8/6/12

Μια ημέρα στην όμορφη χώρα μας!

8 Ιουνίου 2012

Δείτε με τυχαία σειρά, μια επιλογή από τις ειδήσεις της χθεσινής ημέρας:

1. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ένας 24χρονος φοιτητής ιατρικής, ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλβανό ληστή που εισέβαλε στο σπίτι του στην Παιανία. Το θύμα νωρίτερα είχε απειλήσει να σκοτώσει με μαχαίρι τη μητέρα του δράστη.

2. Στην Χαλκίδα ομάδα ενόπλων απήγαγε έξω από το σχολείο, μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του, 15χρονο μαθητή που τυχαίνει να είναι γιος διευθυντή τράπεζας. Ζητούν λύτρα εκατομμυρίων για να τον απελευθερώσουν.

3. Ανακοινώνονται τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία του Μαρτίου. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 21,9%. Αυτό σημαίνει ένα εκατομμύριο ογδόντα χιλιάδες άνεργοι! Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες περισσότεροι από ότι το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 50%!

4. Εστάλη χθες από το Υπουργείο Οικονομικών προς όλες τις εφορίες και το ΣΔΟΕ εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος, με την οποία ζητεί κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, άνω των 3.000 ευρώ. Ο λόγος είναι να εξασφαλίσει το Δημόσιο τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, ώστε να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.

5. Φουντώνουν τα σενάρια για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Μεσατζέρο», αναφέρει πως το Βερολίνο εξετάζει σχέδιο «παραδειγματικής έξωσης» της χώρας μας από την ευρωζώνη, ως προειδοποίηση προς τις υπόλοιπες χώρες του νότου. Μια άλλη εφημερίδα, η Βελγική “Ντερ Στάνταρντ” γράφει πως καθυστερεί η υιοθέτηση σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, ώσπου να αποχωρήσει η χώρα μας.

6. Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Αντένα, ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης χαστούκισε on air τη βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και άδειασε ένα ποτήρι νερό στη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου διέταξε τη σύλληψή του, ενώ η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου.

7. Μόνο οι μισοί δικαιούχοι θα πάρουν τα πενιχρά επιδόματα πρόνοιας, καθώς οι δήμοι δεν ενημέρωσαν τα αρχεία τους με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής. Σύμφωνα με αυτή, ο πραγματικός αριθμός των δικαιούχων είναι 184.000, αντί των 240.000 που ελάμβαναν μέχρι τώρα τα επιδόματα.

8. Μία τις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως διακόπτει τις συναλλαγές της με όλες τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να προστατέψει τους πελάτες της. Επίσης, διέκοψε τις ηλεκτρονικές αποστολές χρημάτων στην Ελλάδα. Πλέον τα χρήματα στέλνονται πρώτα σε γερμανική τράπεζα και στη συνέχεια μεταφέρονται στο λογαριασμό των δικαιούχων στην Ελλάδα.

9. Πτώση 40% παρουσίασε η αγορά του αυτοκινήτου στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2012. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο διάστημα του 2011, είχε καταγραφεί επίσης πτώση 43,7%.


Πιστεύετε αλήθεια πως η χώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, ανήκει πραγματικά στην Ευρώπη; Η μήπως πρόκειται για χώρα που ξεχειλίζει από σήψη και παρακμή, τόσο που δεν δικαιούται πλέον να ελπίζει για το μέλλον της;

1 σχόλιο:

  1. κ. Σπηλιόπουλε, έχετε δίκιο στο ερώτημά σας, αλλά με αφορμή αυτό θα ήθελα να ρωτήσω τι εννοούμε Ευρώπη. Όταν λέμε θέλουμε να μείνουμε εντός της Ευρώπης τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε; Τι είναι η Ευρώπη πέρα από τη γεωγραφική ήπειρο (από την οποία ευτυχώς δεν κινδυνεύουμε να βγούμε). Τη στιγμή κάθε κρίσης πρέπει να επιστρέψουμε στις καταστατικές αρχές της Ευρώπης, να αναρωτηθούμε τι είναι.

    Και εφόσον είμαστε τόσο χάλια όπως λέτε, τότε δεν έχει νόημα ο κίνδυνος ή η απειλή ή ο φόβος ότι θα βγούμε από την Ευρώπη αν δεν κάνουμε το ένα ή το άλλο. Είμαστε ήδη εκτός.

    Και κάτι ακόμα. Εϊναι σημαντικό αυτό που λέτε για την ελπίδα. Είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...