9/10/12

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ!

9 Οκτωβρίου 2012
Περισσότερα από πενήντα Γυμνάσια και Λύκεια, τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή της Αττικής και περίπου τριάντα στη Θεσσαλονίκη! Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη χώρα. Στη Λέσβο, το Ρέθυμνο, την Ιεράπετρα, τα Γιάννενα, την Ηλεία, τη Λήμνο, τη Φθιώτιδα, την Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο, πολλές δεκάδες σχολεία παραμένουν κλειστά, με τον συνήθη τρόπο.

Είτε με καταδρομική επιχείρηση τη νύχτα, είτε με το “έτσι θέλω” κάποιας κομματικής οργάνωσης, μπαίνει μια αλυσίδα στην πόρτα και το σχολείο κλείνει! Και όλα πλέον επιφύονται στις διαθέσεις των καταληψιών. Αυτοί θα αποφασίσουν πότε και με ποιους όρους θα επαναλειτουργήσει το σχολείο, αυτοί θα αποφασίζουν ποιος θα επιτρέπεται να μπαίνει στις σχολικές εγκαταστάσεις!

Και κανείς δεν γνωρίζει τι θα αφήσουν πίσω τους όταν φύγουν, από τις καταστροφές που θα προκαλέσουν, όπως πολύ συχνά συμβαίνει. Εννοείται πως κανείς δεν τολμάει να κόψει την αλυσίδα! Θα θεωρηθεί πως πάει κόντρα στο λαϊκό κίνημα και στην καλύτερη περίπτωση θα λουστεί με κοσμητικά επίθετα! Εννοείται πως τα φροντιστήρια της περιοχής, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικότατα! Άλλη μια απίθανη ελληνική στρέβλωση!

Αν ανατρέξετε στα δημοσιεύματα των εφημερίδων της προηγούμενης εβδομάδας, θα συναντήσετε ασυνήθιστα πολλές περιπτώσεις, όπου ενήλικες εξωσχολικοί, επιχείρησαν βράδυ να καταλάβουν σχολεία. Φτάσαμε στο σημείο η αστυνομία να περιπολεί προκειμένου να μην καταληφθούν τα σχολεία. Για παράδειγμα στη Λαμία με εντολή του εισαγγελέα συνελήφθησαν 21 άτομα, που επιχείρησαν βράδυ να δημιουργήσουν συνθήκες κατάληψης, ώστε από το πρωί της επομένης να ανασταλεί η λειτουργία του σχολείου. Οι περισσότεροι ήταν πάνω από είκοσι χρονών και καμία σχέση δεν είχαν με το σχολείο.

Το ίδιο και στη Λάρισα, όπου εκεί οι ενήλικες εξωσχολικοί προκάλεσαν σοβαρές ζημιές. Υπάρχουν σχολεία που δεν λειτουργούν, παρότι καταψήφισαν τις καταλήψεις, επειδή συστεγάζονται με κατειλημμένα σχολεία. Μαθητές γυμνασίου που συμμετείχαν στο μάθημα της Γυμναστικής, κινδύνεψαν όταν δέχτηκαν επίθεση με βροχή από θρανία και καρέκλες, που εκτόξευσαν εναντίον τους από την ταράτσα όμορου σχολείου, καταληψίες μαθητές!

Ανακοίνωση του λεγόμενου Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλούσε τους μαθητές σε μαζικές καταλήψεις, προκειμένου “να δυναμώσουν τον αγώνα των σχολείων , όταν έλθουν για ψήφιση τα νέα μέτρα”. Και το ακόμη χειρότερο, χθες η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά πολλά σχολεία της πρωτεύουσας, λόγω της έλευσης της Μέρκελ!

Πτυχές διαφορετικές της σχολικής καθημερινότητας, μιας παράλογης και παρακμάζουσας χώρας. Σύμφωνοι λείπουν πολλά από τα σχολεία, χρειάζονται κονδύλια που δεν υπάρχουν, απαιτούνται επενδύσεις που η χώρα δεν μπορεί να κάνει. Όμως αλίμονο αν κόντρα στην αδυναμία του κράτους, αντί να προσπαθήσουμε να περισώσουμε ότι είναι δυνατόν, κάνουμε ότι χρειάζεται προκειμένου να διαλυθεί ότι απέμεινε. Αυτά που θα ήταν αδιανόητα για οποιαδήποτε άλλη χώρα, εδώ τα καταπίνουμε αμάσητα, θεωρώντας τα φυσιολογικά και αναμενόμενα.

2 σχόλια:

  1. Όταν οι πολιτικοί με την κάλυψη των δημοσιογράφων (αν όχι την προτροπή), κατέλαβαν τον δημόσιο χώρο, τον δημόσιο πλούτο, τον δημόσιο λόγο και εν τέλει την δημόσια λογική, τότε "αλίμονο" αν έστω και με ουτοπικές ή παρατραβηγμένες ενέργειες δεν προσπαθούσαν κάποιοι να αντιδράσουν.
    Η δράση φέρνει αντίδραση. Αυτό είναι νόμος της φύσης είτε μας αρέσει είτε όχι. Η Ψυχραιμία και η νηφαλιότητα δεν είναι.
    Είναι τουλάχιστον υποκρισία το να απορούμε με τις θύελλες όταν επί χρόνια σπέρναμε ανέμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θύελλες θεωρούμε τους πέντε- δέκα εξωσχολικούς που μπουκάρουν βράδυ με το έτσι θέλω και καταλαμβάνουν τα σχολεία, πάω πάσσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή