5/12/17

Η ΑΝΑΔΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ

Η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη είναι μια επιτυχημένη επιχειρηματίας. Στο παρελθόν έχει διατελέσει για σειρά ετών, υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρίες και έχει διαχειριστεί με επιτυχία θέσεις ευθύνης. Ποτέ δεν κατηγορήθηκε για κάτι, τίποτα δεν υπήρξε που να σκίασε τις δραστηριότητές της. Αντιθέτως έχει πολλαπλώς επαινεθεί για το αποτέλεσμα της δουλειάς της.

Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τη στιγμή που στοχοποιήθηκε από τα σκοτεινά κέντρα του παρακράτους και από την κυβερνητική προπαγάνδα του Μαξίμου. Ο μοναδικός λόγος για όλα αυτά, είναι η σχέση της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μοναδική ιδιότητα που την κατέστησε αντικείμενο ενός πρωτοφανούς σε ένταση βρώμικου πολέμου. Χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον της κυρίας Μαρέβας Μητσοτάκη, που να δίνει αφορμή, να κινεί υποψίες ή να προκαλεί, έγινε αντικείμενο ενός οργανωμένου σχεδίου, που στοχεύει στην ηθική εξόντωσή της, πάσει θυσία. Μηχανισμοί κάτω από την ομπρέλα και το σχεδιασμό του Μαξίμου, επιχειρούν στο πρόσωπό της να πλήξουν στο σύνολό της της αξιωματική αντιπολίτευση.
ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο τίτλος χθες της Κυριακάτικης Αυγής για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα μπορούσε να είναι και ο τίτλος της χρονιάς! Και αυτό γιατί κατορθώνει το ακατόρθωτο. Να ικανοποιεί εχθρούς και φίλους, για διαφορετικούς λόγους. Γράφει η εφημερίδα πως με τη λύση που πέτυχε η κυβέρνηση στην τρίτη αξιολόγηση, «Παραμένει το 90,9% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ». 

Για κάποιους ο τίτλος αυτός αποτυπώνει την «κατά κράτος» επικράτηση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, αφού τους δώσαμε μόλις το 9,1% της ΔΕΗ και κρατήσαμε το υπόλοιπο. Ομως για κάποιους άλλους είναι ένας ευρηματικός σατιρικός τίτλος, που παραπέμπει στο μπλακ χιούμορ των Μόντι Πάιθον (ίσως από το «Ιπτάμενο Τσίρκο»). Είναι σαν να λέει ο τίτλος της καλής εφημερίδας -για να δανειστούμε ένα παράδειγμα από την επικαιρότητα- «Παρά τη σφοδρή καταιγίδα, το 99,3% των κατοίκων της Μάνδρας παρέμειναν ζωντανοί».

3/12/17

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ!

 «Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, οι Σαουδάραβες έκαναν πίσω» έλεγε και ξανάλεγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην επίμαχη συμφωνία για την πώληση 100 (ή 300) χιλιάδων βλημάτων από τις αποθήκες του στρατού, που δεν υλοποιήθηκε. Φθηνή δικαιολογία! 

- Μέχρι την 31η Ιουλίου, που ήταν η πρώτη συμβατική ημερομηνία για την υλοποίηση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, δεν είχε δημιουργηθεί κανένας θόρυβος. Παρ' όλα αυτά η συμφωνία δεν προχώρησε και δόθηκε δεύτερη συμβατική ημερομηνία, που ήταν η 10η Οκτωβρίου. Ούτε όμως τότε προχώρησε, παρότι ούτε τότε είχε δημιουργηθεί θόρυβος! Το αφελές επιχείρημα του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνει πόσο σοβαρά παίρνουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και πόσο σέβονται την αλήθεια.