6/5/11

Ε, όχι και κήνσορες οι βουλευτές!

6 Μαίου 11

Όλα έχουν τα όριά τους, ακόμη και η υποκρισία. Αφορμή η υπόθεση με τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών, που προκάλεσε υποτίθεται οργίλες αντιδράσεις στους εν ενεργεία βουλευτές. «Δεν μπορεί ο κόσμος να κάνει θυσίες και να υπάρχουν τέτοιες προκλήσεις» λέει ο ένας, «είναι προσβλητικές και ανήθικες τέτοιου είδους πρακτικές» λέει ο άλλος, «θα προβούµε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να μην ικανοποιηθεί η απαίτηση», λέει ο τρίτος. Τα ίδια λέει και ο τέταρτος, ο πέμπτος, ο έκτος, ο έβδομος και πάει λέγοντας.

Αθώοι του αίματος όλοι τους λοιπόν, συγκλονισμένοι, οργισμένοι, έξω φρενών! Κάποιοι, μάλιστα, φρόντισαν εμφατικά να δηλώσουν ή να διαρρεύσουν πως δεν περιλαμβάνονται στις σχετικές λίστες (παραλείποντας να δηλώσουν πως όταν έγινε η προσφυγή δεν ήταν πρώην, αλλά εν ενεργεία βουλευτές). Συμπτωματικά, όλοι τους ξεχνούν να πουν πως η διεκδίκηση των αναδρομικών από τους συνταξιούχους βουλευτές, βασίζεται σε νόμους και διατάξεις που η Βουλή ψήφισε και που ποτέ δεν επιχειρήθηκε να αλλάξουν.

Ο λόγος είναι απλός! Αυτά που διεκδικούν ως αναδρομικά οι πρώην βουλευτές, τα παίρνουν σε ζεστό χρήμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι νυν! Όσες φορές με διάφορα νομικά τεχνάσματα οι δικαστές έδιναν αύξηση στον εαυτό τους (μέσω του «Μισθοδικείου»), αντίστοιχη αύξηση έπαιρναν το επόμενο πρωί και οι βουλευτές. Επομένως γιατί να αλλάξει το περίφημο Ζ’ ψήφισμα της Βουλής το 1975 που εξομοιώνει τις αποδοχές των βουλευτών με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου; Αντίθετα για να το σιγουρέψουν το συμπεριέλαβαν στο προοίμιο του Συντάγματος.

Προκλητικές θεωρεί η κυβέρνηση τις αξιώσεις των συνταξιούχων βουλευτών, γιατί όπως λέει την ίδια στιγμή, οι υπόλοιπες κατηγορίες συνταξιούχων υφίστανται συρρίκνωση των αποδοχών τους εξαιτίας της κρίσης! Όμως δεν είναι προκλητικό οι βουλευτές να είναι οι μοναδικοί Έλληνες, που παίρνουν δύο συντάξεις; Αρκούν 17 χρόνια στη Βουλή, τα μισά απ’ όσα χρειάζεται κατά μέσο όρο ένας κανονικός εργαζόμενος για να βγάλουν σύνταξη κοντά στα 5500 ευρώ. Σε αυτά προσθέστε και την σύνταξη του ταμείου τους!

Το καταπληκτικό είναι πως όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη! Επειδή κάποιοι νυν υπουργοί και βουλευτές θυμήθηκαν ξαφνικά το περίφημο «ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό» ας απαντήσουν οι ίδιοι για τα του οίκου τους.

Άλλωστε, νόμιμα προσέλαβαν στη Βουλή τα παιδιά τους, νόμιμα εισπράττουν φως, νερό, τηλέφωνο, έχουν δωρεάν αυτοκίνητο, συνεργάτες, έχουν ασυλία απέναντι στο νόμο. Νόμιμα (ενώ είναι στα καθήκοντά τους) πληρώνονται extra (και αδρά) για συμμετοχή σε επιτροπές και θερινά τμήματα κλπ.

Υπάρχει, άραγε, πιο ανήθικη και επαίσχυντη ρύθμιση από αυτή που ίσχυε μέχρι χθες (προς τιμήν του την κατήργησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις που δέχθηκε), που επέτρεπε στους γιατρούς βουλευτές, όταν δεν επανεκλέγονταν να διαλέγουν νοσοκομείο και να συνεχίσουν την καριέρα τους στο Δημόσιο ως διευθυντές κλινικής, ακόμη κι αν το νοσοκομείο δεν τους χρειάζεται;

Για όλα αυτά, κανείς από όσους σήμερα έπεσαν από τα σύννεφα και αντέδρασαν με οργή, ποτέ δεν μίλησε. Δυστυχώς ο λαϊκισμός περισσεύει, όπως άλλωστε και το δούλεμα.
δημοσιεύτηκε στο www.aixmi.gr