30/11/17

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ

Η ανάκληση της συμφωνίας για την πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία που επιχειρεί η κυβέρνηση, για λόγους που σχετίζονται με το ποινικό σκέλος της υπόθεσης και την ευθύνη πολιτικών προσώπων, θυμίζει έντονα το δημοψήφισμα παρωδία του Ιουλίου του 2015. Όπως τότε ο λαός κλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αποφασίσει επί ενός ανύπαρκτο διλήμματος, έτσι και τώρα η επιτροπή εξοπλισμών της βουλής θα κληθεί να αποφασίσει επί μιας ανύπαρκτης σύμβασης. Τότε, το 2015, ήταν ένα σχέδιο συμφωνίας της τρόικας που είχε αποσυρθεί πριν το δημοψήφισμα, σήμερα είναι μια σύμβαση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, που ουδέποτε υλοποιήθηκε και έπαψε να ισχύει. Ας θυμηθούν στο Μαξίμου πως το δημοψήφισμα γύρισε μπούμερανγκ, εκθέτοντας την κυβέρνηση που υποχρεώθηκε σε μια μεγαλοπρεπή κολωτούμπα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το αυτονόητο. Επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την κατεστραμμένη Μάνδρα, συνομίλησε τους με τους κατοίκους, τους εθελοντές και με τους φορείς της πόλης. Έτσι μπόρεσε να έχει μια νέα εικόνα της κατάστασης και των μεγάλων προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν. Κάτι που δεν έκανε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του. Μια πόλη, που τυχαίνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, στην οποία έχουν χαθεί 24 ζωές, 1500 σπίτια έχουν υποστεί από σοβαρές ζημιές μέχρι ολοκληρωτική καταστροφή, που δεν λειτουργούν σχολεία, δεν υπάρχουν καταστήματα σε λειτουργία, στην καρδιά του χειμώνα χωρίς θέρμανση για τους περισσότερους, την οποία δεν έχει επισκεφθεί ακόμη ο Πρωθυπουργός!

Με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας δεν πήγε στην Μάνδρα, για λόγους που μάλλον γνωρίζει το επικοινωνιακό επιτελείο του. Ως άνθρωπος όμως δεν ένιωσε την ανάγκη να πάει; Δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος, που πριν λίγες ημέρες, όπως έλεγαν τα κρατικά ΜΜΕ, αποθεώθηκε από τους απλούς ανθρώπους στα χωριά της Ξάνθης; Που σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή του για να τον δουν και να του σφίξουν το χέρι! Που τον αγκάλιαζαν, του πρόσφεραν ανθοδέσμες και του έλεγαν «Σε ευχαριστούμε πολύ Αλέξη γι αυτά κάνεις για εμάς» (και άλλες γελοιότητες του ΑΠΕ);

Μας κοροϊδεύουν, κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και το κάνουν με τον πιο προκλητικό τρόπο. Αν συνεχίζει να αρκείται στο πεντοχίλιαρο που μοιράζει από του Μαξίμου, θα πρόκειται για αναλγησία χωρίς προηγούμενο.

Μετά την χθεσινή αποκάλυψη του Φιλελεύθερου για την πρόθεση της κρατικής εταιρίας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ να παραχωρήσει σε καταληψίες δημόσιο κτίριο στην οδό Φερών, κοντά στην Πατησίων, το οποίο προοριζόταν για τη δημιουργία “διασχολικού κέντρου”, μια ακόμη αντίστοιχη περίπτωση, που επίσης αφορά ακίνητο αρμοδιότητας της ίδια κρατικής εταιρίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα υπό κατάληψη κτιριακό συγκρότημα στις παρυφές των Εξαρχείων, μεταξύ των οδών Ασκληπιού, Αραχώβης και Βαλτετσίου στο οποίο λειτουργούσε μέχρι και το 2014 σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όταν πέρυσι τέθηκε θέμα για την αποβολή των καταληψιών και την έναρξη ενδίκων μέσων, το ΔΣ της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές το παρέπεμψε στις καλένδες, αναβάλλοντας τη σχετική συζήτηση, με συνέπεια μέχρι σήμερα να μην έχει γίνει τίποτα! Και σε αυτή την περίπτωση, ο χειρισμός της υπόθεσης οδηγεί σε ντε φάκτο παράταση επ΄ αόριστον της κατάληψης του κτιρίου. Και στις δύο περιπτώσεις των υπό κατάληψη κτιρίων, το Δημόσιο συνεχίζει να πληρώνει τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου