11/9/12

ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ ΛΟΓΙΚΗ Ή ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;

11 Σεπτεμβρίου 2012
Είναι απολύτως λογικό και θεμιτό, οι εργαζόμενοι να υπερασπίζονται τα κεκτημένα τους. Αρκεί τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν, να είναι ρεαλιστικά και να μην δημιουργούν πανικό και ανασφάλεια στον κόσμο! Για παράδειγμα, οι συνδικαλιστές στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, θυμήθηκαν ξαφνικά πως τα μισά σχολεία της Ελλάδας, στεγάζονται σε επικίνδυνα κτίρια.

Με ότι σημαίνει αυτό, για τους γονείς εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών, που μαθαίνουν έντρομοι, , πως “η παλαιότητα πολλών σχολικών μονάδων και η καταπόνησή τους από τους σεισμούς, θέτει ζητήματα ασφάλειας», όπως γράφει η σχετική ανακοίνωση. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι συνδικαλιστές, πως το 54% των σχολείων, έχουν κτιστεί πριν το 1985, με τον παλιό αντισεισμικό κανονισμό! Όπως ακριβώς δηλαδή έχει συμβεί με τα 3/4 των κτιρίων της Αθήνας! Όπως ισχύει σχεδόν για όλα τα νοσοκομεία, τα περισσότερα κτίρια των υπουργείων και των δημόσιων οργανισμών, τη Βουλή, περίπου το σύνολο των μουσείων κλπ.

Υπάρχει τρόπος να μην γκρεμιστούν σαν χάρτινοι πύργοι, μερικές χιλιάδες σχολεία; Υπάρχει και είναι απλός! Τον αντιλαμβάνεται κανείς στο “δια ταύτα” της ανακοίνωσης των συνδικαλιστών: «Απαιτούμε την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του Οργανισμού, με την επαναπρόσληψη των απολυμένων (σ.σ. Πρόκειται για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, που έληξε η σύμβασή τους) και τον τριπλασιασμό, τουλάχιστον, των κρατικών κονδυλίων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν με επάρκεια οι σημαντικές ανάγκες στη Δημόσια Σχολική Στέγη». Αυτό είναι όλο!

Επαναπροσλαμβάνονται οι συμβασιούχοι, αυξάνονται τα κονδύλια και τα σχολεία γίνονται φρούρια. Και μάλιστα, προτείνουν στην ανακοίνωσή τους, την κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων, σε βάθος 5ετίας, που θα αντικαταστήσουν τα επικίνδυνα κτίρια! Βέβαια, με βάση τη στατιστική και τα απλά μαθηματικά, καθώς ο ρυθμός κατασκευής νέων σχολικών κτιρίων από τον ΟΣΚ ήταν τα τελευταία χρόνια, περίπου 20 σχολεία ανά έτος, χρειάζονται μόλις 370 χρόνια(!), προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο, αφού τα χαρακτηριζόμενα από τους ίδιους, ως επικίνδυνα κτίρια, είναι 7500 σε όλη την επικράτεια.

Επί της ουσίας τώρα, για να μιλήσουμε σοβαρά, το πρόβλημα είναι πως ο ΟΣΚ συγχωνεύεται (υπό την ονομασία “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ”), με δύο ομοειδείς οργανισμούς. Την ΔΕΠΑΝΟΜ, που κατασκευάζει νοσοκομεία και την ΘΕΜΙΣ, που κατασκευάζει δικαστικά και σωφρονιστικά καταστήματα. Αυτός είναι και μόνος λόγος, που ξαφνικά γέμισε το διαδίκτυο και ο τύπος, με τίτλους όπως : "Ερείπια" περισσότερα από τα μισά σχολεία της χώρας” “Κίνδυνος για τους μαθητές. Ακατάλληλα τα μισά σχολεία” “Καμπανάκι κινδύνου από τον ΟΣΚ”.

Όμως, αν πράγματι είναι έτσι, αν δηλαδή είναι στ΄ αλήθεια επικίνδυνα τα σχολεία, είναι δύο φορές πιο επικίνδυνοι οι συνδικαλιστές του ΟΣΚ, που απόκρυβαν τόσα χρόνια, ένα τόσο τρομερό γεγονός και δεν είχαν το θάρρος να το καταγγείλουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου