7/8/15

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!


7 Αυγούστου 2015

Κανονικά κανείς δεν πρέπει να πέφτει από τα σύννεφα από τις διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες στη χώρα μας. Οι θλιβερές εικόνες στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στο Πεδίον του Άρεως, το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε τα βασικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η αποκάλυψη πως δεν έχει έχει γίνει τίποτα για την εκταμίευση των 500 εκατομμυρίων ευρώ των κοινοτικών ενισχύσεων, είναι ενδεικτικά του ερασιτεχνισμού και της εγκληματικής αμέλειας. 

Και για όσους έχουν απορία, γιατί τουλάχιστον 124.000(!) πρόσφυγες επέλεξαν τη χώρα μας το 10 εξάμηνο του 2015, ιδού η απάντηση, όπως καταγράφεται στην προγραμματική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές. 

<<...Κατάργηση των πολιτικών αποτροπής, που οδηγούν σε μαζικούς πνιγμούς μεταναστών στη Μεσόγειο, και των μεσαιωνικών κέντρων κράτησης μεταναστών. Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές είναι γέννημα της ανάγκης και δεν μπορούν να αναχαιτιστούν με βίαια μέτρα. Υποστηρίζουμε μία πολιτική ένταξης των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και ταυτόχρονα μια παγκόσμια αναδιανεμητική οικονομική πολιτική υπέρ των φτωχών χωρών...>> 

Η προαναγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ της ελεύθερης εισόδου στη χώρα οπουδήποτε δηλώνει πρόσφυγας, γεγονός πρωτοφανές για ευνομούμενο κράτος, ήταν το μοναδικό διαβατήριο των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την Ελλάδα. Ο έλεγχος στα θαλάσσια σύνορα της χώρας περιορίζεται πλέον στην μετεπιβίβαση των λαθρομεταναστών από τα δουλεμπορικά, στα περιπολικά σκάφη του Π.Ν. και του Λιμενικού. 

Σήμερα με τις ευνοϊκές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η ελεύθερη είσοδος στη χώρα, οι δουλέμποροι στα απέναντι παράλια κάνουν χρυσές δουλειές! Όποιος πρόσφυγας έχει χρήματα, επιλέγει να πληρώσει προκειμένου να εγκαταλείψει την Τουρκία, για την πολλά υποσχόμενη Ελλάδα.

Τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων δύο ετών, δείχνουν πως η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων (36000 παράνομες είσοδοι αποτράπηκαν από τα περιπολικά του Λιμενικού το 2014) και η συνεργασία με τις Τουρκικές αρχές για την αντιμετώπιση της δουλεμπορίας, έφεραν αποτέλεσμα.

Σήμερα στην τουριστική  Ελλάδα, αν το διαβατήριο του Σουηδού, του Άγγλου, ή του Αμερικανού επισκέπτη δεν είναι για κάποιο λόγο έγκυρο, δεν του επιτρέπεται η είσοδος. Όχι όμως αν είναι επιβάτης σε ένα από τα χιλιάδες φουσκωτά που στέλνουν στη χώρα μας οι δουλέμποροι!  Δύσκολα θα έχει τύχη αυτή η χώρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...