17/2/12

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΛΑ Η ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΕΙ!

17 Φεβρουαρίου 2012

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αυτό που όφειλε να κάνει, έστω και με αρκετή καθυστέρηση. Στην χώρα των ενός εκατομμυρίου ανέργων, που πολύ σύντομα θα ξεπεράσουν το ενάμιση εκατομμύριο, ο πρώτος πολίτης της χώρας οφείλει να δίνει και πρώτος το παράδειγμα.

 Είναι πρόκληση και θέμα ηθικής τάξεως, όταν τα κοινωνικά προβλήματα αποκτούν εκρηκτική μορφή και όταν περισσότερες από πεντακόσιες χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη προς το ζην, ο πρώτος πολίτης της χώρας να εισπράττει γύρω στις 30.000 ευρώ το μήνα! Ήτοι ετήσια αποζημίωση 290.000 ευρώ και πλέον 80.000 ευρώ ως έξοδα παραστάσεως!

Με την κίνησή του αυτή ο Πρόεδρος έστειλε ένα μήνυμα. Στο επίπεδο του συμβολισμού απευθύνθηκε προς τον κοινωνία, θέλοντας να κάνει σαφές πως έχει επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί και πως συμπάσχει με τους πολίτες. Ουσιαστικά όμως απευθύνθηκε προς τη βουλή, όπου εκεί συνεχίζουν να ζουν σε άλλον πλανήτη. Είναι οι μόνοι Έλληνες που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, απολαμβάνοντας παρανοϊκά προνόμια, σε σχέση με την πραγματική κατάσταση της χώρας. Δωρεάν αυτοκίνητο, μετακλητούς και αποσπασμένους συνεργάτες, αστυνομικό συνοδό, αεροπορικά εισιτήρια, ταχυδρομική ατέλεια, κινητά τηλέφωνα, σταθερά τηλέφωνα, δωρεάν διαμονή στην Αθήνα για τους βουλευτές περιφέρειας, έξτρα αμοιβές κλπ.

Και κυρίως προκλητικές συντάξεις. Είναι οι μόνοι Έλληνες που κατοχυρώνουν σύνταξη σε μόλις τέσσερα χρόνια, είναι οι μόνες συντάξεις που δεν έχουν πλαφόν και είναι οι μόνοι που μπορούν να απολαμβάνουν παράλληλα πολλαπλές συντάξεις από διαφορετικούς φορείς! Α, και το κυριότερο, μπορούν να εισπράττουν τη σύνταξη (ή τις συντάξεις) ενώ παράλληλα εισπράττουν και τη βουλευτική αποζημίωση, αν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και παραμένουν βουλευτές!

Την ώρα αυτή που στην σπαρασσόμενη χώρα μας δεν υπάρχουν χρήματα να κινηθούν τα περιπολικά της αστυνομίας, είναι αδιανόητο το Ελληνικό δημόσιο να παραχωρεί αυτοκίνητα με πληρωμένα όλα τα έξοδα (σέρβις, ασφάλειες, επιδιόρθωση ζημιών,αντικατάσταση ελαστικών κλπ) για βουλευτές, που σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ζουν μερικά τετράγωνα από τη βουλή! Σε αντίθεση με τα 300 βουλευτικά ΙΧ, και για να κάνετε μια σύγκριση, σε όλη την Αττική υπάρχουν μόλις 130 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, εκ των οποίων είναι διαθέσιμα μόνον τα 70!

Τα υπόλοιπα είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών και φθαρμένων ελαστικών! Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την κίνηση, αλλά η βουλή αλληθωρίζει! Να είστε σίγουροι πως το μήνυμα του Προέδρου δεν θα φτάσει στο κοινοβούλιο. Δεν έφτασε άλλωστε ούτε το μήνυμα της κοινωνίας που ήταν ηχηρό και δυναμικό όσο ποτέ άλλοτε, όταν μισό εκατομμύριο αγανακτισμένοι πολίτες διαδήλωναν στην πλατεία Συντάγματος και έστρεφαν τα πέντε δάκτυλα προς τη βουλή. Δεν ίδρωσε το αφτί κανενός ούτε και τότε.

Προτιμούν να δοκιμάζουν τα όρια της κοινωνικής αγανάκτησης παρά να ζητούν οι ίδιοι τον περιορισμό των προνομίων τους. ΥΓ. Για να είμαστε δίκαιοι ΚΚΕ ΣΥΝ έχουν κατ' επανάληψη ζητήσει ζητήσει την κατάργηση της, αλλά και εξορθολογισμό των βουλευτικών προνομίων. ΤΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...