18/2/12

ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΛΟΙ, ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

19 Φεβρουαρίου 2012
Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κανείς με τους Ευρωπαίους, δεν μπορεί παρά να εξοργίζεται με τα συνεχή εμπόδια που ορθώνουν και τις διεκδικήσεις που εγείρουν. Ας απομονώσουμε τις αιτιάσεις της τρόικας για την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της χώρας μας, ενόψει του νέου πακέτου βοήθειας.

Ας απομονώσουμε επίσης και τις σκοπιμότητες από τα πολιτικά παιγνίδια που παίζονται αυτή τη στιγμή, κυρίως στη Γερμανία και τη Γαλλία. Ας παραβλέψουμε και το γεγονός πως η χώρα μας, είναι πολιτικό εργαλείο στα χέρια συμβούλων και πολιτικών αναλυτών στις δύο αυτές χώρες, καθώς έχει διαπιστωθεί πως η βοήθεια προς την Ελλάδα, είναι ένας ευαίσθητος δείκτης που προσθέτει ή αφαιρεί εκλογικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Για παράδειγμα οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και προσωπικά η Αγγέλα Μέρκελ δεν πρέπει να έχουν ξεχάσει τις αλλεπάλληλες πανωλεθρίες στις τοπικές εκλογές στη Γερμανία. Ήταν ακόμη το πρώτο μνημόνιο (αρκετά δισ ευρώ λιγότερα απ΄ ότι σήμερα) και η υποστήριξης της Γερμανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα. Όταν έκαναν ταμείο μετά τις συνεχείς αποτυχίες, διαπίστωσαν πως ο παράγοντας Ελλάδα, είχε μετρήσει καθοριστικά εις βάρος τους, καθώς η βούληση της κοινής γνώμης ήταν διαφορετική. Ήταν  σχεδόν εχθρική για τη χώρα μας, όπως είναι και σήμερα. Αυτό εξηγεί άλλωστε και τις συχνές επιθετικές, απαξιωτικές, προσβλητικές συμπεριφορές της Γερμανικής κυβέρνησης.

Είναι η ανάγκη να υπερτονίζουν σε κάθε ευκαιρία προς την κοινή τους γνώμη, πως θα τιμωρήσουν τους “κακούς” και “φυγόπονους” Έλληνες. Το ίδιο παιγνίδι του επηρεασμού της κοινής γνώμης παίζει και η Γαλλική προεδρία, ενόψει των επικείμενων εκλογών, σε αγαστή συνεργασία και σε αρμονία με τους Γερμανούς. Και όσο η χώρα μας μετατρέπεται σε εκλογικό εργαλείο στα χέρια άθλιων και πανούργων Ευρωπαίων πολιτικών, ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση εδώ και ποια είναι η εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω.

Το πολιτικό τοπίο πλέον μοιάζει με χυλό. Η πολιτική έχει απαξιωθεί, τα κόμματα έχουν αποδεκατιστεί και το κοινοβούλιο θυμίζει ομάδες ατάκτων. Η πολιτική χρεοκοπία έχει ήδη επέλθει και το κατακερματισμένο και ασύνδετο πολιτικό σύστημα, είναι αδύνατον να στηρίξει μια κυβέρνηση, που δεν διαθέτει λαϊκή εντολή. Πόσο περισσότερο να ψηφίσει μια σειρά από νόμους πρωτοφανούς αγριότητας που θα εξοντώσουν πολλές και μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Οι φοροδιαφυγή συνεχίζει να οργιάζει, το ίδιο και η διαφθορά.

Η δημόσια διοίκηση έχει παραλύσει και τα περισσότερα υποσυστήματα του κράτους υπολειτουργούν. Η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα είναι είναι τριτοκοσμική. Είναι προφανές πως άλλη λύση από την άμεση προσφυγή στις κάλπες δεν υπάρχει. Να ψηφίσει ο λαός, να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα έχει την λαϊκή εντολή, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας στοιχειώδους ανασυγκρότησης, πριν διαλυθούμε εντελώς και δικαιώσουμε όσους μας χαρακτηρίζουν αφερέγγυους και αναξιόπιστους !

 ΥΓ. Στις 10/12/2011 γράφαμε στη στήλη αυτή: "Είναι φανερό πως η μέγγενη θα συνεχίσει να σφίγγει γύρω μας ολοένα και πιο δυνατά, όπως συμβαίνει καιρό τώρα. Με νέα μέτρα και μεγαλύτερη ανέχεια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πιθανότερο οι εξελίξεις να μας οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα, εκεί που θα επιθυμούσαν οι Ευρωπαίοι. Εκτός της ευρωζώνης και μάλιστα οικεία βουλήσει! Να φτάσει η ώρα, που θα εξαντληθούν οι δυνάμεις και οι αντοχές μας. Ίσως σκόπιμα να μας οδηγούν καιρό εκεί, περιστρέφοντας αργά τον κοχλία της μέγγενης, χωρίς εμείς να έχουμε αντιληφθεί το παραμικρό!”
Οι εξελίξεις δύο μήνες μετά, δικαιώνουν απολύτως τις απόψεις της στήλης.

Δημοσιεύτηκε στην Ισοτιμία

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/2/12, 4:42 μ.μ.

    κε σπηλιοπουλε,νομιζω οτι κανετε ενα βασικο λαθος!!!μιλατε στον πρωτο πλυθυντικο,λες και φταιμε ολοι ''εμεις''για ολα τουτα που συμβαινουν!!!ακομα και τωρα θελετε εσεις οι δημοσιογραφοι να μαλακωνετε τα αυτια ''καποιων ''....οι καιροι ειναι δυσκολοι για να βρη καποιος δουλεια...το καταλαβαινω,αλλα ας διαλεγατε οχι μονο εσεις και πολλοι συναδελφοι σας αλλη δουλεια με μεγαλυτερη ασφαλεια...αφου ο δημοσιογραφος δεν πρεπει να τα πηγαινει καλα με κανενα αφεντικο και με καμμια εξουσια!!!εσεις δεν ειστε ουτε για να κρινετε ουτε για να διαμορφωνετε την κοινη γνωμη....ειστε για να ελεγχετε την ''εξουσια''να βγαζετε στη φορα τα λαμογια,τις ατασθαλιες και καθετι παρανομο!!!το μονο λαθος που επιριπτω σε μας ειναι της ''λαθος''ψηφου!!!απο κει και περα αφερεγγυοι και αναξιοπιστοι ειναι οι πολιτικοι μας και οι δημοσιογραφοι μας που τους καλυπταν ολα αυτα τα χρονια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή