23/11/17


Αν μας πετάξουν από τη Σένγκεν, μεγάλο το κακό!

Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα! Στην περίπτωσή μας συνέβησαν και τα δύο συγχρόνως. Η χώρα τέθηκε ντε φάκτο εκτός της ζώνης Σένγκεν από τις γερμανικές αρχές, γεγονός που δημιουργεί έναν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Για τις γερμανικές αρχές από τώρα και για το επόμενο εξάμηνο, η Ελλάδα θα ανήκει θεωρητικά στην ίδια κατηγορία με την Τουρκία και την Αίγυπτο!

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι γερμανικές αρχές εντόπισαν τους τελευταίους μήνες χίλιες παράνομες αφίξεις από την Ελλάδα. Που, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ισοδυναμούν με χίλιες παράνομες αναχωρήσεις από τα ελληνικά αεροδρόμια, πιθανόν λόγω των πλημμελών ελέγχων. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας, ειδικά τώρα που η κατάσταση με την κατά κύματα μαζική είσοδο προσφύγων και οικονομικών μεταναστών από τη μεριά της Τουρκίας λίγο απέχει από το να καταστεί εκ νέου ανεξέλεγκτη.

Αυτό ασφαλώς δεν δικαιώνει τη γερμανική πλευρά που παραβιάζει εις βάρος μιας χώρας τους όρους της συνθήκης Σένγκεν, καθώς, πέραν όλων των άλλων, δημιουργεί πρόβλημα στους Ελληνες ταξιδιώτες από την πολύωρη αναμονή για τον έλεγχο των διαβατηρίων στα γερμανικά αεροδρόμια.
Ομως για να δούμε το ζήτημα και από την άλλη πλευρά, η χώρα μας επιμένει να εκδίδει αστυνομικές ταυτότητες που το μόνο που τις διαφοροποιεί από τις αντίστοιχες της δεκαετίας του 1960 είναι η χρήση και λατινικών χαρακτήρων. Ταυτότητες που ένας ερασιτέχνης μπορεί με ευκολία να πλαστογραφήσει.

Οι εύλογες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς αυτές τις ώρες, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, λογικά υποχρεώνουν τον Αλέξη Τσίπρα να έχει μετανιώσει (για μία ακόμη) από τις πολλές άστοχες δηλώσεις του παρελθόντος. Τότε που έλεγε: «Ας μας πετάξουν από τη Σένγκεν, μικρό το κακό!»

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου