19/5/12

ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ!

19 Μαΐου 2012
Είτε έχουμε χάσει την αίσθηση του μέτρου, είτε απλώς έχουμε παρανοήσει! Είναι υποτιμητικό για τη χώρα και για το λαό της, να εμφανίζεται στα μάτια της υφηλίου, σαν ένας κοινός τυχοδιώκτης και εκβιαστής. Να παρομοιάζεται η πατρίδα μας, όχι από τρίτους, αλλά από εμάς τους ίδιους, με βομβιστή αυτοκτονίας!

Ζωσμένη με εκρηκτικά έτοιμη να αυτοκτονήσει, απειλώντας να σπείρει τον θάνατο γύρω της. H συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα χθες στην Wall Street Journal, που έκανε τον γύρο του κόσμου, έδωσε μια εικόνα που μας αδικεί κατάφωρα. Η απειλή που εξέπεμψε προς τους δανειστές μας, είναι σαφής: “ 'Η συνεχίζετε να μας δανείζετε, ή τινάζουμε στον αέρα την ευρωζώνη”.

Όπως προειδοποίησε στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ: «οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να σταματήσουν τη χρηματοδότηση για το δικό τους συμφέρον». Αν όμως το κάνουν: “μία κατάρρευση της Ελλάδας θα συμπαρασύρει όλη την ευρωζώνη”. Είπε ακόμη πως: “η Ελλάδα δεν έχει στόχο να προβεί σε οποιαδήποτε μονομερή κίνηση” και πως “εάν εκείνοι διακόψουν την χρηματοδότηση, τότε θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας.”

Λεπτομέρεια πρώτη: Και να θέλαμε να κάνουμε αλλιώς, δεν μπορούμε, καθώς ως γνωστόν τους πιστωτές μας τους πληρώνουν οι ίδιοι, μέσω της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας. Εμείς πληρώνουμε ότι έχει να κάνει με την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Οπότε είναι άνευ αξίας η παρατήρηση στην ίδια συνέντευξη, πως: “αν δεν πληρώσει το χρέος της η Ελλάδα, θα έχει τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσει μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς θα περικόψει τις αμυντικές δαπάνες, θα πατάξει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή των πλουσίων.”

Ωστόσο δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Αυτά τα έχουμε ξανακούσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, χιλιάδες φορές, από όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτό που φοβίζει είναι η έλλειψη ψυχραιμίας και μέτρου από τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι το γεγονός πως με ευκολία και χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες, προτάσσει ως πρώτη, την λέξη που θα έπρεπε να πει τελευταία! Είναι όμως και ο ρόλος που επιφυλάσσει για τον εαυτό του, σε ενδεχόμενο plan B. Θα γίνει ο σύγχρονος καλόγερος Σαμουήλ, που θα τινάξει στον αέρα την χώρα, ως το νέο Κούγκι; Αποθανέτω η ψυχή μου, μετά των αλλοφύλων λοιπόν!

Λεπτομέρεια δεύτερη, μικρότερης σημασίας: Εξακολουθούν να μην μιλάνε μεταξύ τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν διαβάζει Wall Street Journal; Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το γεγονός πως την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος διαβεβαιώνει πως: “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει με μονομερή κίνηση”, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε πως “η πρώτη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να ακυρώσει τα μνημόνια. Αν μας πουν όχι, θα κάνουμε moratorium στην αποπληρωμή του χρέους- το λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ”. Κατά τ' άλλα, η παράσταση συνεχίζεται...

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/5/12, 6:43 μ.μ.

    Ο ανθρωπος ειναι βλακας με λοφιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιώργος σφυρής19/5/12, 6:57 μ.μ.

    κύριε Σπηλιώπουλε δε μας είχατε συνηθίσει σε αντιΣυριζικά παραλληλήματα. μπήκατε και σεις στο τριπάκι "για όλα φταίει ο Τσίπρας;". κι αν είναι έτσι όπως τα λέτε, τι προτείνετε στον κόσμο που ταλαντεύεται στο ποιός είναι λιγότερο επικίνδυνος για την Ελλάδα;
    Η γνώμη μου πάντως είναι: καλύτερα "Σαμουήλ" παρά "Εφιάλτης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή