18/11/17

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

                                                  
17 Νοεμβρίου 2017

Μπορείτε να φανταστείτε τον Πρωθυπουργό να καταθέτει στεφάνι στην επέτειο του Πολυτεχνείου; Όχι; Ούτε και αυτός λογικά θα μπορούσε να το φανταστεί! Προσπαθήστε να φέρετε την εικόνα στο μυαλό σας. Ο άνθρωπος που μόλις ένα μήνα πριν, στην επίσκεψη του στον Λευκό Οίκο ανακάλυπτε πόσα κοινά σημεία έχουν ως ηγέτες με τον Ντόναλντ Τραμπ να καταθέτει στεφάνι και να στέκεται σε στάση προσοχής μπροστά στο μνημείο.

Ο μοναδικός πρωθυπουργός στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, που χωρίς επιφύλαξη έκρινε πως “μπορεί να μοιάζει μερικές φορές διαβολική η πολιτική των ΗΠΑ, αλλά γίνεται για καλό”. Ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που ξέπλυνε χωρίς αναστολές την πολιτική των ΗΠΑ.

14/11/17

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ


                                                                                                                                         13/11/2017
Δεν θα σταθώ στα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας στα εγχώρια ΑΕΙ και στο γεγονός πως δρουν ανεξέλεγκτα στους χώρους τους κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου (με την ανοχή της πολιτείας).

Δεν θα σταθώ στις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις ρυπαρές και βανδαλισμένες εγκαταστάσεις τους και στο γεγονός πως χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο από συμμορίες, σε δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών. Ούτε γεγονός πως κομματικές νεολαίες έχουν λόγο στην εκπαιδευτική διαδικασία, ούτε γιατί τα Ελληνικά ΑΕΙ είναι ουραγοί στις ετήσιες αξιολογήσεις διεθνών οργανισμών.

Θα σταθώ κυρίως στο γεγονός πως όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμα, (αρκεί μια επίσκεψη πχ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, για να γίνει αντιληπτή η τραγικότητα της κατάστασης), εντείνονται, πολλαπλασιάζονται, γίνονται ανεξέλεγκτα με την εγκληματική ανοχή ή και την υποδαύλιση της επίσημης Πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργού. Διαβάστε στις σχετικές στήλες του Liberal, την πρωτοφανή σε ύφος και περιεχόμενο δήλωση του Υπουργού Παιδείας (8/11) εναντίον του Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ και θα καταλάβετε πόσο αδίστακτοι είναι οι άνθρωποι αυτοί, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την εκλογική τους πελατεία.

Και για όλα αυτά οι Ελληνικές οικογένειες επιβαρύνονται με το δυσβάσταχτο κόστος της προετοιμασίας του υποψηφίου και εν συνεχεία των σπουδών του. Κόστος αποτρεπτικό για πολλές οικογένειες, που επιλέγουν ΙΕΚ ή ιδιωτικά κολέγια στον τόπο διαμονής τους, αντί της φοίτησης σε αμφίβολης αξίας ΑΕΙ ή ΤΕΙ, σε κάποια άλλη πόλη.

Την ίδια ώρα μια ευρωπαϊκή χώρα, η Ολλανδία, προσφέρει γενναιόδωρα στα Ελληνόπουλα, αυτό που η χώρα τους αδυνατεί να τους προσφέρει. Υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε (αγγλόφωνα) Δημόσια πανεπιστήμια, που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια ακαδημαϊκή ελίτ, δίδακτρα αντίστοιχα ενός συνοικιακού φροντιστήριο ξένων γλωσσών και ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα το ζήλευαν φημισμένα Αμερικανικά Πανεπιστήμια!

Μάλιστα το Ολλανδικό κράτος δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές υπό προϋποθέσεις, να δανειστούν ολόκληρο το ποσό των διδάκτρων, δάνειο το οποίο θα αποπληρώσουν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και εφόσον έχουν επαρκές εισόδημα. Όμως η πρόνοια του Ολλανδικού κράτους για τους ξένους φοιτητές δεν εξαντλείται εδώ. Έχει προβλέψει απευθείας οικονομικό βοήθημα κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό των παιδιών, επίσης υπό προϋποθέσεις, ώστε να καλύπτεται σημαντικό μέρος των εξόδων τους και να διασφαλίζεται ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης για όλους, χωρίς διακρίσεις.

Σε Πανεπιστήμια που κάνουν τα ρημαγμένα Ελληνικά ΑΕΙ να ωχριούν μπροστά τους. Που προάγουν την γνώση και την έρευνα και που σε τελική ανάλυση- και αυτό είναι το ζητούμενο- δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο Ολλανδικό κράτος. Για όλους τους παραπάνω λόγους νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά την Ολλανδική κυβέρνηση και τους Ολλανδούς φορολογούμενους για τη γενναιοδωρία τους! Όμως περισσότερο τους ευχαριστώ που με απάλλαξαν από την παράνοια, τον λαϊκισμό, την ανικανότητα και τις σκοπιμότητες του Υπουργείου Παιδείας. Και επίσης τους συγχωρώ που δεν είναι προοδευτικοί και δημοκράτες όπως εμείς, δεν έχουν κυβέρνηση ΠΦΑ και είναι και φιλελεύθεροι.

ΥΓ. Στο δια ταύτα, αντί επιλόγου, διαβάστε και νιώσετε οργή και απογοήτευση από το απόσπασμα της απάντησης του Υπουργού “Παιδείας” προς τον Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ: ”Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο, μιας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.”
Ωστόσο, ακριβώς την ίδια ώρα που απευθυνόταν σε ιταμό ύφος προς τον Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, ο ίδιος γινόταν αποδέκτης ανακοίνωσης του ΟΠΑ που μεταξύ άλλων του ανέφερε πως: “η καθημερινή παρουσία τοξικο-εξαρτημένων ατόμων στο Ίδρυμα δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των μελών της κοινότητας, παρεμποδίζει την εκπαιδευτική λειτουργία, αποθαρρύνει τους φοιτητές να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας, βλάπτει την ακαδημαϊκή εικόνα και προσβάλλει το κύρος του Πανεπιστημίου, η λειτουργία του οποίου εν τέλει καθίσταται δυσχερής έως και αδύνατη υπό τις συνθήκες αυτές”.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ ΚΑΙΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
                                               
12/11/2017

Η ερώτηση είναι απλή. Γιατί ποιο λόγο το Ελληνικό Δημόσιο να χάσει τα 66 εκατομμύρια της πώλησης στη Σαουδική Αραβία 300.000 βλημάτων του πυροβολικού και να μην κινηθεί αστραπιαία προκειμένου να καθαρίσει την υπόθεση, να σβήσει κάθε υποψία και να προχωρήσει απρόσκοπτα η συμφωνία;

Είναι δεδομένο πως η εμπλοκή του ονόματος του επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου στην συμφωνία της πώλησης, έχει δημιουργήσει μια σειρά από σοβαρά πολιτικά ζητήματα και σύμφωνα με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης και τα επίσημα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υποψίες για ύποπτες και αθέμιτες συναλλαγές.

Άλλωστε η προχειρότητα και η βιασύνη με την οποία όπως αποκαλύπτεται πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα είναι αυτή που δημιούργησε αρχικά τις υποψίες και στη συνέχεια την καταιγίδα των αποκαλύψεων από την αντιπολίτευση. Πως γίνεται για παράδειγμα να μην υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο της Κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας που να φέρει νόμιμη επικύρωση και να επιβεβαιώνει ότι αυτός ο κύριος την εκπροσωπεί στη συγκεκριμένη αγορά.

Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο κύριος Βασίλης Παπαδόπουλος που εμφανίζεται να υπογράφει τη σχετική συμφωνία, πόση ισχύ έχει και ποιες είναι οι διασυνδέσεις του, ώστε ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση να “χρεώνεται” με την ανοχή και τη σιωπή της την παρουσία του, σε μια υπόθεση με οσμή σκανδάλου. Για ποιο λόγο δεν παίρνει την ευθύνη ο Πρωθυπουργός να ξεδιαλύνει την υπόθεση και να κλείσει τα στόματα όσων μιλούν για σκάνδαλο; Το θέμα για όσους γνωρίζουν τι ισχύει και πως λειτουργούν οι διακρατικές συμφωνίες θα μπορούσε να λυθεί κυριολεκτικά “αύριο το πρωί”, σε απευθείας συνεννόηση μεταξύ Αθήνας και Ριάντ.

Γιατί ο κ. Καμένος υπέγραψε τη σχετική συμφωνία μαζί του και όχι με το επίσημο κράτος της Σαουδικής Αραβίας που εξ' αρχής ζητούσε αποκλειστικά συμφωνία μέσω κυβερνητικών εκπροσώπων («government to government»), παρά τις επισημάνσεις της πρεσβείας μας στο Ριάντ ότι δεν τον αναγνωρίζουν οι επίσημες κρατικές αρχές και παρά τις αντιρρήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας που ζητούσε να τηρηθεί ο νόμος και να μην υπάρχουν μεσάζοντες;

Από την άλλη είναι γνωστό πως η διαδικασία έχει αποφασισθεί στο ΚΥΣΕΑ, με βάση την οποία ο Πρωθυπουργός εξουσιοδοτούσε ρητώς τον Υπουργό Άμυνας να προωθήσει συμφωνία «government to government» με τη Σαουδική Αραβία. Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με την εμπλοκή Παπαδόπουλου;

Μάλιστα εσωτερικό έγγραφο του Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών του Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, με ημερομηνία τον Ιούνιο του 2017, που κατέθεσε την Δευτέρα το απόγευμα στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος, δεν αναγνωρίζει τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως αντισυμβαλλόμενο και του ζητεί “να γνωστοποιήσει τον εξουσιοδοτημένο αξιωματούχο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, που θα υπογράψει τη διακρατική συμφωνία για την πώληση των 300 χιλιάδων βλημάτων.”

Αν όλα ήταν εντάξει και ο Παπαδόπουλος ήταν όντως εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, “για ποιο λόγο δεν έχει προχώρησε η συμφωνία και δεν έχουν εισπραχθεί τα χρήματα”, όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών που κατέθεσαν τη Δευτέρα στη Βουλή βουλευτές της ΝΔ. Όπως λένε “βάσει της συμφωνίας Καμένου θα έπρεπε να είχαν μπει τα χρήματα στα ελληνικά ταμεία στις 31 Ιουλίου. Τι στράβωσε και η συμφωνία που υποστηρίζει εκείνος ότι είναι νόμιμη παραμένει στον αέρα; “

Αλλά υπάρχει κάτι σοβαρότερο. Από που και ως που, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, της τρίτης Παγκοσμίως χώρας σε στρατιωτικές δαπάνες (μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα και πάνω από τη Ρωσία), γνώριζαν έναν ιδιώτη, ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης του Κιλκίς για να τον ορίσουν ως νόμιμο εκπρόσωπό τους, ειδικά όταν στη συγκεκριμένη χώρα όπως λένε οι γνωρίζοντες, απαγορεύονται δια νόμου οι μεσάζοντες στην αγορά εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων.