1/6/12

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΕΣ ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

1 Ιουνίου 2012
Το ΠΑΣΟΚ είναι κεντροαριστερό κόμμα, κατά δήλωση του προέδρου του Βαγγέλη Βενιζέλου. Επίσης κατά δήλωση του προέδρου του, προγραμματικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η δημιουργία κεντροαριστερής κυβέρνησης. Βέβαια αν πράγματι αυτός είναι ο στόχος, θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό με τα κόμματα της αριστεράς εξαντλητικές κουβέντες για να βρεθεί κοινός τόπος.

Αλλά και έτσι να είναι, αν σήμερα το ζητούμενο και η λύση για το πολιτικό αδιέξοδο, είναι η κυβέρνηση κεντροαριστεράς, γιατί ο ψηφοφόρος να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του ΠΑΣΟΚ και να μην πάει εκεί απευθείας; Αφού και στη μία και στην άλλη περίπτωση εκεί θα οδηγηθεί! Έχουν επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συνεχείς αναφορές του κ. Βενιζέλου, στην ανάγκη αναγέννησης της κεντροαριστεράς, “ώστε να ξαναγίνει ισότιμη η Ελλάδα, στην Ευρώπη και τον κόσμο!”

Τι να εννοεί άραγε; Πως να το έχει στο μυαλό του; Αυτή τη στιγμή η μοναδική ένδειξη κινητικότητας, ζωντάνιας και πολιτικής ευρωστίας του αριστερού πόλου, είναι η εκρηκτική άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα άλλο δεν προσδιορίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια, αυτό που οραματίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επί της ουσίας, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ελάχιστη σημασία έχουν όλα αυτά, γιατί απλούστατα δεν ισχύουν. Αν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν άνθρωποι και συναντιόνταν στον δρόμο, όχι κουβέντα δεν θα αντάλλασσαν, δεν θα διασταύρωναν καν τα βλέμματά τους.

Ούτε το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ήθελε για χίλιους λόγους, να μπλέξει με το ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο αν επέλεγε να αυτοκτονήσει πολιτικά! Δεν έχει λόγο να κάνει τέτοιο βήμα, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ μεταγγίζει μαζικά εκλογική δύναμη προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Απόδειξη το γεγονός πως στις πρώτες θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ! Κάτι που επιβεβαιώνει και τη μαζική μετακίνηση πρώην πράσινων ψηφοφόρων. Ό

σα λέγονται από τα ΠΑΣΟΚ, είναι “κατά συνθήκη ψεύδη”. Η μοναδική χρησιμότητα του σήμερα και ο λόγος που θα το ψηφίσουν όσοι το ψηφίσουν, είναι αν η ΝΔ αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις εκλογές, να μπορέσει σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ να σχηματίσει κυβέρνηση, ώστε να μην χρειαστεί να ξαναπάμε σε εκλογές. Αν αντί για όλες αυτές τις πολιτικές πιρουέτες, ο κ. Βενιζέλος επέλεγε να απολογηθεί με παρρησία και να αναλάβει την ευθύνη για όσα μας έφεραν εδώ, ίσως η τύχη του να ήταν καλύτερη.

Μπορεί να έχει στο μυαλό του κεντροαριστερά σχήματα, ξέρει καλά όμως πως του ξημερώνει κεντροδεξιά. Απλώς ο θηριώδης εγωισμός του και η μεγαλομανία του, δεν του επιτρέπουν να αποδεχθεί την πραγματικότητα.

2 σχόλια:

  1. Μην ξεχνάμε ότι ο Βενιζέλος είναι ο δημιουργός του νόμου περί (μη) ευθύνης υπουργών, της μέγιστης υπερκομματικής ξεδιαντροπιάς του πολιτικού μας συστήματος. Αυτό μόνο φτάνει.

    Μια ερώτηση κ. Σπηλιόπουλε: σε περίπτωση που, όπως είναι πιθανό, το ΠΑΣΟΚ διαλυθεί μετά τις εκλογές, τα χρέη του τι γίνονται?

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι έγινε με τα χρέη της Πολιτικής Άνοιξης και του ΚΕΠ. Δανεικά αγύριστα... Ισχύει η ασυλία του πολιτικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή