25/6/11

Πληρώνουμε τις αμαρτίες της κυβέρνησης!

25 Ιουνίου 11

Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη ιστορία της, η Ελλάδα δεν ήταν καθημερινά πρωτοσέλιδο στον παγκόσμιο Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί καρέ- καρέ τις αγωνιώδεις προσπάθειες να διασωθεί η χώρα από την κατάρρευση. Ο λόγος είναι προφανής. Μια ελληνική χρεοκοπία, είναι σε θέση να προκαλέσει πρωτοφανές ντόμινο και να συμπαρασύρει μαζί της στην άβυσσο και άλλα κράτη, με ανεξέλεγκτες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία!

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα δημοσιεύματα είναι απαισιόδοξα για την εξέλιξη του προβλήματος, καθώς είτε θεωρούν αδύνατη τη λύση της εξίσωσης του ελληνικού χρέους, είτε προεξοφλούν την αδυναμία του πολιτικού της προσωπικού να διαχειριστεί αποτελεσματικά τη κρίση. Ούτως ή άλλως τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης έως τώρα, είναι από αρνητικά έως απογοητευτικά.

Κάποιοι, όμως, όπως για παράδειγμα το BBC, πάνε ένα βήμα παρακάτω θεωρώντας πως και η ελληνική κοινωνία ίσως να μην θέλει τη διάσωση της χώρας. «… Χωρίς νέα μέτρα λιτότητας με αντάλλαγμα ένα νέο πακέτο διάσωσης, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Ωστόσο πολλοί Έλληνες φαίνεται ότι προτιμούν αυτήν την επιλογή, αντί της λιτότητας», έγραφε τις προάλλες στις ηλεκτρονικές σελίδες του το Βρετανικό δίκτυο.

Και, ίσως, δεν έχουν άδικο οι συντάκτες του κειμένου. Περισσότεροι από εκατό χιλιάδες πολίτες έχουν ανταποκριθεί ήδη στο κάλεσμα των Αγανακτισμένων και έχουν «ψηφίσει» στις κάλπες που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της χώρας μας από το ΔΝΤ, θεωρώντας τη χρεοκοπία ως την προσφορότερη λύση.

Είναι γεγονός πως με τη βοήθεια των ΜΜΕ (κυρίως της τηλεόρασης), έχει ήδη επέλθει ο διαχωρισμός σε καλούς και κακούς. Σε πατριώτες και σε ενδοτικούς. Οι πατριώτες που ζητούν «λαϊκό ξεσηκωμό», όπως είχε πει ο Μίκης Θεοδωράκης, προτείνοντας μάλιστα (προκειμένου να σωθεί η πατρίδα), «να μαζευτούμε 2 εκατομμύρια Έλληνες και να φυσήξουμε για να φύγουν από εδώ οι τροϊκανοί». Ή αλλιώς «αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα», όπως του αντιπρότειναν εν χορώ οι αγανακτισμένοι.

Η αλήθεια είναι πως μια τέτοια λύση θα ήταν οδυνηρή, καθώς μας γυρίζει στη δεκαετία του ‘60, οικονομικά, κοινωνικά, αλλά και πολιτικά. Όμως, έτσι ξεμπερδεύουμε μια και καλή, με όσους προσχηματικά, θέλουν να μας σώσουν. Υπάρχει, βέβαια, μια λεπτομέρεια… Αν επιλέξουμε να μην ανταποκριθούμε στους επαχθείς όρους που μας επιβάλουν οι δανειστές μας, θα επιβάλουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας, εκατό φορές επαχθέστερους. Θα είναι επιλογή αυτομαστιγώματος. Είναι γνωστή, άλλωστε, η παροιμία με τον σκορπιό και τον βάτραχο. Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων!

ΥΓ. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Μνημόνιο Νο2 (ή αλλιώς Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) θα σαρώσει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ό,τι απέμεινε όρθιο από το Μνημόνιο Νο1. Είναι κοινωνικά ανάλγητο, παράλογα άδικο, αναποτελεσματικό και πιθανότατα ανεφάρμοστο! Όμως, το περιεχόμενο του είναι αποκλειστικά ελληνικής έμπνευσης και αποτυπώνει όλες τις αμαρτίες της κυβέρνησης. Τις παλινωδίες, την αναβλητικότητα, τους ερασιτεχνισμούς, τις παραλείψεις, την πολυφωνία, την αναποτελεσματικότητα. Ακριβώς αυτά πληρώνουμε σήμερα.

Δημοσιεύτηκε στο www.aixni.gr

2 σχόλια:

 1. ΚΥΡΙΕ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕ,
  ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
  ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ 100 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ; ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ; Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ, ΔΗΛ. ΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (-20%), ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΧΑΜΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΘΡΟΟΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ , ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΜΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΘΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ. ΟΧΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΗΔΗ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΕΝΟ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΕΡΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σταμάτης Κυριακάκης26/6/11, 11:47 π.μ.

  Είναι απορίας άξιο πως μπορούν να δημιουργούν εντυπώσεις, γράφοντας προκαλυμμένα γιατί πρέπει να στηρίξουμε το μνημόνιο! Κανένα 60,50 ή 70 δεν μας περιμένει αν διώξουμε το μνημόνιο. Η Ελλάδα δεν χρωστούσε ούτε χρωστάει κανένα Ευρώ. Κανένας δε μας είπε μέχρι τώρα που τα χρωστάμε αυτά τα λεφτά. Μάλιστα όσες φορές ζητήθηκε να γίνει λόγος για το «επαχθές» χρέος όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για τη «σωτηρία μας» εποίησαν την νησαν, αρνούμενοι να δώσουν τον λογαριασμό. Να θυμίσω λοιπόν επιγραμματικά και επιλεκτικά, γιατί υπάρχουν και άλλα που ενδεχόμενα μου διαφεύγουν ή δεν ξέρουμε τα παρακάτω :
  Α) Τα υποβρύχια αγοράστηκαν ΠΕΝΤΕ φορές πάνω από την αξία τους με μίζες
  Β) Τα τρένα αγοράστηκαν 3-4 φορές πάνω από την αξία τους
  Γ) Τα λεφτά στο χρηματιστήριο έκαναν φτερά σε μια νύχτα με την κομπίνα των Πολιτικών
  Δ) Οι Ολυμπιακοί αγώνες κόστισαν 10 φορές πάνω από τον προϋπολογισμό τους
  Ε) Η Ε.Ε. αντί, ως έχει υποχρέωση να κάνει, να είναι συμμέτοχος στην φύλαξη των συνόρων της, επέβαλλε την αγορά εξοπλισμών στη χώρα μας για να καρπούται αυτή τα υπερκέρδη από την αναγκαστική σε μας επιβολή αγοράς υπερτιμολογιμένου στρατιωτικού εξοπλισμού με το μιζάρισμα των Πολιτικών.
  ΣΤ) Οι αποζημιώσεις που έπρεπε να δοθούν στη χώρα μας, από τις καταστροφές που προξένησε, μέσω του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, η φίλη και σήμερα δήθεν κοπτόμενη για τη σωτηρία Γερμανία, πήγαν περίπατο με την ανοχή των Πολιτικών μας.
  Ζ) Η SIEMENS λάδωνε δεξιά και αριστερά αλλά καμία δεν υπήρξε έγνοια, για το γεγονός ως προς τις επιπτώσεις, από το ευκόλως επικαλούμενο σε άλλες περιπτώσεις δίκαιο των «ελεύθερων» αγορών.
  Η)Το μετρό, το αεροδρόμιο, οι άδικες και απρογραμμάτιστες επιδοτήσεις καταστροφής γεωργικών προϊόντων, με τον αφανισμό της Ελληνικής Υπαίθρου, γεγονότων που σήμερα έχουν ξεχαστεί, έφεραν την Ελληνική κοινωνία στην αποδιοργάνωση και τον μαρασμό. Κανένας σήμερα δεν φαίνετε να νοιάζεται και να ζητά ευθύνες στο κατά τα άλλα τόσο «δίκαιο» Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!
  Θ) Το ότι οι Τράπεζες , υπό ή όχι κρατικό έλεγχο έδιναν σχεδόν «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ» δάνεια στα Ελληνικά νοικοκυριά προκειμένου σήμερα να τα εξαθλιώσουν, ενώ ήδη έχουν λάβει ενίσχυση όλο το δήθεν δάνειο που «πήραμε», δηλαδή 100 εκατομμύρια ευρώ, κανέναν δεν αφορά .
  Το μόνο που μας πιπιλίζουν το μυαλό είναι το «ΧΡΕΟΣ»… το «ΧΡΕΟΣ… το «ΧΡΕΟΣ !
  Ρωτάμε να μας πουν κατ’ εξακολούθηση: Ποιο είναι το χρέος βρε παιδιά ; Κανένας δεν απαντά, γιατί βέβαια χρέος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
  Ας αφήσουμε λοιπόν την κινδυνολογία και ας διώξουμε όλους αυτούς που εκτελούν ΕΝΤΟΛΕΣ του ΔΝΤ, ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ, Της ΛΈΣΧΗΣ ΜΠΙΛΤΕΝΤΕΣΜΠΡΓΚ, που τον μόνο στόχο που προωθούν, είναι ο αφανισμός του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΎΜΕ ΤΟΝ ΔΡΌΜΟ ΜΑΣ, με ισονομία και δικαιοσύνη, απέναντι και στους άλλους λαούς της Ευρώπης.
  ΔΕΝ ΚΛΕΨΑΜΕ , μας κλέψανε, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, μας χρωστάνε, ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, μας τα φάγανε, και ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ!
  ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΑΘΟΥΝ!!! ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...