27/11/17

Ο ΕΦΚΑ δεν είναι το πορτοφόλι της κυβέρνησης
Η φορολογία του πλούτου είναι η καραμέλα και το μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης. Τη φορολογία του πλούτου αποθέωνε το χοντροκομμένο προπαγανδιστικό σποτ Τσίπρα για το υπερπλεόνασμα, που είδαμε στις ειδήσεις της κρατικής τηλεόρασης. Όμως την επομένη, μόλις χθες δηλαδή, η Αυγή τον διέψευσε. Ο πρωτοσέλιδο τίτλος της κομματικής εφημερίδας έγραφε πως “οι επιτήδειοι υποφορολογούνται και οι έντιμοι υπερφορολογούνται.” 

Όμως δεν τον διαψεύδει μόνο η Αυγή, τον διαψεύδει και η υπουργός Αχτσιόγλου, η οποία έλεγε χθες πως η υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ ήταν αυτή που κάλυψε τις απώλειες στα έσοδα από το φόρο, ώστε έτσι να προκύψει υπερπλεόνασμα. Το είπε απαντώντας στην αντιπολίτευση που υποστηρίζει ότι αιτία ήταν η υπερφορολόγηση. 
 
Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, είναι ότι ο ΕΦΚΑ δεν είναι το πορτοφόλι της κυβέρνησης. Είναι ένας κουμπαράς, για τη διασφάλιση της λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος, όπως περιγράφεται στον ιδρυτικό του νόμο ( Άρθρο 54. Σκοπός του Ε.Φ.Κ.Α. είναι η κάλυψη των υπακτέων στην ασφάλιση του Ε.Φ.Κ.Α. προσώπων για τους ασφαλιστικούς κινδύνους που προβλέπονται από την οικεία νομοθεσία) και επίσης όπως περιγράφεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.efka.gov.gr/_faq). Ό,τι πληρώνει σήμερα ο ασφαλισμένος, αυξάνει τη σύνταξή του αύριο. Ο ΕΦΚΑ εξασφαλίζει μακροχρόνια και κοινωνική αποτελεσματικότητα και οικονομική βιωσιμότητα.” Άρα, το μέρισμα μπορεί κανείς να πει πως είναι και τμήμα από τα χρήματα των μελλοντικών συνταξιούχων. Μεταξύ αυτών και οι 250 χιλιάδες που περιμένουν τρία και τέσσερα χρόνια, προκειμένου να εκδοθεί η σύνταξή τους.

Αυτό που κάνει εντύπωση, είναι πως ή δεν γνωρίζουν που παν' τα τέσσερα, ή θεωρούν πως απευθύνονται σε αφελείς. Δηλώνει επίσης η υπουργός Εργασίας (σύμφωνα με το έγκυρο ΑΠΕ) ότι το κοινωνικό μέρισμα “καλύπτει το 32% του πληθυσμού και η μέση ενίσχυση είναι άνω των 500 ευρώ.” Άρα, αν σύμφωνα με την υπουργό, πάρουν 3.450.000 πολίτες από 500ευρώ, το συνολικό ποσό που θα διαθέσει στα ασθενέστερα στρώματα η κυβέρνηση, θα είναι 1 δισ. 728 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή ένα δισεκατομμύριο παραπάνω απ' ότι πραγματικά θα διατεθεί.

Και για να μην υπάρχει αμφιβολία για την κοινωνική ευαισθησία των κυβερνώντων, οι άνθρωποι έχουν προνοήσει τα αναπηρικά επιδόματα να θεωρούνται εισόδημα και όχι βοήθημα για κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ανθρώπων αυτών, με συνέπεια αυτοί που το χρειάζονται περισσότερο από τον καθένα, να πάρουν μειωμένο “κοινωνικό μέρισμα.”
Από αστοχία σε αστοχία ο Πρωθυπουργός στο χειρισμό της γλώσσας και της κατανόησης εννοιών. Χαρακτήρισε σε ομιλία του τη Δημοκρατία “θεσμό”. Η Δημοκρατία είναι πολίτευμα! Θεσμός είναι το Κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Κοινωνική Ασφάλιση, η Αργία της Κυριακής, ο Γάμος, η Οικογένεια κλπ.
Αληθεύει άραγε αυτό που ακούγεται, ότι δηλαδή εντοπίστηκε στην κατοχή του ISIS πολεμικό υλικό που προερχόταν από γειτονική μας χώρας. Και αν ναι μπορεί στο υλικό που εντοπίστηκε να περιλαμβάνονταν βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων; Μένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί η πληροφορία.
Η εμμονή του Βαγγέλη Αντώναρου με τον Άδωνι, μαθαίνω πως έρχεται από το παρελθόν, όταν κάποτε είχε μεσολαβήσει για ένα ραντεβού του Αδώνιδος με τον Κώστα Καραμανλή. Ο Άδωνις, κατά τον Βαγγέλη Αντώναρο δεν επέδειξε τότε την οφειλόμενη αναγνώριση του ρόλου του μεσολαβητή και αυτονομήθηκε στη σχέση του με τον πρώην Πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό. Δεν εντάχθηκε δηλαδή στην ομάδα “των πέριξ” του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά επέλεξε η επαφή του να έχει προσωπικό χαρακτήρα. Χθες μάλιστα ο Βαγγέλης Αντώναρος, χαρακτήρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη και τις απόψεις του «ασήμαντη μειοψηφία» στη ΝΔ με ακραίες απόψεις”.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου