3/12/17

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ!

 «Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, οι Σαουδάραβες έκαναν πίσω» έλεγε και ξανάλεγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην επίμαχη συμφωνία για την πώληση 100 (ή 300) χιλιάδων βλημάτων από τις αποθήκες του στρατού, που δεν υλοποιήθηκε. Φθηνή δικαιολογία! 

- Μέχρι την 31η Ιουλίου, που ήταν η πρώτη συμβατική ημερομηνία για την υλοποίηση της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, δεν είχε δημιουργηθεί κανένας θόρυβος. Παρ' όλα αυτά η συμφωνία δεν προχώρησε και δόθηκε δεύτερη συμβατική ημερομηνία, που ήταν η 10η Οκτωβρίου. Ούτε όμως τότε προχώρησε, παρότι ούτε τότε είχε δημιουργηθεί θόρυβος! Το αφελές επιχείρημα του κυβερνητικού εκπροσώπου δείχνει πόσο σοβαρά παίρνουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και πόσο σέβονται την αλήθεια. 

- Πάντως, κατά τον Πάνο Καμμένο, χθες στον ΑΝΤ1, «η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε γιατί τη χάλασε ο Σφακιανάκης» (που δεν τον γνώριζαν, όπως είχε πει στη Βουλή). Είπε και κάτι άλλο όμως ο Πάνος Καμμένος. Οτι «συμφωνία χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει. Οσο δεν έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό δεν υπάρχει συμφωνία. Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία έχει λήξει από τις 10 Οκτωβρίου». 

- Οπότε δεν χρειάζεται κουβέντα. Η συμφωνία χάλασε και δεν ισχύει πλέον. Τελεία και παύλα! Επιβεβαιώνεται από την πιο επίσημη και αρμόδια αρχή. Τότε, τι θα κληθεί να αναιρέσει την επόμενη εβδομάδα η επιτροπή Εξοπλισμών του Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας; Ποια συμφωνία εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως θα αναιρέσει η κυβέρνησή του, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία; Και αφού δεν υπάρχει συμφωνία, γιατί συνεχίζει να υπάρχει σπουδή για την αναίρεσή της; Συμπέρασμα. Η επικοινωνία είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, αρκεί να υπάρχουν επιχειρήματα να την υποστηρίξουν. Αλλιώς, στην καλύτερη περίπτωση παραπέμπει σε φτηνή επιθεώρηση για το Δελφινάριο και στη χειρότερη κινεί σοβαρές υποψίες! 

- Οπως συμβαίνει και με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων, θέμα που έκανε τον συνήθως ψύχραιμο Καρανίκα να αισθάνεται, όπως έγραψε στο Facebook, «αηδιασμένος επειδή οι Αριστεριστές Ρομπέν των Αστών και μεσοαστών λαμόγιων, υπερασπίζονται σπίτι 700.000 στην Κηφισιά». Πιο συγκρατημένος ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χθες στον ΣΚΑΪ, έκανε διάκριση μεταξύ των «κατοικιών των λαϊκών οικογενειών που προστατεύονται και των βιλών», χωρίς να διευκρινίσει τι ακριβώς είναι λαϊκή κατοικία και τι βίλα. 

- Ετσι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, χθες εκπλειστηριάστηκαν -χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα είναι αλήθεια- ...βίλα στο Μοσχάτο 60 τ.μ. για οφειλή 30.000 ευρώ, η οποία ήταν πρώτη κατοικία, ...βίλα στο Χαλάνδρι για οφειλή 43.000 ευρώ που ήταν επίσης πρώτη κατοικία και τετραώροφη ...βίλα στη Νίκαια, την οποία μοιράζονταν διαφορετικές οικογένειες ως πρώτη κατοικία. Επίσης εκπλειστηριάστηκαν, τιμή και δόξα, μονοκατοικία στην Κηφισιά για οφειλή 1,4 εκατομμυρίων και πέντε αποθήκες για οφειλή 400 χιλιάδων. 

- Η Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής συζητούσε χθες για την «εξέλιξη της τεχνολογίας στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας». Τα μέλη της επιτροπής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να θέσουν ερωτήματα στον γενικό διευθυντή γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων. Ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αυτόνομη οδήγηση, που όπως είπε θα βοηθήσει στην πρόληψη των ατυχημάτων. Κάπου εκεί πήρε τον λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. «Εμείς στα Τρίκαλα -είπε- πριν από ένα χρόνο είχαμε ένα πρόγραμμα, με αυτοκίνητο χωρίς οδηγό. Στην τοπική αργκό το ονομάζαμε ''γκαβό''. Τι γνώμη έχετε γι' αυτό; Με αυτή την τάση δεν θα έχουμε περικοπές στις θέσεις εργασίας;» 
Αυτό, για όσους πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξακολουθεί να νοιάζεται για την απασχόληση και το λαϊκό εισόδημα!

Δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου