7/10/11

Μεγαλύτερη ανασφάλεια στους πολίτες λόγω κραυγαλέας ανικανότητας!

8 Οκτωβρίου 11
Η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης είναι παταγώδης! Οι συνεχείς αστοχίες, οι παραλείψεις, οι καθυστερήσεις, οι λανθασμένες επιλογές και οι παλινωδίες οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται. Άβουλη, χωρίς φωνή, να παρακολουθεί ως απλός θεατής όσα συμβαίνουν σήμερα στους κόλπους της Ε.Ε. και μας αφορούν. Εξελίξεις και αποφάσεις που ή θα συμβάλουν στην επιβίωση μας (με όποιο τίμημα) ή θα μας οδηγήσουν στον Καιάδα!

Πρακτικά οι συνεταίροι (και δανειστές μας), μας έκαναν στην άκρη και από εδώ και πέρα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, με μοναδικό κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα. Όσο αυτά ταυτίζονται με τα δικά μας, έχουμε ελπίδες! Όταν αυτό θα πάψει να ισχύει, τότε τα χειρότερα για τη χώρα μας έρχονται. Αυτό ως γεγονός είναι πρωτάκουστο και δείχνει τον μεγάλο κίνδυνο στον οποίο είναι εκτεθειμένη η χώρα μας. Όλα κρέμονται σε μια κλωστή!

Στον αντίποδα, θα περίμενε λογικά κανείς πως η κυβέρνηση στο εσωτερικό της χώρας, εκεί που θεωρητικά έχει τον έλεγχο της κατάστασης, να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να καλύψει την έλλειψη εμπιστοσύνης και την αβεβαιότητα που νιώθουν εξ αιτίας όλων αυτών, οι πολίτες. Να τους προσφέρει την απαιτούμενη σιγουριά και να κάνει έκδηλη την παρουσία του κράτους, όπου και όταν αυτή απαιτείται.

Δυστυχώς και σε αυτόν τον τομέα, η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Σήμερα το αίσθημα ανασφάλειας είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Στην νέα οικονομική πραγματικότητα, έχει προστεθεί και η εγκληματικότητα. Ένα φαινόμενο που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και εντείνεται ολοένα και περισσότερο, μέρα με την ημέρα. Είναι ρουτίνα οι ειδήσεις για κλοπές, ληστείες, βιασμούς και δολοφονίες. Είτε στα Βόρεια προάστια, είτε σε λιγότερο προνομιούχες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και των Δυτικών προαστίων, οι πολίτες κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους νωρίς, παρακαλώντας να μην είναι τα επόμενα θύματα των αδίστακτων συμμοριών που έχουν εξαπλωθεί παντού και δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ζωές ακόμη και για λίγα χρήματα.

Περιοχές ολόκληρες της πρωτεύουσας είναι πλέον αδιάβατες και αβίωτες πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Νησίδες άγριας και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας! Γειτονιές με εμπορική δραστηριότητα μέχρι πρόσφατα, σήμερα ερημώνουν και μεταβάλλονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου. Ακόμη και δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, η κυκλοφορία πεζή έχει ρίσκο. Δυστυχώς η χώρα και οι πολίτες της βιώνουν μια καινούργια πραγματικότητα.

Τίποτα πια δεν είναι όπως χθες. Η οικονομική κρίση που έχει ισοπεδώσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, η δυσπραγία και η ανέχεια που πλήττει ολοένα και περισσότερους πολίτες, συμπληρώνεται από την εγκληματικότητα που καλπάζει ανεξέλεγκτη. Εδώ όμως η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη καθώς δεν εμπλέκονται ούτε ξένα κέντρα αποφάσεων, ούτε διεθνείς κερδοσκόποι.

Δεν υπάρχει επομένως δικαιολογία για το γεγονός πως δύο χρόνια τώρα και σε αυτό, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Πρόκειται για κραυγαλέα ανικανότητα!  
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ισοτιμία