2/4/12

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ!

2 Απριλίου 2012
Αν κάποιος απορεί ακόμη για το χάλι της χώρας και δεν έχει πειστική απάντηση για τον λόγο που γιγαντώθηκαν τα προβλήματα, δεν χρειάζεται τίποτε περισσότερο από το σημερινό παράδειγμα. Είναι γνωστό πως ένα εκρηκτικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η λαθρομετανάστευση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το πρόβλημα έχει πάρει απειλητική μορφή.

Πρώτον, γιατί η εισροή παράνομων μεταναστών συνεχίζεται αμείωτη και ανεξέλεγκτη μέχρι σήμερα, αφού επί της ουσίας δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια για την ανάσχεση του προβλήματος τα τελευταία χρόνια. Υπολογίζονται πως κάθε χρόνο προστίθενται 100.000 νέοι λαθρομετανάστες.

Δυστυχώς, οι κρατικές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν πόσοι είναι οι παρανόμως διαβιούντες στη χώρα και αυτό είναι αδιανόητο για σύγχρονη χώρα, ου ανήκει στην Ε.Ε.! Υπάρχουν εκτιμήσεις μόνο, που ωστόσο αποκλίνουν μεταξύ τους. Άλλοι λένε εξακόσιες χιλιάδες, άλλοι ένα εκατομμύριο, άλλοι τους υπολογίζουν σε ακόμη περισσότερους.

Δεύτερον και επίσης σοβαρό πρόβλημα, είναι πως κανείς δεν ξέρει από πού κρατάει η σκούφια τους. Πάγια τακτική όσων περνούν παρανόμως τα σύνορα, είναι να καταστρέφουν τα όποια ταξιδιωτικά έγγραφα είχαν. Και έτσι όταν συλληφθούν και ξεκινήσει η διαδικασία απέλασης τους, εφόσον δεν διαθέτουν χαρτιά, η χώρα προορισμού δεν τους δέχεται.

Μάλιστα, είναι σύνηθες κάποιες πρεσβείες εδώ στην Αθήνα, σκοπίμως να κωλυσιεργούν και να δημιουργούν προσκόμματα, εάν τους ζητηθεί να εκδώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μην τους δεχτούν πίσω. Το τρίτο είναι πως μέχρι χθες, οι εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι, είχαν οργανώσει γκέτο στην πρωτεύουσα. Υπήρχαν (και συνεχίζουν να υπάρχουν) περιοχές υψηλού κινδύνου και περιοχές που απλώς δεν διανοούσουν να μπεις, γιατί θα κινδύνευε η ζωή σου!

Είναι γνωστό επίσης πως οι λαθρομετανάστες ζούσαν κατά εκατοντάδες σε άθλιες υγειονομικές συνθήκες, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ή σε παραπήγματα! Ένας καλοπροαίρετος και λογικός άνθρωπος λοιπόν, θα ρωτήσει: Και καλά τι έκανε η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια; Ποιες πολιτικές εφάρμοσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, σε ένα πρόβλημα που μεγάλωνε απειλητικά; Απολύτως τίποτα είναι η απάντηση. ΤΙΠΟΤΑ!

Και ξαφνικά ένα μήνα πριν τις εκλογές ξύπνησαν! Διαπίστωσαν πως υπάρχει πρόβλημα και αποφάσισαν να το λύσουν. Πως όμως να γίνει αυτό, αφού είναι σχεδόν αδύνατη η απέλαση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, αγνώστου ταυτότητας και εθνικότητας. Αν η εναλλακτική λύση, όπως εξαγγέλθηκε, ήταν στα στρατόπεδα φιλοξενίας, ακόμη και αν γέμιζε από τέτοια ή χώρα, πάλι δεν θα χωρούσαν!

Και αφού τίποτα δεν έγινε και δεν θα γίνει, τώρα ανακάλυψαν τον υγειονομικό κίνδυνο και αποφάσισαν να τους δίνουν πιστοποιητικό υγείας! Θα τους σταματούν στο δρόμο, θα τους παίρνουν αίμα, θα τους κάνουν εξετάσεις και αν βρεθούν με λοιμώδες νόσημα, θα νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία. Αστεία πράγματα, που δεν τα πιστεύουν ούτε αυτοί που τα εξαγγέλλουν.

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό, να γίνει αντιληπτό πως οι τρομακτικές ευθύνες δεν ακυρώνονται ούτε με κούφια λόγια, ούτε με χωρίς νόημα εξαγγελίες! Απλώς εντείνουν το αίσθημα της κοροϊδίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου