22/2/12

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!

22 Φεβρουαρίου 2012
Μια πλευρά του Ελληνικού προβλήματος, που λίγο έχει τεθεί στον εγχώριο και τον διεθνή τύπο, ανέδειξαν οι βρετανικοί Times. Η εφημερίδα απαντά με επιχειρήματα σε όλη αυτή τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί διεθνώς και τα υπονοούμενα που γράφονται για τους Έλληνες. Πως είναι τεμπέληδες, ατίθασοι, αναξιόπιστοι, φυγόπονοι, πονηροί, ανεύθυνοι κοκ.

Μέχρι πολιτισμικά δυσλειτουργικούς μας χαρακτηρίζουν, ενώ ισχυρίζονται πως ότι μας συμβαίνει μας αξίζει και πως μας αρμόζει ένα καλό μάθημα. Είναι πολλά και κακόβουλα τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο, που στηλιτεύουν τους Έλληνες με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, τροφοδοτώντας ένα κλίμα λαϊκισμού και δημαγωγίας εναντίον της χώρας μας! Χωρίς πολύ σκέψη και κυρίως χωρίς επιχειρήματα τα βάζουν όλα στον ίδιο σάκο. Στο σάκο του μποξ εν προκειμένω!

Ο πρώην βουλευτής του Βρετανικού κοινοβουλίου και νυν αρθρογράφος των Times Μάθιου Πάρις, βάζει τα πράγματα στη σωστή τους βάση, με ένα ρεαλιστικό επιχείρημα: “Όπου και αν πήγαν στον κόσμο οι Έλληνες ως μετανάστες- από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική- διέπρεψαν με την εργατικότητά και την επιχειρηματικότητα τους! Οι Έλληνες είναι επιτυχημένοι παντού, εκτός από την Ελλάδα.” Οπότε, συμπεραίνει, “κάτι πρέπει πρέπει να πηγαίνει στραβά στην εσωτερική πολιτική και τη δομή της οικονομίας τους”.

 Ίσως αν ο Μάθιου Πάρις γνώριζε πως είμαστε η μοναδική κοινοβουλευτική δημοκρατία παγκοσμίως, που για μισόν αιώνα κληρονομείται από οικογένεια σε οικογένεια και, από γόνο σε γόνο, θα μπορούσε να απαντήσει στην απορία του. Όπως εύστοχα περιέγραφε πέρυσι τον Ιούλιο το Σπίγκελ, είμαστε το μοναδικό φαινόμενο «Φεουδαρχικής Δημοκρατίας». Συγκεκριμένα το γερμανικό περιοδικό έγραφε πως : «Οι γενεές έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα ονόματα στην κορυφή παραμένουν τα ίδια - Καραμανλής, Παπανδρέου και ενδιάμεσα και Μητσοτάκης. Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ κάτι παρόμοιο».

 Ο λόγος σύμφωνα με το «Σπίγκελ» είναι πως: «τις περασμένες δεκαετίες οι οικογένειες Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη, ίδρυσαν μια πελατειακή οικονομία ξοδεύοντας χρήματα που το κράτος δεν διέθετε, προσφέροντας σε συγγενείς και φίλους πολυτέλειες που διόγκωσαν τον δημόσιο τομέα δημιουργώντας ένα γραφειοκρατικό τέρας... Η στάση των παρατάξεων είχε περισσότερο να κάνει με ρουσφέτια παρά με πολιτική. Όποιος ήταν σε θέση να χαρίζει δημόσιο χρήμα αγόραζε ψηφοφόρους, που κατόπιν ήταν υπόχρεοι στο κόμμα και την οικογένεια που ήταν στα πράγματα. Έτσι δημιουργήθηκε η φεουδαρχική δημοκρατία της Ελλάδας».

Το ευχάριστο (στη δυστυχία μας) είναι πως ο κύκλος έκλεισε. Είτε γιατί οι τελευταίοι γόνοι δεν έχουν παιδιά σε κατάλληλη ηλικία ώστε να τους μεταβιβάσουν την εξουσία, είτε γιατί ότι μπορούσαν να κερδίσουν το εισέπραξαν, είτε γιατί πλέον δεν περνάει η μπογιά τους. Κάτι είναι και αυτό κύριε Μάθιους!

ΥΓ. Για να είμαστε ειλικρινείς, πολλά από τα υπονοούμενα του διεθνούς τύπου για τους Έλληνες (αν όχι όλα), ταιριάζουν γάντι σε πολλούς από τους κυβερνήτες αυτής της χώρας!

1 σχόλιο:

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗΣ22/2/12, 6:49 μ.μ.

    Το καπιταλιστικο οικοδομημα υπεστη μετα την καταρευση του αντιπαλου δεους της ΕΣΣΔ Διαφορες αλλαγες 1.ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ με την εξοδο σε χωρες με φτηνα εργατικα χερια.με αποτελεσμα να γινουν ελλειματικες γιατι εγιναν χωρες εισαγωγων.και τα ελλειματα τα καλυπταν με δανεια.και εφοσον ενα δανειο οχι μονο δεν πληρωνεισ δοσεις αλλα παιρνεις και άλλα .αυτο μετα απο λιγα χρονια σε καταπλακωνει.Στην ΕΛΛΑΔΑ Μετα το Μααστριχ που χασαμε τους φορουσ απο τα εισαγωμενα και αργοτερα με το ακριβο ευρω εγιναν τα εισαγωμενα πολυ φτηνα με αποτελεσμα να μην παραγουμε λογω μεγαλου κοστους.αυτα τα επαθε η ΕΛΛΛΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ.Οσο για τις Εγγενεις μας αδυναμιες ειναι απροσανατολιστικο να λεμε οτι φταινε μονο αυτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή