26/4/12

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

26 Απριλίου 2012
Υπάρχει μια αντικειμενική δυσκολία να κατανοήσει η κοινή γνώμη, τι θα σημάνει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που μπορεί να οδηγήσει σε ακυβερνησία και να προκαλέσει συνθήκες αστάθειας στη χώρα. Ιδίως αν επικρατήσουν αιρετικές και ακραίες απόψεις. Γεγονός που δεν αποτελεί θεωρητικό ενδεχόμενο, αλλά μια διόλου αμελητέα πιθανότητα με βάση τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι δημοσκόποι.

Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες, είναι κάτι που κανείς μας δεν το έχει ζήσει, δεν γνωρίζει τι σημαίνει και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντιληφθεί για τι ακριβώς γίνεται κουβέντα. Είναι σαν να προσπαθείς να πεις με λεπτομέρειες πως είναι να πέφτεις στον γκρεμό! Ποτέ δεν θα το μάθεις, καθώς δεν θα βρεις κανέναν εν ζωή, να στο περιγράψει. Αν δε το ζήσεις ο ίδιος, στην καλύτερη περίπτωση, θα πρόκειται για μια πολύ άσχημη τραυματική εμπειρία.

 Το υπαινίχθηκε, κάνοντας μάλιστα υπέρβαση των θεσμικών του αρμοδιοτήτων -αφού εμμέσως υπέδειξε ως σώφρονα επιλογή την εκλογική στήριξη των κομμάτων, που συμφωνούν στην τήρηση του μνημονίου- ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση του για την ελληνική οικονομία, είπε ότι “εάν μετά τις εκλογές τεθεί εν αμφιβόλω η βούληση της νέας κυβέρνησης και της κοινωνίας να εφαρμόσει το πρόγραμμα, η χώρα κινδυνεύει να περιέλθει γρήγορα σε κατάσταση ιδιαίτερα δυσχερή.” Είπε ακόμη ο κ. Προβόπουλος, πως “η χώρα πρέπει να επιμείνει στην προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, εντός της ευρωζώνης” και πως “πιθανή οπισθοδρόμηση θα μας οδηγούσε όχι μόνο εκτός της ζώνης του ευρώ, αλλά και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

 Η καχυποψία της κοινής γνώμης και η δυσκολία της να πειστεί πως οι κίνδυνοι που παραμονεύουν είναι μεγάλοι είναι δικαιολογημένη, καθώς είναι κάτι που μόνο η ζωή μπορεί να αποδείξει αν είναι σωστό ή λάθος. Αν δηλαδή το πρωί της Δευτέρας 7 Μαΐου, θα υπάρχουν ή όχι ουρές έξω από τις τράπεζες προκειμένου να αποσύρουν τα χρήματά τους οι πολίτες, υπό τον φόβο ενδεχόμενης της χρεοκοπίας, δεν μπορεί παρά να το μάθουμε εκείνη την ημέρα. Εάν στο τέλος του μήνα θα έχουν βρεθεί χρήματα για τις συντάξεις, επίσης δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε εκ των προτέρων.

Είναι όμως και οι κάθε λογής προφήτες που έχουν για όλα τη λύση στο τσεπάκι. Που τάζουν στους πολίτες λαγούς με πετραχήλια και που τα κάνουν όλα να μοιάζουν απλά και εύκολα. Είναι τα κόμματα που αποκηρύσσουν το μνημόνιο και που προτείνουν το δικό τους δρόμο. Οπότε λογικά αναρωτιέται ο πολίτης, ποιος απ' όλους μου λέει ψέμματα και ποιος την αλήθεια; Το δυσάρεστο είναι πως την απάντηση θα την μάθει την επομένη των εκλογών!

1 σχόλιο:

  1. Μόνο με την απόλυτη και αληθινή αγάπη, μπορεί να πληρώσεις με τη ψυχή, όσο και αν πονέσεις όσο και αν πληγωθείς...
    Κι όταν σου πουν να με πυροβολήσεις, χτύπα με αλλού, μη σημαδέψεις τη καρδιά μου. Κάπου βαθιά της ζει το παιδικό σου πρόσωπο. Δεν θ’αθελα να το λαβώσεις.
    Αγαπητοί φίλοι, γιατί οι Άνθρωποι που βρίσκονται 45 χρόνια δίπλα και παράλληλα στους συνανθρώπους, σ΄όλα τα μετερίζια, με ήθος, αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια, δεν είναι ικανοί τελικά, να εκπροσωπήσουν το λαό, απ΄οπου ταχθούν και κάνουν αυτοί, όλοι, που κατάγονται από τζάκια ? η είναι γνωστοί αυτών, που έφεραν την ΕΛΛΑΔΑ μας σ΄αυτό το χάλι ??? Σκεφτείτε αδέρφια, ψυχάρες και προβληματιστείτε, αλλά και ενημερώστε. Ότι τώρα πια, ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ, μόνο κοινωνικοί εργάτες, θα πρέπει να υπηρετήσουν τον λαό και δόξα το ‘’ ΘΕΟ ‘’ έχουμε αρκετούς ακόμα !!! Στα χέρια σας τα πάντα πια. Παράκληση, μην πείτε ότι δεν ξέρατε, η δεν σας το είπανε. Συνθλίψτε το ΄΄ ΕΓΩ ΄΄ και αναδείξτε το ΄ΕΜΕΙΣ΄ για ένα καλύτερο αύριο για όλους.
    Τις κλίκες και τις πριμοδοτήσεις, απ’οπου και αν προέρχονται, αρνηθείτε της και αποφασίστε μόνο εσείς για σας !!! Υγεία σε όλες και όλους με ηρεμία ψυχής και σκέψης. Η ώρα είναι η πιο κρίσιμη από τότε που η ΄΄ ΕΛΛΑΔΑ ΄΄ μας έδωσε τα φώτα και την Δημοκρατία στον πλανήτη. Αδέρφια… ‘’ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ‘’ !!! Ελευθεριος Φραγκισκος Κουνανης υποψ, στη Β! Αθηνων με τους '' Οικολόγους - Πρασινους '' !!! Ο Αλλος δρόμος...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή