23/11/17


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

Κάποιες φορές οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Είτε γιατί από μικροί αυτές μάθαμε να χρησιμοποιούμε είτε γιατί απλώς μας βολεύουν. Γενικώς υπάρχει ένα πρόβλημα με τη γλώσσα, κυρίως των «προοδευτικών» πολιτικών. Τρία τινά συμβαίνουν. Ή δεν γνωρίζουν τις έννοιες που χρησιμοποιούν ή δεν ξέρουν να μιλήσουν σαν κανονικοί άνθρωποι ή η δύναμη της συνήθειας είναι ανίκητη. Για παράδειγμα, οι επινίκιες δηλώσεις της Φώφης είναι μια συρραφή από κλισέ που ανακυκλώνονται απαράλλακτα εδώ και σαράντα χρόνια. «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, που για δεύτερη φορά έδωσαν ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ στις κάλπες. Εδωσαν έτσι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΩΘΗΣΗ στον νέο ενιαίο φορέα για μια ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΙΚΗΣ τώρα. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ τους». Αφόρητη κοινοτοπία! Έξις δευτέρα φύσις έλεγε ο Αριστοτέλης, κι ας μην είχε συναντήσει ποτέ τη Φώφη.

Από τις πλέον κακοποιημένες έννοιες είναι η έννοια του προοδευτικού. Το ακούτε συνεχώς σε διαφορετικές εκδοχές με κάθε ευκαιρία. Προοδευτικό πρόσημο, πολιτική, πολίτες, τραγούδι, κίνημα κοκ. Για παράδειγμα, ο Αλέξης Τσίπρας αυτό βρήκε πως είναι ο ομφάλιος λώρος που τον συνδέει με τη Φώφη. Είπε συγκεκριμένα πως «ελπίζω η εκλογή της να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων και στον διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα μας, όπως ήδη γίνεται σε όλη την Ευρώπη». Κατ' αρχάς θα ήταν ακριβής αν έλεγε «μεταξύ όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας». Και αυτό γιατί και σχέσεις υπάρχουν και συνεργασία μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας. Αλλιώς δικαίως θα διαμαρτυρηθεί ο προοδευτικός κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος μόλις προ μηνός (27/10/2017) δήλωνε σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα πως «οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι ένα προοδευτικό κίνημα». Αν, κύριε Τσίπρα, πείσετε εκτός από τον Πάνο και τη Φώφη, τότε έχετε σαρώσει τον προοδευτικό χώρο. Ας είναι καλά το ΚΚΕ που αντιστέκεται!

Η αλήθεια πάντως είναι πως αν στις εκλογές του νέου φορέα δεν υπήρχε Φώφη, θα έπρεπε να την είχαν εφεύρει, είτε ο Κυριάκος, είτε ο Αλέξης, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Η επανασύσταση του ΠΑΣΟΚ του 6%, της Φώφης και του Λαλιώτη ήταν απρόσμενο(;) δώρο.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου