5/6/12

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ

5 Ιουνίου 2012
Αν από κάτι έχει χορτάσει η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, είναι οι μεγαλοστομίες και οι υποσχέσεις. Προ των εκλογών υπάρχει πάντα πλειοδοσία προσφορών, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανεδαφικές και αποτελούν πρόσχημα για να καλλιεργήσουν προσδοκίες στην κοινή γνώμη.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Οι εξειδικευμένες εταιρίες που συνεργάζονται με τα κόμματα, κατευθύνουν τον πολιτικό λόγο με τέτοιο τρόπο, ώστε αυτός να είναι ελκυστικός. Να ακούει ο πολίτης, αυτό που θέλει να ακούσει και να λέει, να που επιτέλους κάποιος μας σκέφτηκε! Αγνοώντας πως αυτός που τον σκέφτηκε, είναι πιθανότατα κάποιος ευφυής διαφημιστής και όχι απαραίτητα κάποιος πολιτικός φορέας.

Κάπως έτσι δημιουργούνται και τα διάφορα κλισέ, όπως για παράδειγμα το «λεφτά υπάρχουν», που ναι μεν βοήθησε το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις εκλογές, αλλά πλέον έχει στοιχειώσει σαν εφιάλτης στη ζωή μας. Ένα αντίστοιχο εφεύρημα, διαχρονικό μάλιστα, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ, είναι οι «έχοντες και κατέχοντες», που δεν πληρώνουν φόρους και που ζουν παρασιτικά εις βάρος της κοινωνίας.

Είναι αυτοί που ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το προεκλογικό του πρόγραμμα, θα φορολογήσει βαρύτατα, ώστε να βελτιωθούν τα φορολογικά έσοδα και να ελαφρυνθούν τα φτωχότερα στρώματα. Το ακούει ο φορολογούμενος και λέει μπράβο, επιτέλους υπάρχει και κάποιος που σκέφτεται τον κοσμάκη! Ασφαλώς είναι πολλοί αυτοί που ζουν στη χώρα μας πλούσια, χωρίς να πληρώνουν τους αναλογούντες φόρους. Μόνο που οι περισσότεροι δεν έτσι όπως αφήνεται να εννοηθεί.

Για να γίνει αντιληπτό, αρκούν τα τελευταία φορολογικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες, πλήρωσαν μόλις το 4% του φόρου που καταβάλουν ετησίως τα φυσικά πρόσωπα. Οκτώ στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες, δήλωναν ποσά, κάτω από το αφορολόγητο όριο. Επίσης διακόσιες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, το 99.3% των ελληνικών επιχειρήσεων, φορολογήθηκαν κατά μέσο όρο με μόλις πέντε χιλιάδες ευρώ! Όσο δηλαδή ένας μισθωτός των δύο χιλιάδων ευρώ!

Γίνεται αμέσως αντιληπτό πως η φοροδιαφυγή δεν είναι προνόμιο μόνο κάποιων σατανικών τύπων, που ζουν σε πολυτελείς βίλλες στα Βόρεια προάστια. Ασφαλώς υπάρχουν μερικές χιλιάδες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, που είναι εύκολο μάλιστα να εντοπιστούν, καθώς ο πλούτος τους κραυγάζει. Υπάρχουν όμως και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο, συμπατριώτες μας, που δεν πληρώνουν καθόλου φόρο.

Δεν συμμετέχουν στα χαράτσια τύπου κοινωνικής αλληλεγγύης, δεν πληρώνουν έκτακτες εισφορές, δεν λυγίζουν οικονομικά από τη φορολογία που έχει γονατίσει τους μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και τις μεγάλες επιχειρήσεις! Κανείς δεν θα πει τίποτα για όλους αυτούς που κλέβουν φανερά, γιατί είναι πολλοί και ψηφίζουν! Γι αυτούς κανένας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πει κουβέντα. Θα μιλήσει για «έχοντες και κατέχοντες», θα ικανοποιήσει το ακροατήριο με τα φιλολαϊκά του αισθήματα και, μέχρι να τους βρει, θα συνεχίσουν τα πληρώνουν (και γι αυτούς) τα συνήθη υποζύγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου