Στη χώρα που ζούμε τίποτε δεν είναι αδιανόητο! Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Τα καλύτερα και τα χειρότερα. Δυστυχώς στην εποχή μας, το δεύτερο συμβαίνει ολοένα και συχνότερα!
14/5/10
Γιατί όλοι τα έχουν βάλει με τους βουλευτές;
15 Μαίου 10
Υπέροχη επιστήμη η στατιστική. Σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ένα ψέμα, ως το πειστικότερο επιχείρημα . Για παράδειγμα έλεγε τις προάλλες στον Flash ο πρόεδρος της βουλής, πως αν μειώνονταν κατά εκατό οι βουλευτές, «αντί για 1,1 τοις χιλίοις του κρατικού προϋπολογισμού που είναι σήμερα οι αμοιβές, θα πήγαιναν στο 0.9 τοις χιλίοις. Αστεία πράγματα». Αν είναι έτσι, προφανώς δεν αξίζει καν να το συζητάμε, είναι η αυτονόητη αντίδραση στα λεγόμενα του πρόεδρου.
Για όσους δεν γνωρίζουν, με δεδομένο πως οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού είναι περί τα 70 δις, ενδεχόμενη μείωση των βουλευτών θα επιφέρει οικονομία σύμφωνα με τον πρόεδρο, 14 εκατομμύρια. Η αλήθεια είναι πως τα χρήματα είναι λίγο περισσότερα (18 εκατομμύρια) αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος!
Ως εδώ καλά, αν ο πρόεδρος δεν παρέλειπε να προσθέσει στους 100 βουλευτές τους 500 συνεργάτες τους. Τρεις αποσπασμένοι, ένας αστυνομικός και ένας επιστημονικός συνεργάτης αντιστοιχεί σε κάθε βουλευτή, οι οποίοι αμείβονται με έξτρα υπερωρίες και επιδόματα. Το κόστος τους, είναι γύρω στα 20-22 εκατομμύρια ετησίως. Ήτοι συνολικά οι εκατό βουλευτές στοιχίζουν πάνω από 40 εκατομμύρια το χρόνο*, χωρίς να συνυπολογίσουμε αυτοκίνητα, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ταξίδια, εισιτήρια και κάθε λογής αποζημιώσεις και έξοδα.
Σίγουρα ο λαϊκισμός είναι εύκολος και πιασάρικος. Κουβέντες που χαϊδεύουν αυτιά και ικανοποιούν το κοινό αίσθημα με την ρηχή λογική της τηλεόρασης, μπορεί να αραδιάσει κανείς ένα σωρό! Όμως εδώ υπάρχει ένα ζήτημα σοβαρό και κρίσιμο. Αφορά την έντονη και επίμονη κριτική που πλέον ασκείται στον κοινοβουλευτισμό, την πολιτική και τους πολιτικούς. Αφορά τον κίνδυνο να βρεθούν ένα πρωί, εκόντες άκοντες, σε ανοικτή αντιπαράθεση με την κοινωνία! Όποιος δεν το βλέπει κάνει λάθος μεγάλο.
Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, το πρώτο μέτρο που ανακοίνωσε ήταν η μείωση των μισθών των Υπουργών. Αστεία πράγματα θα πείτε (σύμφωνα με τη λογική Πετσάλνικου). Και όμως έχοντας να διαχειριστεί τα μεγάλα ελλείμματα της Βρετανικής οικονομίας, παίρνει τα μέτρα του, πριν ζητήσει θυσίες από τον λαό. Εδώ έγινε ακριβώς το αντίθετο. Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο αντοχής από τους πολίτες, για να συζητήσουν κάποιες περικοπές οι πατέρες του έθνους.
Επειγόντως πρέπει να πείσουν την κοινωνία, πως η βουλή δεν απαρτίζεται από τα μέλη μιας καλοπληρωμένης (με 15 μισθούς) και με εξωφρενικά προνόμια επαγγελματική ομάδα, αλλά από αιρετούς εκπρόσωπους του λαού. Και ένας τρόπος να το κάνουν είναι να υποβάλουν τους εαυτούς σε θυσίες, αντίστοιχες με αυτές που ζητούν από τον Ελληνικό λαό. Αν δεν το κάνουν άμεσα, σύντομα θα έχουν σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας και κύρους οι ίδιοι, αλλά ακόμη σοβαρότερο η δημοκρατία και πατρίδα μας.
* 40 εκατομμύρια, σημαίνει επίδομα 400 ευρώ, σε 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Αστεία πράγματα; Ασφαλώς και όχι!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
«Πρέπει να πιστεύουμε σε θαύματα, για να γίνουν θαύματα» Κάρολος Κουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως, πράγματι, στην παρούσα πολιτική φάση του τόπου, να μην είχε νόημα οποιαδήποτε συζήτηση περί της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, αν, πρώτον, οι 300 έκαναν σωστά τη δουλειά τους και έστω ένας από αυτούς έβγαινε και έλεγε στην ελληνική βουλή και αλλού τα πράγματα με το όνομά τους, όπως λ.χ. ο Daniel Cohn-Bendit, από την ομιλία του οποίου (http://www.youtube.com/watch?v=3lN40jLcHkM) όλη σχεδόν η Ελλάδα "κρεμάστηκε" από τα χείλη του, ένιωσε δικαίωση για τις διαδηλώσεις της αλλά και μια κάποια ελπίδα. Αντίθετα, οι παρόντες εκπρόσωποι της Βουλής στρουθοκαμηλίζοντες ακόμη και τώρα προσπαθούν να προστατεύσουν τα ακάλυπτα οπίσθιά τους, απειλώντας, μάλιστα, με πρόκληση σεισμών 30 ρίχτερ, αν... δεύτερον, αυτοί ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, αυτοί πρώτοι ας μείωναν τις "αποζημιώσεις" τους, τις ατέλειες κ.λ.π.... Προφανώς, όμως, η ουσία δεν είναι στη μείωση του αριθμού των βουλευτών, εκείνων μάλιστα που μας οδήγησαν μέχρι εδώ, αρνούμενοι ωστόσο ακόμη και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ευαγγελίζονται -αν είναι δυνατόν- την τιμωρία των υπευθύνων και τον ερχομό μιας πραγματικής αλλαγής ... Και βέβαια δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά και αυτοί που δεν μιλάνε, δυστυχώς, είναι "αναγκαίοι συνεργοί" στη διαφθορά του τόπου (http://www.giannispanousis.gr/print.php?id=253), γι΄αυτό "μην ελπίζεις, δεν έχει πλοίο για εμάς, δεν έχει (άλλη) οδό"...
ΑπάντησηΔιαγραφήto deftero sxolio apo ta 2 pou sas esteila einai to swsto, parakalw to prwto na mhn lhf8uei upopsh...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέμα προφανώς και δεν είναι η μείωση του αριθμού των βουλευτών. Το πρόβλημα είναι η αδυναμία του πολιτικού προσωπικού να αντιληφθεί πως το κλίμα δυσαρέσκειας επιδεινώνεται ανησυχητικά. Είναι χαρακτηριστικό, όπως προκύπτει και από το ύφος του προέδρου της βουλής, ότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την κοινωνία χωρίς τον απαιτούμενο σεβασμό και με περισσή υπεροψία. Κατά τη γνώμη μου αδιαφορούν για το κλίμα που τείνει να διαμορφωθεί. Σε ότι έχει να κάνει με τα θαύματα, αυτά ως γνωστόν υπάρχουν μόνο στην Αγία Γραφή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε σχέση με το αστεράκι, φίλε, έχω κάνει κι εγώ
ΑπάντησηΔιαγραφήκάποιους συνειρμούς, που βέβαια δεν έτυχαν δημο-
σίευσης. Αν δεν σε βάζω σε κόπο ρίξε μιά ματιά :
http://agioritis.pblogs.gr/2010/05/gramma-s-ena-paidi-poy-den-gennhthhke-pote.html#c620211c3166915?1273397291
http://radar-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_4677.html .
ΥΓ. Δεν ταυτίζω, δεν γενικεύω, πολλά δέν ...
Μα και δεν αντέχω άλλο ...