10/9/12

ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΜΠΑΡΙΛΙΚΙ!

10 Σεπτεμβρίου 2012

Όλος ο αρχοντοχωριατισμός και όλο το κιμπαριλίκι του πολιτικού μας συστήματος, χωρούν σε τρία γράμματα: ΔΕΘ! Όποιος έχει βρεθεί στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, το ξέρει καλά. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ύπαρξης της έκθεσης (στην παρούσα μορφή της) παρά μόνον για να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο στη συμπρωτεύουσα, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη οργανισμών!

 Να ξεσκάσουν, ενδεχομένως να ξεφαντώσουν και αν το φέρει η τύχη, να σφίξουν και το χέρι του πρωθυπουργού. Τουλάχιστον έτσι ακριβώς συνέβαινε, μέχρι που ήλθε πριν δυο χρόνια η κρίση και εξαφάνισε τα κιμπαριλίκια, όχι όμως και τον αρχοντοχωριατισμό. Η ΔΕΘ για τη Θεσσαλονίκη, τηρουμένων των αναλογιών, δεν είναι τίποτα περισσότερο, απ’ ότι είναι τα στρατόπεδα νεοσυλλέκτων και τα τμήματα των ΤΕΙ, για κάποιες πόλεις της περιφέρειας. Αφορμή να κινηθεί η τοπική οικονομία! Ξενοδοχεία, ουζάδικα και μπουζουξίδικα, εν προκειμένω!

Άλλος προφανής λόγος δεν υπάρχει, καθώς η πραγματικότητα έχει προ πολλού ξεπεράσει τη ΔΕΘ. Πλέον υπάρχουν οι κλαδικές εκθέσεις, όπου παρουσιάζονται ο νέες τάσεις και τα καινούργια προϊόντα. Κάποτε ναι , η ΔΕΘ ήταν μεγάλο γεγονός. Εκεί ερχόταν σε επαφή ο επιχειρηματικός κόσμος και οι επισκέπτες με την καινοτομία, τις νέες τάσεις και τον έξω κόσμο. Σήμερα είναι μια μίζερη εμποροπανήγυρις. Εκτός αν υπάρχει κάποιος, που φλέγεται από επιθυμία να επισκεφθεί το περίπτερο του ΙΚΑ, της ΕΥΔΑΠ, του ΠΑΟΚ (!) και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων!

Το Δ του λογότυπου, κανονικά θα έπρεπε να σημαίνει Δημόσιο ή ακόμη καλύτερα ΔΕΚΟ. Διεθνής σε καμία περίπτωση δεν είναι πλέον η ΔΕΘ. Εκτός αν τα καραμελωμένα φιστίκια και οι τροχοβίλες, που αφθονούν στους χώρους της, έχουν εισαγόμενη τεχνογνωσία. Το ενδιαφέρον της έκθεσης το επιβεβαιώνει το επίσημο site της ΔΕΘ, στο οποίο ουδεμία αναφορά γίνεται στον κατάλογο των εκθετών, και στα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης.

Αντιθέτως δεσπόζει η αναγγελία ενός «ποδοσφαιρικού τουρνουά που θα «παντρέψει» (sic) παρελθόν και μέλλον. Όπως λέει η επίσημη ανακοίνωση, «το τουρνουά θα τιμήσουν μεγάλα ονόματα της ποδοσφαιρικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Στο Εκθεσιακό Κέντρο θα λειτουργεί μίνι γήπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, όπου οι ακαδημίες ποδοσφαίρου των ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, Απόλλωνα Καλαμαριάς και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και οι ομάδες των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών των αντίστοιχων αθλητικών συλλόγων θα προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν με τη φανέλα του .ερασιτέχνη και οι ομάδες ποδοσφαίρου των ΔΕΘ-Helexpo, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 Αν, όπως γράφει το επίσημο site της ΔΕΘ: «η έκθεση εδώ και οχτώ δεκαετίες, αποτελεί τον εθνικό εκθεσιακό πυλώνα της χώρας για τη στήριξη και την προβολή της ελληνικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας», είμαστε και με τη βούλα, για τα πανηγύρια Αν όλο αυτό δεν προκαλεί θυμό, θλίψη και απογοήτευση, τι άλλο μπορεί να προκαλεί. Ίσως γέλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου