19/3/13

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΑΛΕΥΤΑΙ, Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΟΧΙ!

19 Μαρτίου 2013

Ακόμη χειρότερος από την ανέχεια, είναι ο εξευτελισμός. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από το κράτος, που το χρυσοπληρώνεις με τους απανωτούς φόρους και τα χαράτσια. Η περιφρονητική συμπεριφορά προς τους πολίτες, ξεπερνά πλέον κάθε όριο και έχει χάσει την επαφή με τη λογική.

Εικόνα πρώτη: Τρίτη, λίγο πριν το μεσημέρι και η ουρά έξω από τη ΔΕΗ Καλλιθέας, σχεδόν κυκλώνει το τετράγωνο. Η αναμονή πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες ορθοστασίας στο δρόμο, ευτυχώς με ανεκτές καιρικές συνθήκες. Οι πρώτοι που κατάφεραν να εξυπηρετηθούν, ήταν έξω από το κατάστημα από τις πέντε το πρωί! Οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.

Εικόνα δεύτερη: Τετάρτη πρωί και η ουρά έξω από το ΤΣΕΜΕΔΕ, στην Κολοκοτρώνη, ξεπερνά τα τριάντα- σαράντα μέτρα. Οι τυχεροί που θα καταφέρουν να εξυπηρετηθούν, είναι αυτοί που έχουν στηθεί έξω από την κλειστή πόρτα, από τις 6 το πρωί, δύο ώρες πριν αρχίσει η εξυπηρέτηση του κοινού. Εδώ οι περισσότεροι είναι νέοι, που θα πρέπει να χάσουν μισό μεροκάματο, για να εξυπηρετηθούν από το ταμείο τους.

Εικόνα τρίτη: Πέμπτη πρωί και η τηλεόραση μεταδίδει εικόνες από τα γραφεία του ΟΠΑΔ στην οδό Ηπείρου. Η ουρά είναι ατέλειωτη. Δείχνει να ξεπερνά τα 40- 50 μέτρα. Οι πρώτοι τυχεροί που θα εξυπηρετηθούν έχουν στηθεί εκεί από τα μεσάνυχτα. Εννοείται πως πολλοί απ’ αυτούς θα χρειαστεί να ξαναέλθουν. Αυτοί είναι οι κανόνες!

 Εικόνα τέταρτη: Παρασκευή γύρω στις 11 το πρωί, στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Ο υπάλληλος στις πληροφορίες, ενημερώνει όσους ρωτούν για την ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας, πως μοναδικός τρόπος είναι να βρίσκονται έξω από το ΙΚΑ, πολύ πριν ξημερώσει. Στις τρεις, τέσσερις τα ξημερώματα, ώστε να πάρουν σειρά, καθώς οι αριθμοί τελειώνουν πριν ανοίξει η πόρτα!

Πρόκειται για αληθινή ύβρι! Για βάναυση και ατιμωτική συμπεριφορά του κράτους, προς τους πολίτες. Ένα μαρτύριο, που υπομένουν στωικά χιλιάδες Έλληνες, σε κάθε συναλλαγή τους με το κράτος, καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή. Αν αντιδράσουν, θα τιμωρηθούν από τον βλοσυρό υπάλληλο, με την ποινή να στηθούν ξανά και ξανά στην ουρά.

Αθροίστε και τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανέχεια και που προσδοκούν στη στήριξη και τη βοήθεια της πολιτείας, για να έχετε το άθροισμα της δυστυχίας! “Η κόλαση λοιπόν, είναι η πατρίδα μας” που έλεγε και ο ποιητής! Αυτή η θλιβερή πραγματικότητα, δεν μπορεί παρά να είναι γνωστή στους πάντες. Στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους διοικητές των διαφόρων οργανισμών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Όλοι γνωρίζουν την τυραννική συμπεριφορά του κράτους και των λειτουργών του, απέναντι στους πολίτες. Σύμφωνοι, λεφτά δεν έχουν να δώσουν. Ανθρωπιά έχουν να δώσουν; Η κοινωνία είναι καζάνι που κοχλάζει. Η φτώχεια αντέχεται, ο εξευτελισμός όμως όχι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...