14/2/12

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!



14 Φεβρουαρίου 2012

Απαντώντας στους πολυάριθμους φίλους που με ρωτούν,
γιατί συνεχίζω να απουσιάζω από της εκπομπή
“Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ”, παραθέτω το κείμενο
της επιστολής παραίτησης,
που απέστειλα στη διοίκησης της ΕΡΤ:
 

Αθήνα 13 Φεβρουαρίου 2012 

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της επιτροπής επιλογής προσωπικού 
 
Κάτω από τις δραματικές συνθήκες που πλέον διαμορφώνονται στην κοινωνία και με δεδομένη την κατάρρευση του επαγγέλματός μας, με τις πολλές εκατοντάδες ανέργους συναδέλφους, αδυνατώ για ηθικούς λόγους και για λόγους δικαιοσύνης, να αποδεχθώ την ανανέωση της σύμβασής μου. 

Σεβόμενος απολύτως τον κανόνα που ορθώς όρισε η ΕΡΤ περί μονοθεσίας και με το δεδομένο πως (για την ώρα τουλάχιστον) έχω απασχόληση, θεωρώ δίκαιο να παραχωρήθεί η θέση μου σε άλλον συνάδελφο, ο οποίος να είναι άνεργος, εάν αυτό είναι εφικτό. Και αυτό γιατί η παραίτηση μου από την θέση εργασίας που κατέχω στον ιδιωτικό τομέα, δεν θα προκαλέσει κατ’ ανάγκη την πρόσληψη άλλου συνεδέλφου στη θέση μου, σε αντίθεση με την ΕΡΤ, όπου η μη αποδοχή της πρόσληψής μου, θα επιφέρει την αντικατάστασή μου. 

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους στην ΕΡΤ, δημοσιογράφους και τεχνικούς, για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την επίδειξη συναδελφικότητας και αμοιβαίου σεβασμού. Θερμά ευχαριστώ και τα μέλη της επιτροπής για την πρόταση ανανέωσης της σύμβασής μου, που θεωρώ πως αποτελεί αναγνώριση της παρουσίας μου στην επιχείρηση. 

Θα συνεχίσω να θεωρώ τον εαυτό μου μέλος της οικογένειας της ΕΡΤ, καθώς μόνο καλές αναμνήσεις έχω απο τη συνεργασία μου επί δώδεκα συνεχή χρόνια. Νιώθω τυχερός και ευγνώμων συνάμα, που μου δόθηκε η δυνατότητα να καλύψω ιστορικής σημασίας γεγονότα, από ιδιαίτερα προβεβλημένες θέσεις εργασίας, που μου εμπιστεύτηκε η ΕΡΤ. 

 Ελπίζω κάποια στιγμή, σε καλύτερες και προσφορότερες συνθήκες να μου δοθεί η ευκαιρία να ξαναβρεθώ στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η οποία μου παρείχε όλα αυτά τα χρόνια τη δυνατότητα να ασκώ το λειτούργημά μου σε συνθήκες που μου εξασφάλιζαν αξιοπρέπεια και ελευθερία έκφρασης. 

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα δε σε έναν προς έναν τους συναδέλφους του «Σαββατοκύριακού στη ΝΕΤ», που συνεργαστήκαμε με άψογο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια! 

Με εκτίμηση και συναδελφική αλληλεγγύη 

Τάκης Σπηλιόπουλος

31 σχόλια:

  1. Αντί άλλου σχολίου. http://odromos.wordpress.com/2012/02/14/%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%AE%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντα ξεχώριζες για το ήθος σου. με έχεις αφήσει κάγγελο! Θερμα, θερμότατα συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/2/12, 2:54 μ.μ.

    παντα σε παρακολουθουσα και με αυτη την επιστολη σου νιωθω δικαιωμενος απο αυτη την επιλογη μου να σαι καλα και πλεον μονο μεσα απο την ισοτιμια και τα αρθρα σου θα εχουμε επαφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κε σπηλιωτοπουλε σου αξιζουν πολλα μπραβο και περισσοτερο για το ηθος που επεδειξες με την πραξη σου αυτη.να ευχηθουμε η θεληση σου αυτη να βρη και αλλα παραδειγματα ανθρωπιας τα οποια επεδειξες με την ηρωικη σου εξοδο απο την ε.τ
    ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΕΡΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΑΠΕΙΝΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/2/12, 4:43 μ.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.Θέλει να.....τα έχεις "βρεί" πολύ με τον εαυτό σου γιά μιά τέτοια κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/2/12, 5:17 μ.μ.

    Συγχαρητήρια μακάρι την επιλογή σου αυτή να την υιοθετήσουν και να την κάνουν πράξη και άλλοι συνάδελφοί σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος14/2/12, 5:37 μ.μ.

    Αγαπητέ ΚΥΡΙΕ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕ,
    Καταρχήν θα ήθελα να σας πω ότι το ΚΥΡΙΕ Σπηλιωπουλε δεν ειναι τυχαία με κεφάλαια η ένα λάθος στο πληκτρολόγιο του iPad αλλά θέλω να τονίσω σε εσάς και στην οικογένεια σας πόσο μεγάλος ΚΥΡΙΟΣ ειστε.
    Σίγουρα τίποτα δεν ειναι τυχαίο σ αυτή τη ζωή και κανένας δεν χάνεται όταν έχει πραγματικά αξία και ήθος!!!και εσείς ΚΥΡΙΕ ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΕ έχετε και τα δυο.
    Επειδή σίγουρα μετά την απόφαση σας για την μη ανανέωσης της θέσης στην ΕΡΤ θα έχετε διαβάσει και ακούσει τα καλύτερα ,θα ήθελα να σας πω μόνο ότι θα μας λειψετε απο τα Κυριακάτικα πρωινά μας ως δημοσιογράφος και προσωπικότητα και σας εύχομαι να έχετε καλή τύχη και καλή επιτυχία με ότι και αν ασχοληθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/2/12, 5:38 μ.μ.

    Τα συγχαρητήριά μου!! και την υπόκλισή μου!! για το λόγο που δεν είστε πια στην ΕΡΤ .. γιατί είστε στις καρδιές πολλών Ελλήνων. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/2/12, 5:39 μ.μ.

    EISTE ENAS POLY POLY MEGALOS XARAKTHRAS TA THERMA MOU SYGXARHTHRIA NA EISTE PANTA KALA KAI NA XERESTE THN OIKOGENEIA SAS KAI PALI SYGXARHTHRIA GIA THN THESH SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/2/12, 5:40 μ.μ.

    Πραγματικά τα συγχαρητήρια μου...Μακάρι όλοι οι δημοσιογράφοι να σκέφτονταν έτσι...Δε θα ακούγαμε κάθε λίγο και λιγάκι και αυτά τα συνθήματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/2/12, 5:41 μ.μ.

    Η επιστολή σας αξίζει Πολύ περισσότερα απο οποίο μισθό χάσατε.
    Θερμά συγχαρητήρια.
    Κρίμα που βλέπουμε τέτοιες επιστολές Πολύ αραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος14/2/12, 6:18 μ.μ.

    Θερμά συγχαρητήρια γι'αυτή τη δύσκολη απόφαση, που πολλοί άλλοι (γνωστοί και μη εξαιρεταίοι) ούτε που θα σκέφτονταν.Τα πρωινά Σαββατοκύριακα θα είναι πια διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μανος Πιρπινακης14/2/12, 7:17 μ.μ.

    Aγαπητέ Τάκη θερμά συγχαρητήρια, μακάρι ν΄ακολουθήσουν και πολλοί πολλοί άλλοι συνάδελφοι σου και πάλι μπράβο σου. Δείχνεις με τις πράξεις σου ήθος, αξιοπρέπεια, γενναιοδωρία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζησης Μουσιος14/2/12, 7:18 μ.μ.

    Τακη φιλε μου μονο εσυ θα μπορουσες να το κανεις αυτο.Θα μας λειψεις αδελφε.........

    Ζησης Μουσιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος14/2/12, 7:56 μ.μ.

    Διαβασα την επιστολη σου. Σε συγχαίρω για τον πολιτισμό σου και για τα παντελόνια που επάξια φοράς. Όμως αγαπημένε φίλε, ξέρεις κι εσυ ότι κάποιο κομματόσκυλο-γλείφτης θα πάρει τη θέση σου. Διπλοθεσίτης ίσως και ΤΡΙΠΛΟΘΕΣΙΤΗΣ. Αν είχαμε τσίπα ως φάρα, πολλοί τριπλοθεσίτες - γνωρίζω αρκετους- θα άφηναν μια δουλειά τους, να πάρει μεροκάματο ένας άνεργος συνάδελφος. Εγώ, εύχομαι μακροημέρευση στο μαγαζί που δουλεύεις. Και υγεία σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος14/2/12, 8:20 μ.μ.

    Συγχαρητηρια κ. Σπηλιοπουλε. Ειστε παραδειγμα ηθικης και αξιοπρεπειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος14/2/12, 9:31 μ.μ.

    Οταν παντού και γύρω μας όλα γκρεμίζονται.Οταν τα σκουπίδια έχουν πλημμυρίσει τον τόπο αυτό,χαρακτήρες και δημοσιογράφοι όπως εσείς αγαπητέ κ.Σπηλιόπουλε αποτελούν,δυστυχώς για την κοινωνία μας,σταγόνα στον ωκεανό.Μας λείπετε στο Σ/Κ στη ΝΕΤ και θα μας λείψετε.Να είσθε πάντοτε καλά,εσείς και η οικογένειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν ήταν έτσι και οι 300 και οι παρατρεχάμενοι τους τώρα δεν θα είχανε φτάσει την Ελλάδα σε αυτό το χάλι!!! Υ.Γ Αμεση αλλαγή του Συντάγματος τώρα και κατάργηση προνομίων βουλευτών με αυτά που ζει ο κοσμάκης να ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος14/2/12, 10:14 μ.μ.

    ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΑ ΚΕΧΑΓΙΑ,Ο Κ.ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ.ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος15/2/12, 4:07 μ.μ.

    Συγχαρητήρια για την απόφασή σας, για το ήθος σας και για την ωραία δουλειά που κάνατε στη ΝΕΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χαίρομαι για την απόφαση σας, λυπάμαι που δεν θα σας βλέπουμε. Ελπίζω οι συνάδελφοι σας, που θα σας αντικαταστήσουν, να μας σεβαστούν ως τηλεθεατές τους. Όπως κάνατε εσείς πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος16/2/12, 9:14 π.μ.

    Kyrie Spiliopoule,
    parakolouthontas toso kairo tin ekpompi sas aisthantika tin anagki na sas sygxarw dia to skeptiko sas alla kai tin stasi sas,tin opoia an kai diafwnw tin sebomai apolyta."fwni" san tin dikia sas eprepe na paraminei stin ert,pou sas eixame synithsei na parakolouthoume.
    elpizontas oti tha apotelesete paradeigma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος16/2/12, 9:16 π.μ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΤΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος17/2/12, 1:30 μ.μ.

    Οταν ομως ησουν διπλοθεσιτης (ή και 3θεσιτης/4θεσιτης)βλεπε ΔΕΗ, δεν εκανες ομως το ιδιο πραγμα?!?!?!?! ή κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος17/2/12, 1:46 μ.μ.

    ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΟΥ ΣΦΙΞΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΜΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΩΧΙΝΕΙ Η ΟΘΟΝΗ ΜΟΥ........... ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ!ΜΑΝΟΣ ΚΑΓΙΑΝΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ασφαλώς και κάνεις λάθος! Είχα παραιτηθεί από κάθε αμοιβή, από τη στιγμή που ήμουν στην ΕΡΤ, παρότι μου επέτρεπε ο νόμος να αμείβομαι. Ότι δούλευα επωνυμως, με την υπογραφή και τη φωτογραφία μου στον ιδιωτικό τομέα, ναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ Τάκη,
    Συγχαρητήρια γιατί κάνεις ατομικά, αυτό που έπρεπε να έχουμε αποφασίσει να κάνουμε συλλογικά!

    Χρήστος Μάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχεις ήθος. Την ίδια στιγμή, άλλη "συνάδελφος" λέει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια για να... κερδίσει το "δικαίωμα" της να κρατάει δεύτερη δουλειά, κρατώντας κάποιον άλλον στην ανεργία και στην απελπισία!
    Από την άλλη, γνωρίζεις ότι, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που πληρούσαν τα τυπικά (πτυχία) και -κυρίως- ουσιαστικά προσόντα (προϋπηρεσία στην ΕΡΤ), η λίστα των προς ανανέωση της σύμβασης είχε συνταχθεί... ΠΡΙΝ την συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης!!! μαϊμού διαδικασία! Άτομα με μάστερ και διδακτορικό δεν μπήκαν, άτομα με 13 χρόνια εκεί μέσα δεν μπήκαν, ενώ μπήκαν άτομα δίχως πτυχίο και με 1-2 χρόνια προϋπηρεσία! Μέσω δε των παράνομων ομαδοποιήσεων, ο παραιτούμενος από π.χ. τη μια ομάδα δεν αναπληρώνεται από αυτόν που έχει τα περισσότερα προσόντα, γενικά, αλλά από άλλον της ίδιας ομάδας, έστω και αν αυτός είναι συντάκτης του 1 έτους, αφήνοντας έξω συναδέλφους των 10 και 15 ετών (στην ΕΡΤ. Και με... 25 χρόνια στη δημοσιογραφία!).
    Επίσης: Τα κριτήρια ΔΕΝ δημοσιοποιήθηκαν πριν τη διαδικασία -όπως ρητά ορίζει ο νόμος- για να μπορούν να τα εφαρμόσουν οι επιτήδιοι κατά το δοκούν και περίπτωση!
    Η όλη ιστορία είναι σε γνώση του εισαγγελέα και του Συνήγορου του Πολίτη, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για παράνομη και άκυρη διαδικασία! Είναι δε πιθανή η ακύρωση της και η ανοιχτή σε όλους τους δημοσιογράφους (και όχι μόνο της ΕΡΤ!) προκήρυξη θέσων.
    Η χώρα έχει πλήρως καταστραφεί εξαιτίας τέτοιων αδιαφανών, αναξιοκρατικών, παράνομων χειρισμών και η διοίκηση της ΕΡΤ συνεχίζει απτόητη την έκνομη συμπεριφορά της!!! Μετά φταίει η Τρόϊκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος25/2/12, 7:44 μ.μ.

    Άν γράφατε και σωστά το όνομα του ανθρώπου θα ήταν καλύτερα. Τον κατακρεουργήσατε "Σπηλιωτόπουλο", "Σπηλιώπουλο" και δεν συμμαζεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δυστυχως ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη αλλα φερνει αισιοδοξια και δυναμη να ακολουθησουν κι`αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος19/3/12, 7:29 μ.μ.

    Οταν εκανα αιτημα φιλιας Τακη ημουν σιγουρος οτι αξιζε τον κοπο και με δικαιωσες και με το παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή