27/5/12

ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΗΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ...

27 Μαΐου 2012
Λόγω των γνωστών προβλημάτων συνεννόησης που παραδοσιακά υπάρχουν μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, ανεξαρτήτως της ανάγκης η Ελλάδα να κυβερνηθεί και του κινδύνου να καταρρεύσει, η χώρα συνεχίζει να παραμένει χωρίς κυβέρνηση και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί από τις 17 Ιουνίου και μετέπειτα.

Δηλαδή, σε ποιο δρόμο θα πορευτούμε στο εξής, πως θα ξαναπάρει εμπρός το κράτος, που θα βρεθούν χρήματα για να συνεχίσουν να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, πως θα αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά, πως θα αναχαιτισθεί η ανεργία, πως θα ξεκολλήσουν τα βαλτωμένα έργα και θα απορροφηθούν πόροι του ΕΣΠΑ, που θα βρεθούν χρήματα για όλα τα υπόλοιπα;

Ως γνωστόν προκειμένου να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, έχει γίνει άτυπη εσωτερική στάση πληρωμών από το δημόσιο, προς όλους. Και όταν λέμε προς όλους, εννοούμε όλους: Δήμους, Περιφέρειες, Νοσοκομεία, ΑΕΙ, Ιδρύματα,Οργανισμούς και λοιπούς κρατικούς φορείς και βεβαίως προς τους ιδιώτες. Είτε αφορά επιστροφές φόρων, είτε οφειλές προς προμηθευτές! Ούτε κανείς ξέρει τι θα γίνει με τις τράπεζες αύριο το πρωί, αν απωλέσουμε την ψυχραιμία μας και αρχίσουμε να αποσύρουμε λίγα περισσότερα χρήματα, απ' ότι αποσύρουμε σήμερα! Και κυρίως αν θα συνεχίσει να δανείζει τις Ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ, η μοναδική πηγή ρευστότητας.

Για να μην μιλήσουμε για το κακό σενάριο, αυτό της εξόδου από το ευρώ και του φόβου για μεγάλες κοινωνικές αναταραχές. Για τίποτα απ΄ όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει απάντηση, για κανένα δεν έχει υπάρξει μια στοιχειώδης προετοιμασία. Κανείς ως τώρα δεν ασχολήθηκε σοβαρά, ώστε να μην βρεθούμε προ απροόπτου. Δυστυχώς εκεί είμαστε σήμερα. Το πολιτικό σύστημα προετοιμάζεται για την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου και δεν περισσεύει χρόνος και σκέψη για τα προβλήματα της χώρας, που έχουν πάρει καθώς περνούν οι μέρες, δραματική τροπή . Προέχει ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε.

Κακήν κακώς τα πολιτικά κόμματα, αφού διαφώνησαν ακόμη και για την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγούσε τη χώρα στις εκλογές, υποχρεώθηκαν από το Σύνταγμα να αποδεχθούν ως πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας. Με εμπειρία μόλις 4 ημερών, να μας εκπροσωπήσει στη έκτακτη και κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και να διαβουλευθεί με τον Ολάν, τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο και τους λοιπούς, για θέματα SOS!

Τραγικές καταστάσεις, που ντροπιάζουν τη χώρα, υποτιμούν τους πολίτες και προκαλούν γέλιο στην Ευρώπη ! Μακάρι όμως να προκαλούσαν μόνο γέλιο. Όσο εμείς αδρανούμε, εκείνοι προετοιμάζονται αντί για εμάς, καθώς προεξοφλούν πως αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψουμε στη δραχμή. Τα σενάρια για το λεγόμενο Plan B, την εντατική προετοιμασία των χωρών της ευρωζώνης, ώστε να διαχειριστούν με τις λιγότερες συνέπειες την αποχώρηση της Ελλάδας, δεν διαψεύστηκαν. Όπως δεν διαψεύστηκε,  πως εδώ και καιρό το ίδιο έχουν κάνει μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί!

Όλοι σχεδιάζουν τη διαχείριση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, εκτός από την ίδια την Ελλάδα, που ένα τέτοιο ενδεχόμενο πιθανόν να προκαλέσει τρομακτικό χάος! Έχουν υπολογίσει τι πρέπει να γίνει σε κάθε λεπτό που θα περνάει, εκείνο το μοιραίο για εμάς 48ωρο, που θα μεσολαβήσει από την ανακοίνωση της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, μέχρι το άνοιγμα των αγορών, τη Δευτέρα το πρωί.

Η Ελληνική τραγωδία πλέον έχει όνομα, grexit και κατά πολλούς και νόμισμα, geuro! Εμείς στο μεταξύ συνεχίζουμε να κουβεντιάζουμε αν θα πάμε και σε τρίτες συνεχόμενες εκλογές αν δεν βγει κυβέρνηση, αν θα κάνουμε δημοψήφισμα για το ευρώ ή όχι, αν θα καταγγείλουμε, θα καταργήσουμε ή θα επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, χωρίς να αναρωτιόμαστε σε ποια χώρα θα ζούμε τότε!

1 σχόλιο:

  1. Για την ιστορία: Οι μπολσεβίκοι του Λένιν, μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, πλήρωσαν μέχρι και το τελευτάιο ρούβλι των τσαρικών εξωτερικών δανείων!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή