29/3/12

ΤΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΩ ΜΠΡΟΣ!

29 Μαρτίου 2012
Ενδεχομένως σήμερα ή αύριο, αρχίζουν οι επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, για τη σύλληψη των παράνομων μεταναστών! Πολύ ωραία θα πείτε, μπράβο τους και ας άργησαν... αν δεν υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα. Ότι δεν υπάρχει χώρος για τη φύλαξη όσων θα συλλαμβάνονται!

Κανένα από τα 27 κέντρα που προβλέπονται να δημιουργηθούν στην επικράτεια, δεν πρόκειται να είναι έτοιμο αν δεν περάσουν (στην καλύτερη περίπτωση) 40- 50 ημέρες! Έτσι είναι άγνωστο τι θα συμβεί με τους εκατοντάδες, ή χιλιάδες που θα συλλαμβάνονται, καθώς στους υπάρχοντες χώρους φύλαξης, επικρατεί το αδιαχώρητο. Το ίδιο ισχύει και για όσους συλληφθούν για ποινικά αδικήματα, αφού στις φυλακές και τα κρατητήρια της ΕΛΑΣ, επικρατεί επίσης αδιαχώρητο.

Δεν είναι ασυνήθιστο, τα πράγματα να γίνονται με την ανάποδη σειρά. Είναι άλλωστε ένα από τα ελληνικά παράδοξα (για τους ξένους, όχι για εμάς). Όμως εδώ υπάρχει θέμα, καθώς είναι αμφίβολο αν από τα 27 κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, στο τέλος λειτουργήσουν 4-5 και πολλά θα είναι! Ήδη οι τοπικές κοινωνίες έχουν ξεσηκωθεί! Από τη μια μέρα στην άλλη, έξω από την πόρτα τους, χωρίς εγγυήσεις ασφάλειας, χωρίς προγραμματισμό και προεργασία, με τη συνήθη προχειρότητα και επιπολαιότητα, θα δημιουργηθούν συνθήκες που είναι σε θέση να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα, με σημαντικότερο τον υγειονομικό κίνδυνο!

 Η ιστορία δεν είναι καινούργια. Ο προηγούμενος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εδώ και ένα χρόνο είχε ανακοινώσει πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας, θα δημιουργηθούν σε εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα των ενόπλων δυνάμεων, κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών. Υποτίθεται πως οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μαζί με τον φράχτη στον Έβρο, που αν είχαν τηρηθεί οι εξαγγελίες θα ήταν έτοιμος από πέρυσι, θα ήταν σε θέση να ανασχέσουν την ανεξέλεγκτη ροή των παράνομων μεταναστών.

 Εννοείται πως δεν έγινε τίποτα απ' όλα αυτά. Ή μάλλον έγινε.....αφού επιδεινώθηκε δραματικά το πρόβλημα! Μέσα σε ένα χρόνο στοιβάχτηκαν άλλοι 80- 100 χιλιάδες εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες στην πρωτεύουσα. Για να καταλάβετε τα μεγέθη, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που προστέθηκε τους τελευταίους δώδεκα μήνες στην Αθήνα, αντιστοιχεί με τον πληθυσμό ενός ολόκληρου νομού της χώρας, αντίστοιχου μεγέθους με το νομό Δράμας, Ξάνθης, Αρκαδίας, ή Λακωνίας!

 Αυτό για να γίνει αντιληπτό, γιατί το πρόβλημα στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει ενταθεί δραματικά. Οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι εγκληματικές και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες για έναν πρόσθετο λόγο. Η χώρα μας, εξ' αιτίας όλων αυτών που δεν έγιναν, κινδυνεύει σοβαρά να αποκλειστεί από τη συνθήκη Σένγκεν!

Η ομάδα αξιολόγησης της Ε.Ε. έρχεται στην Ελλάδα τον Ιούνιο και καλούμαστε σε δύο μήνες, να κάνουμε όσα δεν κάναμε σε δύο χρόνια! Η πραγματικότητα διαψεύδει όσους εξακολουθούν να πιστεύουν πως το κράτος μας λειτουργεί. Υπολειτουργεί, ενώ οι ευθύνες στις πλάτες όσων διαχειρίστηκαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια, είναι τεράστιες. Και ο κόσμος πλέον το γνωρίζει καλά...

1 σχόλιο:

  1. και ξαφνικά θυμήθηκαν όλοι την συνθήκη Σέγκεν!!!και έχω μια απορία τόσο καιρό τη κάνανε,μήπως κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου λέω εγώ,και αν δεν μπορούνε να κάνουν τίποτα γιατί δεν παραιτούνται και να πουν βρε αδελφέ δεν μπορώ να το λύσω το μεταναστευτικό, η οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα σε άλλο υπουργείο, καμία ευθύνη μόνο τον μισθό να παίρνουμε και να μην χάσουμε και κανένα προνόμιο και βέβαια όοοπως πάντα προεκλογικά όλοι θυμούνται να κάνουν έργο να τους προβάλουν τα ΜΜΕ και να ξαναβγούν!!!! Υ.Γ και μετά ζητάνε απο εμάς να παράγουμε έργο-απολύσεις ως αντιπαραγωγικοί,αξιολογήσεις για να περνάει η ώρα-φόρμουλα για μειώσεις μισθών αυτοί πότε αξιολογούνται; πότε μειώνεται ο μισθός τους; πότε πάνε σπίτια τους ως αποτυχημένοι; ΑΑΑ ξέχασα κάθε τέσσερα χρόνια που έχουμε εκλογές ο λαός τους κρίνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...