29/11/17

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!

Διαβάζοντας τις γεμάτες οργή και αγανάκτηση δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, λίγους μόλις μήνες πριν αναλάβει την Πρωθυπουργία της χώρας, δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι αυτό που συμφωνήθηκε χθες με τους δανειστές είναι αλήθεια και δεν πρόκειται για σκηνοθετημένο ψέμα. Χρειάστηκαν 40΄ για να συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές για την εκποίηση δύο μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη καθώς και στη Μελίτη Φλώρινας. 

 Εκεί απ'όπου έλεγε τους εργαζόμενους ότι η εκποίηση είναι Εθνικό έγκλημα που θα αποτραπεί από τον ΣΥΡΙΖΑ». Τους καλούσε μάλιστα ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συνδράμουν για να ανατραπεί, όπως είπε, το «ξεπούλημα». «Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι η ΔΕΗ θα ξεπουληθεί “ τους διαβεβαίωνε! 

Αναρωτιέται εύλογα κανείς, αν ποτέ θα επιχειρήσει να αντικρίσει κατά πρόσωπο αυτούς τους ανθρώπους που τότε κορόιδευε, όπως αποδείχθηκε.Η υπόθεση Καμμένου έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά στην κυβέρνηση και έχει προκαλέσει εκνευρισμό και ανησυχία για τι είδους μπλεξίματα ενδέχεται να δημιουργηθούν στο μέλλον, για όσα γνωρίζουμε και για όσα δεν γνωρίζουμε και θα μάθουμε. Έτσι, πίσω από τα χαμόγελα και τις αβρότητες στη Βουλή και την αμέριστη στήριξη του Πρωθυπουργού στον Υπουργό του, υπάρχει βαρύ κλίμα και έντονο παρασκήνιο.

Η πληροφορία λέει, πως πριν σταλεί η περίφημη επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής για την αλλαγή της ημερομηνίας της επίμαχης συζήτησης, προκειμένου να είναι ο ίδιος παρών, είχε μεσολαβήσει σε βαρύ κλίμα συνάντηση των δύο ανδρών στου Μαξίμου, μετά από πιεστικό αίτημα του Πάνου Καμμένου. Η ανησυχία του Υπουργού Άμυνας για την ενδεχόμενη απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη συνεδρίαση ήταν μεγάλη. Ήθελε να τον υπερασπιστεί ο Πρωθυπουργός αυτοπροσώπως και να τον στηρίξει σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Πάνος Καμμένος είχε προσκομίσει φάκελλο με την αλληλογραφία του ΥΠΕΞ και άλλα σχετικά έγγραφα, υλικό που κρίθηκε επαρκές από το επιτελείο του Μαξίμου, για την υπεράσπιση του Πάνου Καμμένου στη βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα. Όπερ και εγένετο, έστω και “για τελευταία φορά” όπως ειπώθηκε στον ΥΠΕΘΑ. Όχι ότι υπήρχε περίπτωση να αφεθεί από το Μαξίμου στην τύχη του ο Πάνος Καμμένος. Χωρίς Καμμένο δεν υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Ωστόσο μέχρι νεωτέρας, ο Υπουργός Άμυνας θα είναι υπό την επιτροπεία του Μαξίμου, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Δεν φαίνεται να περισσεύει έμπνευση στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Η επιλογή του ονόματος “Κίνημα Αλλαγής” ως πρόταση από τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη που ανακοινώθηκε χθες, έχει τα πνευματικά δικαιώματα του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς ήταν η αρχική επιλογή για το όνομα του κόμματος που ίδρυσε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Γενάρη του '15, όπως επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από συνεργάτες του. Τελικά μετά από πολύ περίσκεψη- την τελευταία στιγμή - αποφασίστηκε να αντικατασταθεί το “Κίνημα Αλλαγής”από το “Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών” (ΚΙΔΗΣΟ). Οπότε το 'Κίνημα Αλλαγής” δικαίως έχει ως πνευματικό πατέρα τον ΓΑΠ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου