28/11/17


Το “ηθικό πλεονέκτημα” της ΠΦΑ
Μπορείτε να φανταστείτε τον χαμό λίγα χρόνια πριν, εάν αυτός που θα αναλάμβανε να εισπράξει -με το αζημίωτο- τα εκατομμύρια από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών στη ΔΕΗ, λεγόταν Ορέστης Χαρδούβελης, Ορέστης Στουρνάρας, Ορέστης Βενιζέλος, ή Ορέστης Σταϊκούρας; Θα είχαμε ζήσει μια πολιτική θύελλα χωρίς προηγούμενο. Με φωνές, καταγγελίες, αντιδράσεις, δημοσιεύματα κοκ. Τρομάζω στην ιδέα! Ευτυχώς, η εισπρακτική εταιρία που ανέλαβε τη δουλειά ανήκει στον Ορέστη Τσακαλώτο, που ναι μεν είναι εξάδελφος του Υπουργού Τσακαλώτου, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί ως γνωστόν υπάρχει το “ηθικό πλεονέκτημα” της ΠΦΑ. Οπότε εξ αντικειμένου δεν ισχύει το ηθικό ασυμβίβαστο και το “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.”

Μια καλή ιδέα για την εισπρακτική εταιρία του κ. Ορέστη Τσακαλώτου θα ήταν να ξεκινήσει να μαζεύει χρήματα για τη ΔΕΗ, από τα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Όπως βλέπετε στον λογαριασμό που παραθέτουμε (και αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης) η οφειλή ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των πέντε χιλιάδων οκτακοσίων ενενήντα ευρώ, εκ των οποίων τα πέντε χιλιάδες εκατόν ογδόντα οκτώ ευρώ, είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές! Η διεύθυνση των γραφείων, προκειμένου να πάει να εισπράξει, αναγράφεται στον λογαριασμό! Κρίνοντας από το ύψος της οφειλής και δεδομένου πως στο τρέχον πεντάμηνο ο λογαριασμός ανέρχεται σε περίπου επτακόσια ευρώ, λογικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πληρώσει κανένα λογαριασμό ηλεκτρικού τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

Για την ιστορία, πέρυσι τέτοιες μέρες, στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την επαναφορά όλων των καταναλωτών ηλεκτρικού “στη μηνιαία καταβολή της κατανάλωσης τους, υπό τον όρο της απαρέγκλιτης καταβολής της, κάθε τέλος του μήνα, διαφορετικά θα ακολουθούν άμεσες κυρώσεις κλιμακούμενης αποκοπής.”

Για όσους πιστεύουν ότι τα σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξης της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ, κάποια στιγμή θα αφυπνίσουν συνειδήσεις βουλευτών, που σήμερα πιθανόν να ασφυκτιούν στο δυσώδες περιβάλλον, που με την ψήφο τους στηρίζουν, θα διαψευστούν! Οι βουλευτές έχουν να λαμβάνουν ακόμη, μέχρι εξαντλήσεως της θητείας, περί τις 160 χιλιάδες ευρώ έκαστος, πλέον τα προνόμια και τις παροχές σε είδος. Αν γίνουν εκλογές, γνωρίζουν πως στην καλύτερη περίπτωση δύο στους τρεις, δεν θα επανεκλεγούν. Οπότε...

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά Καμμένου, που χρέωσε τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο, στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την οποία όπως είπε έκανε δουλειές το 1992. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο υπήρξε “ένας μεγάλος ηγέτης, υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα”, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου, ήταν και ο πολιτικός του ευεργέτης!

Μα δεν φυλάσσεται η Περιφέρεια Αττικής; Δεν υπάρχει στοιχειώδης πρόνοια για την ασφάλεια των γραφείων ενός τόσο σημαντικού οργανισμού; Είναι τόσο εύκολο για τους Ρουβίκωνες να τα κάνουν γυαλιά- καρφιά και να φεύγουν εντελώς ανενόχλητοι; Ασφαλώς ναι είναι η απάντηση. Εδώ δεν φυλάσσεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα φυλάσσεται η Περιφέρεια; Για την ιστορία είναι οι ίδιοι Ρουβίκωνες, που είχαν πρωταγωνιστήσει στο κωμικοτραγικό επεισόδιο όπου με πρωτοβουλία Βούτση και Τόσκα, όχι μόνο αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά ζητήθηκε από τα πληρώματα των περιπολικών που τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ, να τους γυρίσουν πίσω στο σημείο που τους είχαν προσαγάγει με αφορμή την εισβολή τους στο Κοινοβούλιο.




Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου