25/10/12

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ!

25 Οκτωβρίου 2012
Πόσα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως στις κυβερνήσεις Παπανδρέου, θυμάστε σήμερα; Υπάρχει άραγε κάποιος που να είναι αισθητή η απουσία του σήμερα από το πολιτικό προσκήνιο; Ποιος από τα μεγαλοστελέχη του παρελθόντος με το “μεγάλο” πολιτικό εκτόπισμα, που μιλούσαν και συμπεριφέρονταν σαν να τους χρωστάει χάρη η οικουμένη ολόκληρη, θα ήταν απαραίτητος σήμερα;

Αν θεωρήσουμε ως μέτρο την κοινή λογική και ως δείκτη τις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου καιρού, κανένας! Κατ' αρχήν ως γεγονός είναι απογοητευτικό, καθώς από μια στρατιά στελεχών, μεταξύ τους και πολλά “τρανταχτά” ονόματα υπουργών, εξανεμίστηκε πολιτικά, όπως το ΑΕΠ της χώρας, ή ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου! Άνθρωποι που είχαν τεράστια εξουσία και διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας, είναι σήμερα στα αζήτητα!

Είναι αυτονόητο πως δεν ισχύουν για όλους τα ίδια, καθώς υπήρχαν και περιπτώσεις, λίγες είναι αλήθεια, σοβαρών και αξιοπρεπών στελεχών, που βγήκαν αλώβητοι και καθαροί από αυτή την θλιβερή περιπέτεια. Τόσο θλιβερή, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει δυσάρεστα με όσα έρχονται στη δημοσιότητα, όπως για παράδειγμα η περίπτωση της λεγόμενης “λίστας Λαγκάρντ”. Το γεγονός πως σε περίοδο κοινωνικής εξαθλίωσης και καθολικής φτώχειας, οι άνθρωποι που όφειλαν να υπερασπιστούν τον λαό, έκαναν, όπως αποδεικνύεται, πλάτες σε αυτούς που προκλητικά έκλεβαν και το λαό και το κράτος, κοροϊδεύοντας την κοινωνία!

Αντίστοιχης σημασίας με την οικονομική κρίση ζήτημα, ήταν η απειλή από τη λαθρομετανάστευση. Μεγαλόσχημοι υπουργοί και “στελεχάρες” εγκατέλειψαν τη χώρα στη βούληση των δουλεμπόρων και όσων επιβουλεύονται την ακεραιότητά της, στέλνοντας μας στρατιές εξαθλιωμένων. Κάθε μέρα, γύρω στους 300 περνούσαν τα σύνορα και λίγο αργότερα κατέληγαν στην πρωτεύουσα. Κάθε χρόνο, πληθυσμός ίσος με τέσσερις πόλεις του μεγέθους της Τρίπολης(!), αποκλειστικά από μετανάστες, προστίθονταν στη χώρα!

Χρειάστηκαν λίγες εβδομάδες και η επιστράτευση της κοινής λογικής, για να σταματήσει επιτέλους η ροή των μεταναστών, πριν να είναι αργά και να ξεκινήσουν οι προσπάθειες διαχείρισης του προβλήματος στο εσωτερικό της χώρας. Να γιατί κανείς δεν θέλει να τους θυμάται και σε κανέναν δεν λείπουν. Τον τελευταίο καιρό ακούγονται σενάρια και κινήσεις για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Διάφορα πρώην μεγαλοστελέχη, εμφανίζονται εκ νέου ως υποψήφιοι διαχειριστές του αύριο. Κραυγαλέα αποτυχημένοι, παλαιάς κοπής πολιτικοί, με φορτίο στις πλάτες τους τις αμαρτίες του παρελθόντος, φιλοδοξούν να βρεθούν και πάλι στα πράγματα, ως υποψήφιοι αναμορφωτές. Τι και αν οι περισσότεροι δεν μπορούν ούτε στο δρόμο να κυκλοφορήσουν, φοβούμενοι τη χλεύη των πολιτών. Αυτό δεν τους εμποδίζει, αφού αυτή είναι η μόνη δουλειά που έμαθαν, καθώς ποτέ τους δεν δούλεψαν. Αν αυτοί είναι το αύριο της χώρας, καλύτερα να αλλάξουμε πατρίδα.

23/10/12

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

23 Οκτωβρίου 2012
Άραγε τι πρόσημο θα είχε σήμερα ένα μεγάλο μπάχαλο, που θα έφερνε το πάνω κάτω; Που θα αναιρούσε ότι έχει κερδηθεί έως τώρα, έστω και με λάθος τρόπο! Που θα πήγαινε τη χώρα εκεί που ήταν πριν δύο χρόνια, θα επιδείνωνε την εικόνα μας προς τα έξω και θα μετέστρεφε το κλίμα στην ευρωζώνη! Σε τι θα βοηθούσε και τι θα πρόσφερε άραγε, σήμερα που η κουβέντα για μια συνολική λύση στον ευρωπαϊκό Νότο έχει ανοίξει και ευτυχώς είμαστε μέσα στο παιγνίδι;

Ποιος θα κέρδιζε και τι από μια χαοτική κατάσταση; Τι προσδοκούν όσοι το επιδιώκουν; Τι έχουν στο μυαλό τους; Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι απλή:Τίποτα! Η ιδέα για παράδειγμα του Πάνου Καμμένου, να προκαλέσει εκλογές καλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν μαζί με τους δικούς του βουλευτές, εκτός από πρόχειρη και ανεδαφική, είναι και δείγμα του τυφλού λαϊκισμού που έχει φωλιάσει στο πολιτικό σύστημα (και επιβραβεύεται από το εκλογικό σώμα).

Πάντως αν το εννοούσε, θα ήταν δέκα φορές χειρότερα, καθώς μαζί με τον λαϊκισμό θα συνυπήρχε η άγνοια του Συντάγματος, πράγμα θεωρητικώς αδιανόητο για πολιτικό αρχηγό μεγάλου κόμματος. Δεν συζητάμε για τις ολέθριες συνέπειες, αν η χώρα ξαναπήγαινε σε εκλογές. Μάλλον για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να πάρει πόντους, ως αντιμνημονιακότερος του ΣΥΡΙΖΑ, το έκανε ως φαίνεται! Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στην Ελλάδα!

Στον ίδιο παρανομαστή είναι το παραλήρημα του συνδικαλιστή Φωτόπουλου, που καλεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο, προκειμένου “να πέσει το σύστημα”! Προτείνει μπλοκάρισμα των νευραλγικών τομέων του κράτους και άσκηση συντονισμένης πίεσης για πολλές μέρες, ώστε να πέσει το σύστημα. Και όπως είπε: “οι απειλές της τρόικας και της κυβέρνησης δεν μας πτοούν.” Με άλλα λόγια προκειμένου ο Νίκος Φωτόπουλος να προαχθεί από πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ σε πρόεδρο της ΓΣΕΕ και να τύχει της υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να διαλυθεί η χώρα!

 Ότι δεν έχει καταρρεύσει, σε μια χώρα χρεοκοπημένη που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, να παραδοθεί στις διαθέσεις του Φωτόπουλου και των ομοίων του. Άλλωστε όπως ο ίδιος είπε: “Ή αυτοί ή εμείς!” Διαλέγουμε και παίρνουμε...

Ανέκαθεν η χώρα ζούσε σε τεντωμένο σκοινί, έχοντας όμως από κάτω το δίχτυ ασφαλείας του δανεισμού. Παραδοσιακά, για δεκαετίες ολόκληρες, ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του, χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Είτε ήταν κυβέρνηση, είτε αντιπολίτευση, έκανε αυτό που τον βόλευε. Έτσι εκπαιδεύτηκε ο πολιτικός κόσμος, αλλά έτσι έμαθαν και οι εκλογείς να διαλέγουν κυβερνήσεις.

Και αυτό όπως φαίνεται δεν αλλάζει απο τη μια μέρα στην άλλη. Ήταν μια διαδικασία που διάβρωσε έως και τις συνειδήσεις μας, ακόμη και αν όλα αυτά τα χρόνια, ξοδεύαμε  όπως αποδείχθηκε, δανεικά που πήραμε από τα παιδιά μας! Επιμένουμε πως φταίει η Μέρκελ και κανένας άλλος.