28/12/17

ΕΛΤΑ Vs ΜΕΤΡΟ

ΜΠΑΧΑΛΟ Νο1. Το συνοικιακό κατάστημα των ΕΛΤΑ, γιορτινές ημέρες κατακλύζεται από πελάτες. Τουλάχιστον 25 άτομα είναι στην ουρά, σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω του περιορισμένου χώρου. Μόλις δύο υπάλληλοι εξυπηρετούν σε απελπιστικά αργούς ρυθμούς τους πελάτες. Οι άνθρωποι συνωστίζονται επί ώρα όρθιοι στην ουρά, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, καθώς δεν υπάρχει σύστημα με αριθμό προτεραιότητας. Η εικόνα είναι απογοητευτική και παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες. Οι περισσότεροι δεν περιμένουν για ταχυδρομικές υπηρεσίες, αλλά για να πληρώσουν λογαριασμούς και κλήσεις της τροχαίας.

27/12/17

ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ



«Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας. Το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό οδηγείται στο ΣτΕ εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο», έγραψε στο twitter την παραμονή των Χριστουγέννων ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που λίγο πριν τις εκλογές τον Γενάρη του 2015, δήλωνε πως “ Αν είναι να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να εγκρίνει συμφωνίες όπως το Ελληνικό, που παραβιάζουν κατάφωρα την κοινή λογική και το δημόσιο συμφέρον, αν είναι να έρθουμε για να επικυρώσουμε τέτοιες συμφωνίες, τότε καλύτερα o λαός να ψηφίσει Σαμαρά”. Και τελικά ένα αξιόλογο ποσοστό των ψηφοφόρων τους ψήφισε, γιατί ως φαίνεται τους πίστεψε.

26/12/17

Κάγκελλα παντού!

Μια από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης, σχεδόν την επομένη των εκλογών του Γενάρη του 2015, ήταν να αφαιρεθούν τα κάγκελα από το Σύνταγμα μπροστά στον “Άγνωστο Στρατιώτη”. Μια κίνηση που συμβόλιζε την κοινωνική ειρήνη που θα έφερνε η κυβέρνηση, με το μαγικό ραβδί της. Τελικά το μαγικό ραβδί χρειάστηκε ελάχιστο χρονικό διάστημα για το μεταμορφώσει από την κυβέρνηση σε γκλοπ των ΜΑΤ, ενώ τα κάγκελα που έφυγαν από το Σύνταγμα, έγινα λίγο παραπάνω, τείχη από αστυνομικές κλούβες που απομόνωσαν ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, προκειμένου να έχει την ησυχία του στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός.