15/3/12

ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

15 Μαρτίου 2012
Καλά τώρα κατάλαβαν πως το πρόβλημα στην πρωτεύουσα έχει κτυπήσει κόκκινο; Σε άλλο πλανήτη ζούσαν μέχρι χθες; Τώρα άκουσαν πως η Αθήνα έχει υποβαθμιστεί σε σημείο που να μην είναι ούτε βιώσιμη, αλλά κυρίως ούτε ασφαλής; Έπρεπε να μπούμε σε προεκλογική περίοδο, για να γίνει το αυτονόητο;

Να διαπιστώσει η κυβέρνηση, δια στόματος Μιχάλη Χρυσοχοίδη, πως η ασφάλεια είναι το βασικό αγαθό για κάθε άνθρωπο και ότι τα προβλήματα στο κέντρο της πόλης, θα απαλειφθούν οριστικά!  Αυτό που βλέπουν με τρόμο καθημερινά οι χιλιάδες πολίτες που εργάζονται (ελάχιστοι επιλέγουν πλέον να ζήσουν) κανείς Υπουργός και κανείς Δήμαρχος δεν το έβλεπε μέχρι χθες; Δεν άκουσε κανείς τους τις αγωνιώδεις εκκλήσεις, πως το κέντρο αργοσβήνει; Πως δημιουργούνται γκέτο σε κάθε κεντρικό σημείο;

Δεν πέρασε κανείς τους έξω από το Πνευματικό Κέντρο στην Ακαδημίας, έξω από τη Νομική στη Μασσαλίας, ή έξω από το Πολυτεχνείο στη Στουρνάρη; Στη Σόλωνος, την 3η Σεπτεμβρίου, γύρω από το παλαιό Δημαρχείο, γύρω από την Ομόνοια; Σχεδόν παντού στην καρδιά της πόλης, σε στάσεις λεωφορείων, έξω από καταστήματα, από μουσεία, σε εμπορικές ζώνες, σε πάρκα, σε ελεύθερους χώρους, ανθεί ανεξέλεγκτη η πορνεία υπό την διακριτική επίβλεψη του σωματέμπορα, γίνεται χωρίς προφυλάξεις και προσχήματα διακίνηση ναρκωτικών μέρα μεσημέρι, το παρεμπόριο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις ακόμη και μπροστά στις βιτρίνες των (άδειων) καταστημάτων, ενώ η παράνομη μετανάστευση ανθεί!

Η Αθήνα εδώ και καιρό είναι επικίνδυνη και βρώμικη πόλη, παραδομένη στην εγκληματικότητα. Όσο υποβαθμίζεται εμπορικά και ερημώνουν οι δρόμοι από ζωή, τόσο πολλαπλασιάζονται οι εστίες παρανομίας και δημιουργούνται γκέτο! Και όσο δεν υπάρχει οργανωμένη αντίδραση από την πολιτεία, τόσο περισσότερο αποθρασύνονται τα κυκλώματα. Περίπου στις τετρακόσιες χιλιάδες υπολογίζονται αυτοί (οι περισσότεροι από χώρες της ΝΑ Ασίας) που ζουν και περιφέρονται σε απόλυτη ένδεια, στο κέντρο της πόλης!

Αυτό άλλωστε εξηγεί τη ραγδαία αύξηση το 2011, σε εγκληματικές ενέργειες “χαμηλού ρίσκου”. Όπως ληστείες καταστημάτων (52% αύξηση!), διαρρήξεις αυτοκινήτων, αρπαγές τσαντών και γενικά κλοπές από δημόσιους χώρους. Μακάρι να μην είναι οι εξαγγελίες Χρυσοχοϊδη, αυτό που φαίνεται ότι είναι. Δηλαδή κλασσικό προεκλογικό πυροτέχνημα. Ούτως ή άλλως έτσι που γιγαντώθηκε το πρόβλημα, δεν έχει εύκολη λύση. Και σίγουρα δεν αρκεί η μάχη των εντυπώσεων, με τις γνωστές επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας, που μέχρι σήμερα ελάχιστα απέδωσαν.

Αν δεν υπάρξει συνεχής αστυνόμευση, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, παντού στην πρωτεύουσα, δεν πρόκειται να λυθεί κανένα πρόβλημα. Η εμπειρία έχει δείξει, πως όταν αστυνομεύεται μια περιοχή, απλώς μετακομίζουν αλλού, για όσο καιρό χρειαστεί, τα στέκια του εγκλήματος.

 ΥΓ. Μόλις χθες υπογράφηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για την καταβολή αποζημιώσεων στους καταστηματάρχες που καταστράφηκε η περιουσία τους στα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου! Χρειάστηκε ένας μήνας, για κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει την επόμενη ημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου