1/7/11

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ;

2 Ιουλίου 11
Συναίσθημα ή λογική; Παραδοσιακά έχουμε ισχυρή ροπή προς το πρώτο, εις βάρος του δεύτερου, παραβλέποντας συνήθως τις συνέπειες. Ίσως γιατί έχουμε βαθιά την πεποίθηση πως στο τέλος θα βάλει το χέρι του ο Θεός! Ένας «από μηχανής Θεός», που θα δώσει τη λύση, έστω και την έσχατη ώρα. Ας μην ξεχνάμε πως ο συγκεκριμένος Θεός, είναι ελληνικό εφεύρημα!

Δεν μπορεί να είχαν κάτι άλλο κατά νου οι χιλιάδες διαδηλωτές,που ζητούσαν από τους βουλευτές την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Τα κρατικά ταμεία ως γνωστόν σε λίγα 24ωρα, χωρίς την πέμπτη δόση της τρόικας θα είναι άδεια, ενώ ήδη το έλλειμμα του προϋπολογισμού έχει εκτοξευτεί στα 11δισ ευρώ!

Με τον κοινό νου, η συνειδητή επιλογή της κατάρρευσης του κράτους, της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης και όσων δραματικών θα ακολουθούσαν, στερείται λογικής. Όλα αυτά που ζήσαμε τα τελευταία 24ωρα στο Σύνταγμα, θα έμοιαζαν με παιδική θεατρική παράσταση, μπροστά σε όσα θα μπορούσαν να συμβούν σε ενδεχόμενη χρεοκοπία τηςχώρας.

Η λογική λέει πως σε τόσο δύσκολες ώρες ο πολιτικός κόσμος οφείλει να είναι μονοιασμένος και να συζητά εποικοδομητικά και συναινετικά για την σωτηρία της χώρας, αντί των διαλόγων και των ακραίων αντιπαραθέσεων που πυροδοτούν πάθη και εντάσεις στην κοινωνία! Λέει ακόμη πως η κοινωνία αντιδρά με ωριμότητα και ψυχραιμία και όχι με ανεξέλεγκτη παρορμητικότητα. Λέει ακόμη πως τα ΜΜΕ οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην επιδίδονται σε ακατάσχετο και επικίνδυνο λαϊκισμό. Ούτως ή άλλως καμιά κοινοβουλευτική διαδικασία δεν μπορεί να επιβάλει στην κοινωνία τι να πράξει και πως να πορευτεί,ούτε κανείς μπορεί να μας σώσει, αν εμείς επιμένουμε να μην θέλουμε!

Το μήνυμα που εκπέμψαμε σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι το μήνυμα μιας χώρας που αρνιέται να παλέψει για τη σωτηρία της. Με τις εικόνες της ρημαγμένης πλατείας Συντάγματος, τις κατεστραμμένες περιουσίες, τις λεηλατημένες επιχειρήσεις, τους εμπρησμούς και τους βανδαλισμούς, τον τρόμο των κουκουλοφόρων, με τους τρομοκρατημένους τουρίστες να φυγαδεύονται από τα ξενοδοχεία τους και χιλιάδες άλλους αποκλεισμένους στα λιμάνια της χώρας!

Μια παρανοϊκή εικόνα,που προκαλεί θλίψη, και απογοήτευση.Ένα ακόμη βήμα προς το κενό! Για όσους μπορούν να αποτιμούν με κρύο αίμα και από απόσταση τα πράγματα, όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας τελειωμένης χώρας! Μακάρι να κάνουν λάθος...

Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα, καθώς το κριτήριο για την περαιτέρω χρηματοδότηση της χώρας είναι η εφαρμογή των όρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς σύντομα η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Με τα αδιέξοδα που θα προκύψουν από την προχειρότητα και τη βιασύνη με την οποία συντάχθηκε το Μεσοπρόθεσμο. Με άλλα λόγια οι εκλογές δεν αργούν! Ατυχώς «από μηχανής Θεός» δεν φαίνεται στον ορίζοντα και ως εκ τούτου δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές!
δημοσιεύτηκε στην Ισοτιμία