30/3/12

ΕΞΑΓΡΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

30 Μαρτίου 2012
Το γεγονός πως κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αναλάβει μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία που ζει η χώρα, είναι γνωστό. Πέρα από τα θολά και υποκριτικά μισόλογα περί πολιτικής ευθύνης, του τύπου “μπορεί να κάναμε και λάθη”, ή μιας συγνώμης μέσα από τα δόντια, επί της ουσίας τίποτα.

Αυτοκριτική και κυρίως αυτοκάθαρση καμία. Τα ίδια πρόσωπα, σε παρόμοιους ρόλους ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία! Από μόνο του αυτό ως γεγονός, είναι απογοητευτικό και δείχνει την αντίληψη που έχουν οι περισσότεροι για τη νοημοσύνη μας. Επί της ουσίας βεβαίως, ισχύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς αδυνατούν να αντιληφθούν πως η κοινωνία ξεχειλίζει από οργή και απογοήτευση για το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

 Θα ήταν αλλιώς τα πράγματα και ο κόσμος θα έδειχνε μεγαλύτερη καρτερικότητα, αν είχε γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα της κατάστασης,με τον τρόπο που έγινε ας πούμε στην Ισλανδία. Εκεί χωρίς χρονοτριβή, ανέθεσαν σε ανεξάρτητη επιτροπή σοφών, να καταγράψει τους λόγους που οδηγήθηκε η χώρα στη χρεοκοπία. Το πόρισμα έγινε βιβλίο, κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, απ΄ όπου έγινε ανάρπαστο, καθώς περιείχε όλα τα γεγονότα με μαρτυρίες και ντοκουμέντα, ώστε ο λαός να έχει πλήρη εικόνα του τι είχε συμβεί.

Ακολούθησε δημοψήφισμα και αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά απλών πολιτών, αφού έφτιαξαν ειδικό νόμο γιαυτό. Και τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός, υπουργοί της κυβέρνησης και τραπεζίτες κάθισαν στο σκαμνί. Σήμερα η χώρα έχει επιστρέψει στις αγορές και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Κάντε τώρα τις συγκρίσεις. Εδώ ο πολιτικός κόσμος παρέμεινε στεγανοποιημένος, κρατώντας για τον εαυτό του όλα τα σκανδαλώδη προνόμια του παρελθόντος, θεσμικά και οικονομικά. Και μάλιστα, πάρα το γεγονός πως εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, διαδήλωσαν πολλές φορές έξω από τη βουλή. Παρά τα αλλεπάλληλα οικονομικά σκάνδαλα, δεν υπήρχε ούτε αποκάλυψη της αλήθειας, ούτε τιμωρία των ενόχων.

Σχηματίστηκε μετά πολλών βασάνων μια κυβέρνηση- παρωδία- συνεργασίας, με μόνο σκοπό να υλοποιήσει τη συμφωνία δανεισμού, που είχε υπογράψει η προηγούμενη “παταγωδώς αποτυχημένη” κυβέρνηση! Αυτό βέβαια αποτελεί από μόνο του σχήμα οξύμωρο.

 Αλλά η μεγαλύτερη κοροϊδία συντελέστηκε στη βουλή, (ναι στο “ναό της Δημοκρατίας”), όπου η εξεταστική επιτροπή του κουτσουρεμένου ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ συζήτησε όχι για την κρίση και για το ποιος ευθύνεται,, αλλά για το αν το έλλειμμα το 2009 καλώς μετρήθηκε στο 15,5% και δεν ήταν 12% ή δεν ήταν 10%!

 Σήμερα θα ανακοινωθεί το πόρισμα και, μην έχετε αμφιβολία, θα το ακούσετε άλλωστε και στις ειδήσεις, οι μόνοι αθώοι της υπόθεσης θα είναι ο Παπανδρέου, ο Παπακωνσταντίνου και το ΠΑΣΟΚ! Πόσο άμυαλος, ανεύθυνος και αμετροεπής μπορεί να είναι κανείς, ώστε να αδυνατεί να αντιληφθεί πως το μόνο που πετυχαίνουν αυτού του είδους τα πολιτικά παιγνίδια, είναι να εξαγριώνουν περισσότερο την κοινωνία; Πιστεύουν στ' αλήθεια πως ο κόσμος είναι κουτός;

3 σχόλια:

  1. Ναι, διαφορετικα δεν θα τους ψηφιζε τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/3/12, 11:32 π.μ.

    Ε να μην το πιστεύουν Τάκη μου ? κάναμε κάτι να δείξουμε πως δεν είμαστε ηλίθιοι ? όχι βέβαια, οπότε δικαιούνται να μας θεωρούν έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούγοντας σήμερα 2 πολιτικούς από διαφορετικά πολιτικά "στρατόπεδα" ΝΔ_ΠΑΣΟΚ στήν πρωινή ενημέρωση της Νετ δεν άκουσα τίποτα συγκεκριμένο παρά μόνο για το ποίος άφησέ λιγότερο χρέος-ανεργία και για το πώς ο άλλος το εκτόξευσε στα ύψη και ο άλλος να ανταπαντάει το χάος που παρέλαβε!!!!! Τα ίδια λόγια, η ίδιες βλακείες και από τους δύο καμία λέξη για το πώς φθάσαμε ως εδώ,καμία ευθύνη,καμία συγνώμη,καμία κουβέντα για τα λεφτά υπάρχουν,και όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Ξυλούρης σε αυτόν τον τόπο τον καλό τον χιλιομπαλωμένο ράβε ξήλωνε δουλεία να μην σου λείπει!!!! Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή