, είτε γιατί δεν ήθελαν να συγκρουστούν με το προσωπικό και τους συνδικαλιστές, δήλωσαν αδυναμία, και “πέταξαν το μπαλάκι” πίσω στην κυβέρνηση. Και ω του θαύματος, την επόμενη ημέρα οι φωστήρες υπουργοί (που θα έπρεπε να αποφασίσουν αυτοί πλέον ποιοι θα μπουν στις λίστες) διαπίστωσαν νομικά εμπόδια και αντικειμενικές δυσκολίες στην υλοποίηση του μέτρου!

Απίστευτες ιστορίες την ώρα που η χώρα καθημερινά βουλιάζει. Θυμηθείτε πόσες συγνώμες ζητήσαμε και πόσο ταπεινά παρακαλέσαμε τους τροϊκανούς να επιστρέψουν, αφού πρώτα τους διώξαμε άρον άρον. Θυμηθείτε την παρωδία με το τέλος ακινήτων, που αρχικά ήταν προσωρινό, την επόμενη διπλασιάστηκε (γιατί το υπολόγισαν λάθος) και την μεθεπομένη έγινε μόνιμο!

Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν αντίστοιχη διαδικασία ευτελισμού της αξιοπρέπειας και του κύρους της χώρας, όπως αυτή στην οποία μας υπέβαλαν οι δανειστές μας προσφάτως. Να υποχρεώσουν τον πρωθυπουργό της χώρας να δεσμευτεί εγγράφως, αρνούμενοι την προφορική του διαβεβαίωση, για όσα θα κάνει προκειμένου να μας δώσουν την επόμενη δόση! Αν αυτό δεν είναι πρωτοφανές, τότε τι είναι;

Και ποια είναι η λύση, είναι το εύλογο ερώτημα; Αυτό και αν είναι δύσκολο να απαντηθεί! Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως οι χρυσές εφεδρείες του τόπου, είναι στο κάδρο με τη φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή.

δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ισοτιμία