19/6/15

Καθεστωτική τηλεόραση


19 Ιουνίου 2015

Πόσο λυπηρό! Τι κρίμα για τους συναδέλφους. Αυτό λέγεται καθεστωτική τηλεόραση και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Η κάλυψη της (μικρής ή μεγάλης -λίγη σημασία έχει για την περίπτωση αυτή) συγκέντρωσης στο Σύνταγμα χθες Πέμπτη 18 Ιουνίου από την ΕΡΤ, ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων και προσβλητική για την κοινή γνώμη.


Η ρεπόρτερ που βγήκε σε απευθείας σύνδεση στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ για λίγα δευτερόλεπτα, είχε φόντο στο πλάνο της καμιά δεκαριά διαδηλωτές που περιφέρονταν στο περιστύλιο. Δεν μεταδόθηκε κανένα απολύτως πλάνο της συγκέντρωσης, καμιά εικόνα για το τι γινόταν στην πλατεία τη στιγμή της απευθείας σύνδεσης, ή έστω νωρίτερα. Ούτε ένα καρέ, ώστε ο τηλεθεατής να διαμορφώσει γνώμη για το μέγεθος της.


Μόνο δυο δηλώσεις Νεοδημοκρατών βουλευτών μέσα από το πλήθος μεταδόθηκαν, προφανώς για να μετατοπίσουν στα βλέμματα των τηλεθεατών τους, το κέντρο βάρους της συγκέντρωσης προς τα δεξιά. Η προσπάθεια να το σώσει ο παρουσιαστής του δελτίου, αντιλαμβανόμενος την λαθροχειρία και το αναλογούν μέρος της ευθύνης, λέγοντας πως νωρίτερα υπήρχαν περισσότεροι (από τους ελάχιστους) διαδηλωτές που έδειξε το πλάνο της σύνδεσης, μάλλον έκανε τα πράγματα χειρότερα.


Ένιωσα ντροπή. Όχι ασφαλώς για τους επικεφαλής που ασκούν (παραδοσιακά, σε όλες τις περιόδους της ΕΡΤ) πολιτική και όχι δημοσιογραφία, αλλά για τους ρεπόρτερ και τον μηχανισμό των ειδήσεων που το αποδέχτηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...