28/3/12

Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

28 Μαρτίου 2012
Σε κάνουν να ντρέπεσαι αυτά που γράφουν στην μηνυτήρια αναφορά τους οι 78 διδάσκοντες της Νομικής, για όσα απίστευτα βιώνουν καθημερινά οι ίδιοι και οι φοιτητές τους εδώ και πέντε μήνες.

Όπως λένε στον πεζόδρομο έξω από τη Νομική Σχολή, ιδίως τις απογευματινές ώρες, “έμποροι ναρκωτικών προμηθεύουν με ενέσιμα ναρκωτικά τους χρήστες που συγκεντρώνονται στον χώρο. Στη συνέχεια οι τοξικομανείς απροκάλυπτα, ανάμεσα στους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς που έχουν την ατυχία εκείνη την ώρα να έχουν μάθημα και διαβαίνουν τον πεζόδρομο για να μπουν στη σχολή, κάνουν σε δημόσια θέα ενέσεις σε διάφορα μέρη του σώματός τους, στη γλώσσα, στα δάκτυλα του ποδιού, στα γεννητικά όργανα στην κοιλιά κλπ.

 Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς τους, οι πανεπιστημιακοί γράφουν πως επανειλημμένως φοιτητές, τους έχουν αναφέρει πως έπεσαν θύματα ληστείας “από τα περιφερόμενα στην περιοχή άτομα, τα οποία με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων ή συρίγγων, είτε με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούν τσάντες, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές ή χρηματικά ποσά.” Περιγράφουν και άλλα οι διδάσκοντες της Νομικής, όπως "την αφόρητη δυσοσμία και τη βρώμα που επικρατεί στην περιοχή, αφού όλος ο αυτός όχλος αφοδεύει όπου βρει, το παράνομο λαθρεμπόριο πλαστών προϊόντων και τις αιματηρές συμπλοκές μεταξύ τοξικομανών και εμπόρων λαθραίων!"

Η περιγραφή συμπίπτει απολύτως με το σοκ και τον τρόμο που έζησε πριν λίγες ημέρες αναγνώστης της στήλης, από τις εικόνες που αντίκρισε διασχίζοντας τον πεζόδρομο της Μασσαλίας, για να παραβρεθεί σε ημερίδα στον χώρο της Νομικής. Χρειάστηκε όπως λέει, να κάνει σλάλομ ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων, που το αποτελούσαν έμποροι ναρκωτικών, εξαθλιωμένοι ναρκομανείς, πόρνες και λαθρέμποροι. Έκανε πολλές φορές νοερά τον σταυρό του, μέχρι να βρεθεί ασφαλής μέσα στον χώρο της σχολής!

Το τρομερό είναι πως όλα γίνονταν με την ανοχή της πολιτείας και την αδράνεια της αστυνομίας, με το αιτιολογικό πως ο πεζόδρομος αποτελεί πανεπιστημιακό άσυλο, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει! Ούτως ή άλλως, δεν τίθεται πλέον θέμα νομιμότητας της επέμβασης σε οποιονδήποτε χώρο, όταν διαπράττονται αδικήματα που συνιστούν αυτόφωρα κακουργήματα, όπως στην περίπτωση που περιγράφουμε!

Το γεγονός πως χρειάστηκε να περάσουν πέντε μήνες, να γιγαντωθεί επικίνδυνα το πρόβλημα, να μεσολαβήσει η μηνυτήρια αναφορά των διδασκόντων της Νομικής, προκειμένου να διατάξει προκαταρκτική έρευνα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να ζητήσει τη λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην περιοχή γύρω από την σχολή, είναι δείγμα παρακμής.

Αδιανόητα πράγματα, που φανερώνουν ένα κράτος άτολμο και κλειστοφοβικό, που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί με δυναμισμό και αποφασιστικότητα στις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών και της κοινωνίας! Πολύ περισσότερο σε τόσο δύσκολες και περίεργες εποχές. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να εξηγηθούν αυτά και πολλά άλλα που συμβαίνουν γύρω μας, με την κοινή λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου