10/3/12

Φσσσσσσσσστ μπόινγκ!

10 Μαρτίου 2012
Ακούστηκαν πολλές δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του PSI.Δηλώσεις κάθε είδους, από όλο το πολιτικό φάσμα, που αποτίμησαν το αποτέλεσμα. Από υπεραισιόδοξες, έως εντελώς απογοητευτικές. Γενικώς όμως υπήρχε σε όλες τις περιπτώσεις μια εγκράτεια στους τόνους, θετικούς και αρνητικούς.

Άλλοι, όπως ο Υπουργός Οικονομικών μίλησαν για παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγει για τη χώρα, άλλοι, όπως ο εκπρόσωπος της ΝΔ, μίλησαν για θετική μεν εξέλιξη αλλά υπό προϋποθέσεις. Και τέλος άλλοι, όπως ο ΛΑΟΣ και τα κόμματα της αριστεράς, επέμειναν στην απαισιοδοξία τους, αφού όπως λένε το πρόβλημα παραμένει.

Όμως μόνο μια δήλωση έκανε τη διαφορά! Από την πανσπερμία των απόψεων που διατυπώθηκαν, υπήρχε μία και μόνο μία, που ήταν διαφορετική απ' όλες τις άλλες. Του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είπε για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους, αυτό που δεν διανοήθηκε να πει κανείς άλλος: ”πως πρόκειται για μεγάλη κατάκτηση (!!!) του ελληνικού λαού”, πως “οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες” και πως “αίρεται η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της Ελλάδος”.

Μάλιστα... Κατάκτηση του Ελληνικού λαού το PSI! Εξαργυρώθηκαν οι θυσίες του Ελληνικού λαού με το PSI! Καμία αβεβαιότητα μετά το PSI! Κανείς άλλος, όση ευτυχία, χαρά και ενθουσιασμό και αν έκρυβε μέσα του για το κούρεμα του χρέους, δεν βρέθηκε σε τόσο μεγάλη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα και δεν επέδειξε τέτοια κραυγαλέα έλλειψη μέτρου! Εκτός αν επρόκειτο για άγνοια, αφέλεια ή αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας ή για όλα αυτά μαζί!

Ένα γεγονός που χαρακτηρίζεται ως η ύστατη και ίσως απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί η χώρα και μάλιστα κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σκληρούς όρους που είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντέξει η κοινωνία, να χαρακτηρίζεται από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, κατάκτηση του Ελληνικού λαού. Να γίνεται λόγος για δικαίωση των θυσιών του λαού, την ίδια ώρα που ανακοινωνόταν πως η ανεργία έφτανε στο εφιαλτικό 21% και συνεχίζει να καλπάζει και πως η ύφεση το τέταρτο τρίμηνο του 2011 έκλεισε στο 7,5%.

Δύο ποσοστά που προδιαγράφουν για το εγγύς μέλλον, μεγαλύτερα αδιέξοδα για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν προηγούμενο. Αν και είναι γνωστό πως ο Γιώργος Παπανδρέου γεμίζει τους τόμους μια εγκυκλοπαίδειας με τα μαργαριτάρια που κατά καιρούς έχει πει, αυτή τη φορά έγραψε ιστορία! Η τραγική πραγματικότητα, η ραγδαιότητα των γεγονότων, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που βιώνουμε, έστειλαν πρόωρα είναι αλήθεια, στο μακρινό παρελθόν την εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου.

Ίσως και να ήταν η ανάγκη να διαγράψουμε από τη συλλογική μνήμη όσα φαιδρά και εγκληματικά συνέβησαν και που μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Ευτυχώς ο ίδιος επιμένει να μας θυμίζει, αυτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε! Αλλιώς το πάθημα δεν θα μας γίνει μάθημα!

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/3/12, 2:18 μ.μ.

    efxomai poli grigora na einai ena kako oneiro pou otan ksipnisoume na einai parelthon !!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μανόλης Παπαδουράκης10/3/12, 8:50 μ.μ.

    "Κάποια στιγμή στη ζωή μου μπορεί να συλλάβω τον εαυτό μου να έχει κάνει κάποιο λάθος και τρέμω από τώρα για την αντίδρασή μου" θα μπορούσε να είναι η εναρκτήρια ατάκα του ΓΑΠ. Απλά είναι σεμνός και δε θέλει να προκαλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή