13/6/12

ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ

13 Ιουνίου

Άραγε η υπόλοιπη Ευρώπη βλέπει κάτι, που εμείς δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε; Προετοιμάζονται για κάτι, που εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως μπορεί να συμβεί; Είτε μας αρέσει είτε όχι, για την υπόλοιπη Ευρώπη οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, έχουν διαφορετική σημασία απ' ότι για εμάς.
Ενώ εμείς ψηφίζουμε ναι ή όχι στο μνημόνιο, για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη η ψήφος είναι παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ή έξοδος από την ευρωζώνη. Ως γνωστόν όμως με αυτά δεν παίζει κανείς, ιδίως οι μεθοδικοί και συστηματικοί βορειοευρωπαίοι και μάλιστα σε εποχές που η ευρωζώνη κλυδωνίζεται και οι αγορές παρακολουθούν τις εξελίξεις με το δάκτυλο στη σκανδάλη.
Είναι κοινό μυστικό, πως σε περίπτωση που την Κυριακή επικρατήσουν οι λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις, ή προκύψει αποτέλεσμα που θα κάνει δύσκολη τη συγκρότηση κυβέρνησης πλειοψηφίας, τη Δευτέρα το πρωί υπάρχει η βεβαιότητα πως θα εκδηλωθεί μαζική επίθεση των αγορών, κατά του ευρώ.
Και επειδή κανείς δεν θέλει να βρεθεί προ απροόπτου, έχουν άπαντες προετοιμαστεί για το κακό σενάριο. Ήδη διαρρέουν στο τύπο διάφορα σενάρια και σχέδια έκτακτης ανάγκης, που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα το πρωί, προκειμένου να προστατευτεί το ευρώ και οι χώρες που βρίσκονται απροστάτευτες στο επικίνδυνο μεταίχμιο, η Ισπανία και η Ιταλία.
Η κινητικότητα που υπάρχει σήμερα στην ευρωζώνη και οι αμυντικές κινήσεις που σχεδιάζονται για να ανασχεθούν οι επιθέσεις, είναι διπλό κακό για εμάς. Μας αφήνουν έξω από τους σχεδιασμούς τους για το αύριο της ενωμένης Ευρώπης και μας περιγράφουν ως την πέτρα που κρέμεται από τη θηλιά που απειλεί να τους παρασύρει στον βυθό. Με άλλα λόγια το κακό έχει συμβεί, καθώς έχει απολεσθεί το κύρος της χώρας και έχουμε στοχοποιηθεί ως το μαύρο πρόβατο!
Όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής, θα έχει το στίγμα της αναξιοπιστίας! Ο πρωθυπουργός που θα μας εκπροσωπήσει στη καθοριστική για το μέλλον του ευρώ, σύνοδο κορυφής στις 28 Ιουνίου, δεν θα αντικρίσει πολλά φιλικά βλέμματα. Οι πιέσεις από εδώ και πέρα και οι εκβιασμοί, δεν θα είναι από εμάς προς εκείνους, όπως θα ήθελε να συμβεί ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά το αντίθετο.
Για κάθε ευρώ που θα έρχεται στη χώρα (εννοείται αν παραμείνουμε στο ευρώ) θα μας ζητούν εκβιαστικά δεσμεύσεις, που δεν θα είναι καθόλου εύκολο να υλοποιηθούν. Ας έχουμε κατά νου πως εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Οι επιλογές είναι δύο. Ή στο ευρώ με θυσίες και συνεχή προσπάθεια για τα επόμενα 2-3 χρόνια, ή επιστροφή στην κόλαση της δραχμής!
 ΥΓ. Για να καταλάβετε πόσο απαισιόδοξα είναι τα σενάρια για το ευρώ, οι μεγαλύτεροι τζογαδόροι του κόσμου, οι πολυεθνικές στοιχηματικές εταιρίες, δίνουν απόδοση έως και 1,50, αν στις 30 Ιουνίου εξακολουθεί να υπάρχει το ενιαίο νόμισμα!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/6/12, 10:23 π.μ.

    "Μας αφήνουν έξω από τους σχεδιασμούς τους για το αύριο της ενωμένης Ευρώπης και μας περιγράφουν ως την πέτρα που κρέμεται από τη θηλιά που απειλεί να τους παρασύρει στον βυθό. Με άλλα λόγια το κακό έχει συμβεί, καθώς έχει απολεσθεί το κύρος της χώρας και έχουμε στοχοποιηθεί ως το μαύρο πρόβατο!"

    Δεν είναι αυτό το πράμα ενωμένη ευρωπη των ευρωπαικών λαών αλλά των ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΩΝ και τετοια Ευρώπη δεν την θέλω προσωπικά.
    Στο βυθό μας εχει τραβήξει το ΜΑΡΚΟΕΥΡΩ (σιγουρα εχουν ευθυνες οι κυβερνήσεις μας και κατα ενα μέρος ο λαός μας μια και δεν είχε την πρέπουσα ενημέρωση ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΛΟΥΣ) . Δεν ειναι τυχαίο ότι σταδιακά γονατίζουν μια μια όλες οι χώρες.
    Κατσε να πέσει η Ιταλία που εχει παραγωγική οικονομια (απο γεωργία μέχρι βαριά βιομηχανία)και έχασε και αυτή την ανταγωνιστικότητα της εντός ευρώ .
    Στο ερώτημα που θα τεθεί στους Ιταλούς τι θέλετε ευρώ και να μην πουλάτε προιόντα η πεσετα και να πουλάτε προιοντα τι θα διαλέξουν
    εεεεεεε;;;;;;
    Μόνο η Γερμανία έχει κερδίσει απ το ΜΑΡΚΟΕΥΡΩ μια και ειναι γνωστό πόσο προγραμματιστές και οργανωτικοί είναι, όλοι οι άλλοι και ειδικά οι νότιοι την πατήσαμε την μπανανόφλουδα.
    Αγοράζαμε ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ σαν τρελοι γερμανικά προιόντα (φετίχ)
    μια και δεν μπορουσαμε να τα αγορασουμε με το ακριβο ΜΑΡΚΟ.
    Και αυτοί σταμάτησαν να αγοραζουν αγροτικα προιοντα δικα μας μια και δεν ηταν "ανταγωνιστικα" (το παιχνίδι το χασαμε εκείνο το Σαββατοκυρικό που εγινε η μεταβαση απο δραχμή σε ΜΑΡΚΟΕΥΡΩ ο μαιδανός από 50 δραχμές έγινε 0,5 ΜΑΡΚΟΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΦΟΥΝΤΑΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΔΑΝΕΙΑ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ "ΕΙΡΗΝΙΚΟ" 4ΡΑΙΧ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΡΑΙΧΕΜΠΑΧ .

    ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ ΜΕ 900 ΜΑΡΚΟΕΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή