31/5/12

Το λαϊκίζειν, εστί φιλοσοφείν!

31 Μαΐου 2012
Με διαφορά λίγων λεπτών βγήκαν χθες το μεσημέρι, δύο ειδήσεις. Η πρώτη είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα και η άλλη, το οικονομικό μανιφέστο του ΣΥΡΙΖΑ. Δύο κείμενα που βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Η μεν Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί ότι όχι μόνο πρέπει να τηρήσουμε κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα, αλλά οφείλουμε να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε βοήθεια (και να παραμείνουμε στην ευρωζώνη). Ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα,να γίνουν μεγάλες περικοπές στις δαπάνες και εξαρτά την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα, από το αποτέλεσμα των εκλογών.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του, στο οικονομικό μανιφέστο, ακυρώνει με μιας όλες τις συμφωνίες της χώρας με τους δανειστές της. Θα προχωρήσει όπως γράφει, στην άμεση κατάργηση των μνημονίων, στην ακύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στην κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων και θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους! Αν κανείς σταθεί σε όσα διαβάζει, λογικά πρέπει να θεωρήσει δεδομένο πως τη Δευτέρα το πρωί, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία μέσα σε ένα 24ωρο!

Μην ξαναγράψουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη χώρα και για τους πολίτες της. Ας σταθούμε σε μια μόνη λέξη: Κόλαση! Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα, από τη στιγμή που θα σταματήσει η χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Ο θάνατος θα είναι ακαριαίος! Βέβαια λογικά σκεπτόμενοι θα πείτε: Μπορεί να υπάρχουν εθελοντές, πρόθυμοι να αυτοκτονήσουν πολιτικά στη στιγμή και, να προκαλέσουν τόση δυστυχία στη χώρα; Η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχουν ούτε εθελοντές, ούτε αφελείς και κορόιδα, ειδικά σε τόσο περίεργες εποχές, που η βόμβα είναι απασφαλισμένη.

Είχαμε γράψει και παλιότερα, πως όσο θα ζυγώνουν οι εκλογές, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαγγέλλεται και θα ευαγγελίζεται το ανέφικτο! Θέλει να γεμίσει τη δεξαμενή με ψήφους τόσες, ώστε αυτή να μην ξεχειλίσει! Η δεύτερη θέση στις συνθήκες αυτές, είναι καλύτερη από τη πρώτη. Η περίοδος που διανύουμε είναι ένα ανοικτό ναρκοπέδιο. Κάθε βήμα κρύβει τον κίνδυνο του ξαφνικού θανάτου.

Ο Αλέξης Τσίπρας νιώθει πολύ νέος για να πεθάνει πολιτικά τόσο νωρίς και τόσο άδοξα. Γνωρίζει καλά ποια είναι η πραγματική δημοσιονομική κατάσταση και ποια τα πραγματικά περιθώρια να ελιχθεί. Θα αφήσει άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και θα προτιμήσει την ασφάλεια, την ασυλία και τη δημοφιλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να μπορεί ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίζουν να διατυπώνουν κάθε φαεινή ιδέα που θα περνάει από το μυαλό τους, χωρίς τον κίνδυνο να ρίξουν το καράβι στα βράχια. Άλλωστε γνωρίζει πως οι επόμενες εκλογές κατά πάσα πιθανότατα δεν θα βραδύνουν! Το λαϊκίζειν σήμερα, εστί φιλοσοφείν!

3 σχόλια:

  1. Το θέμα είναι ποιος τους πιστεύει, γιατί αν τους πιστέψει ο λαός και τους εκλέξει (μέσα στην απελπισία του) τότε αυτοί οι απελπισμένοι θα είναι και οι πρώτοι που θα πάρει η μπόρα. Πες τα, Τάκη μου, πες τα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τάσος Μανιάτης31/5/12, 6:08 μ.μ.

    Γιατι φιλε Τάκη Σπηλιοπουλε? Εν πολλοις συμφωνω μαζί σου. Αλλά το θέμα ειναι ο Αλέξης Τσιπρας?, ή ολοι οι άλλοι που μας οδήγησαν μέχρι εδώ?. Και καλά ο Τσίπρας ...αντε να έχει άδικο!!! Εστω ότι έχεις δίκιο εσύ σε ότι γράφεις!!! - και σε πολλά όπως σε ειπα έχεις δίκιο!!!-... Εμπρός!!! άσε τι λέει ο Τσίπρας!!! Πες εσύ!!! Τι προτείνεις να γίνει!!! Επι τέλους!!! Εγώ προσωπικά βαρέθηκα να μου προτείνουν τι να ΜΗΝ ΚΑΝΩ!!! (αυτο το ξέρω και μόνος μου)... ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ??? -Απο ότι κυκλοφορει στην Αγορά???- Με πραγματική εκτίμηση Τασος Μανιάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι άλλοι είναι απλώς ακόμη χειρότεροι. Το ξέρουν και οι πέτρες. Αποτυχημένοι και υπεύθυνοι για την τραγωδία μας. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Εκεί είναι και το πρόβλημα. Δεν υπάρχουν στον τόπο πολιτικές εφεδρείες. Και το ερώτημα είναι τι μπορεί να κάνει κανείς, μέχρι να γεννηθεί κάτι καινούργιο, αξιόπιστο και ελπιδοφόρο. Λυπάμαι αλλά δεν έχω απάντηση. Απλώς με φοβίζει μαζί με όλα τα άλλα και ο ανεξέλεγκτος λαϊκισμός. Η υφαρπαγή της ψήφου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή