16/3/12

Η ανίατη νόσος των πολιτικών!

16 Μαρτίου 2012
Ενδημεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, μια επικίνδυνη νόσος που ονομάζεται Μεσσιανισμός. Η νόσος αυτή, εκτός από ανίατη είναι και μεταδοτική. Ως εκ τούτου έχει προσβάλει μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας, ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος!

Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, εμφανίζουν τα συμπτώματα της, ωστόσο στην πιο βαριά της μορφή, η νόσος του Μεσσιανισμού προσβάλει όσους βρίσκονται στα υψηλά αξιώματα, στα ανώτατα κομματικά ιερατεία!

Το κυριότερο σύμπτωμα είναι η εγκεφαλική τύφλωση του ασθενούς, με συνέπειες την έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας και την απώλεια μνήμης. Επίσης ο ασθενής έχει την ψευδαίσθηση πως αυτός κατέχει την μοναδική αλήθεια και πως ο ίδιος προέκυψε από παρθενογένεση. Το μόνο καλό για τον πάσχοντα είναι πως έχει το ακαταλόγιστο, καθώς όπως είπαμε, δεν έχει αντίληψη της πραγματικότητας,!

Ωστόσο τις συνέπειες τις υφίστανται όλοι οι υπόλοιποι, όσοι αποτελούν το εκλογικό σώμα. Παρά τις προσπάθειες δεν έχει βρεθεί θεραπεία για τη νόσο, η οποία μάλιστα αυτές τις ημέρες εμφανίζει έξαρση! Στατιστικά όταν μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο ο Μεσσιανισμός σαρώνει και εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα. Θα επιστρέψει σε ύφεση, την επομένη των εκλογών. Τα πρώτα δείγματα της έξαρσης, τα βλέπεται και τα ακούτε ήδη γύρω σας.

Από Δεξιά και από Αριστερά, ξεπηδούν συνεχώς νέοι Μεσσίες, που παρουσιάζουν τη δική τους Βίβλο, καθώς θεωρούν πως τους έστειλε ο Θεός να σώσουν τη χώρα! Όλοι τους εμφανίζονται άσπιλοι και αμόλυντοι, καθώς η εξασθενημένη τους μνήμη έχει διαγράψει το παρελθόν, με συνέπεια να μην θυμούνται που βρίσκονταν και τι έκαναν μέχρι χθες.

Αν κάποιος προσπαθήσει να τους το θυμίσει, έχουν αναπτύξει αντισώματα και αντιδρούν με σφοδρότητα. Όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, παλιοί και καινούργιοι, μεγάλοι και μικροί, δεν ένιωσαν και δεν θα νιώσουν ποτέ την ανάγκη να κάνουν αυτοκριτική. Και ας είχαν υπάρξει υπουργοί, μεγαλοστελέχη κομμάτων, απολογητές μέχρι χθες μιας άλλης εξουσίας, αυτής που σήμερα ξορκίζουν. Λες και τη χώρα αυτή μέχρι χθες, την κυβερνούσαν κάποιοι άλλοι, πιθανόν εξωγήινοι.

Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχει και ένα άλλο είδος Μεσσιανισμού, κατεξοχήν αριστερής καταγωγής! Εκεί τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς μπερδεύονται με ένα άλλο σύνδρομο που ονομάζεται μεγαλομανία. Συντελούν σ' αυτό τα δημοσκοπικά ευρήματα, που εμφανίζουν συγκυριακά υψηλά ποσοστά! Εκεί ο Μεσσίας δεν είναι Θεόσταλτος, αλλά είναι απεσταλμένος του λαού.

Με ρητορική άνεση και χωρίς ενδοιασμούς, ομιλεί πάντα εξ' ονόματος έντεκα εκατομμυρίων Ελλήνων! Θεωρεί πως είναι ο μόνος γνήσιος εκπρόσωπος του λαού, που όμως, είναι μονίμως θύμα μιας μεγάλης αδικίας. Καθώς τον εχθρεύονται τα μεγάλα συμφέροντα του κλέβουν τη δύναμή του και στο τέλος τον αναγκάζουν να εμφανίζει μικρή εκλογική επιρροή.

 Σκεφτείτε πως ακόμη είμαστε μόνο στην αρχή! Ένας Θεός ξέρει τι έχουμε να δούμε ακόμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου