11/11/11

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

12 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατάφερνε εδώ και καιρό να επιβιώνει αλώβητος πολιτικά, παρά τις αλλεπάλληλες απόπειρες αυτοκτονίας! Το ίδιο και με το κυβερνών κόμμα που πάντα έβρισκε τον τρόπο να παραμένει εν ζωή, παρά τις συνεχείς ταπεινωτικές ήττες και το διασυρμό της χώρας! Η Ελλάδα για πρώτη φορά είχε μετατραπεί από περήφανη και κυρίαρχη χώρα, σε περίγελο του κόσμου και σε κράτος παρία!

Συνένοχοι όλοι τους σε αυτή την επικίνδυνη παρωδία, πρωτοκλασάτοι και μη, αφού κανείς τους δεν επιχείρησε να βάλει ένα τέλος σε αυτή η θλιβερή κατάσταση. Και ας γνώριζαν οι περισσότεροι υπουργοί από καιρό, πως με τους όρους της πολιτικής της κυβέρνησης η χρεωκοπία της χώρας ήταν θέμα χρόνου Το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον αποδείχθηκε υπέρτερο. Ιδίως όταν εκείνο το βράδυ, με την προσβλητική για το λαό ψήφο εμπιστοσύνης, συναίνεσαν στην γελοιοποίηση των θεσμών και κάθε έννοιας του αυτονόητου. Η χώρα είχε υποστεί παγκόσμιο διασυρμό, είχε εκτεθεί σε πρωτοφανή κίνδυνο και ο πρωθυπουργός γνώριζε την αποθέωση της Κ.Ο!

Πρέπει όλοι μας να είμαστε ευγνώμονες στον Φίλιππο Πετσάλνικο, που ονειρεύτηκε μικρός πως μια μέρα θα γίνει πρωθυπουργός και έτσι το σύστημα κατέρρευσε εν μια νυκτί! Ήταν η αφορμή για πρώτη φορά το οικοδόμημα να κλυδωνιστεί τόσο, ώστε ο κίνδυνος να καταπλακωθούν όλοι τους, επανέφερε επιτέλους την κοινή λογική. Το αίσθημα της πολιτικής επιβίωσης και η διαπίστωση πως η ιστορία αυτή δεν πάει άλλο, έβαλαν επιτέλους ένα τέλος στην φαρσοκωμωδία. Η συνέχεια το καλοκαίρι στο Δελφινάριο! Όμως επειδή ως γνωστόν ουδέν καλόν αμιγές κακού, οι συνθήκες μοιάζουν περισσότερο ώριμες από ποτέ για να γυρίσει η χώρα σελίδα.

Οι περιπτώσεις των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου, που παρότι αρχικά θεωρήθηκαν ως η απαρχή μια νέας εποχής, εν τέλει σηματοδοτούν το τέλος μιας άλλης. Της "Ελληνικής Φεουδαρχικής Δημοκρατίας". Των γόνων και των επιγόνων, που επί τρεις γενιές κυβέρνησαν τη χώρα. Οι δύο τελευταίοι της δυναστείας, αντλώντας εξουσία από το κληρονομικό δίκαιο, χωρίς προσόντα, με μηδενική εργασιακή εμπειρία, με μόνο εφόδιο το όνομά, οδήγησαν τη χώρα εδώ που είμαστε σήμερα.

Οι παράλογες και ακατανόητες προσπάθειες του κ. Παπανδρέου να κερδίσει με κάθε τρόπο πολιτικό χρόνο, τελικά είχαν τελικά αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς επιτάχυναν τις εξελίξεις. Ποτέ άλλοτε οι συνθήκες δεν ήταν περισσότερο ώριμες για την αναδιαμόρφωση του πολιτικού τοπίου. Η παρουσία και το ανάστημα του κ. Παπαδήμου, ακόμη και αν επιχειρηθεί από κάποιους που φοβούνται τις συγκρίσεις να κοντύνει, ή να εγκλωβιστεί στα καλούπια του πολιτικού συστήματος, θα απελευθερώσει φυγόκεντρες δυνάμεις.

Η κοινωνία, ψάχνει εναγωνίως να πατήσει σε στέρεο έδαφος και να νιώσει ασφάλεια. Να δει επιτέλους το πολιτικό παιγνίδι να παίζεται με γνώμονα το καλό της πατρίδας. Δεν αντέχει άλλο στην αβεβαιότητα, τις σκοπιμότητες, τις προσωπικές πολιτικές και τον καιροσκοπισμό.  
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ισοτιμία

2 σχόλια:

  1. H σύνθεση της κυβέρνησης που ορκίστηκε σήμερα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ελληνική φεουδαρχία δεν τέλειωσε (εντελώς), αλλά μάλλον έχει μια νέα κυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς τον Παπανδρέου!

    Όμως κύριε Σπηλιόπουλε το σίγουρο είναι ότι η ελληνική κεφαλαιοκρατική δημοκρατία ζει και βασιλεύει, αφού η νέα κυβέρνηση έχει την απόλυτη στήριξη της και αποτελείται από Πρωθυπουργό και υπουργούς που την έχουν υπηρετήσει ένθερμα εδώ και χρόνια.

    Κύριε Σπηλιόπουλε είμαι δημόσιος υπάλληλος, νοσηλευτής, απόφοιτος ΤΕΙ, διορίστηκα με προκύρηξη του ΑΣΕΠ, εργάζομαι σκληρά και σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες (σε χειρουργείο) και τα τελευταία δύο χρόνια έχω δει το ατομικό και οικογενειακό μου εισόδημα να συρρικνώνεται περισσότερο από το μισό, σε βαθμό επιπέδου φτάωειας. Λόγω των περικοπών του μεσοπρόθεσμου, τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο παίρνω μισθό 640 ευρώ!
    Με το ενιαίο μισθολόγιο, με 7 χρόνια προϋπηρεσίας, θα λαμβάνω 835 ευρώ καθαρά, από τα 1170 που έπαιρνα τον Αύγουστο του 2010.
    Μπορείτε να μου εξηγήσετε σε τί φταίω;
    Μπορείτε να μου πείτε γιατί θα πρέπει να ζήσω τα επόμενα χρόνια με τη σύζυγο μου και το παιδί που θα φέρει σε μερικούς μήνες στη ζωή (λίγο πριν τις προγραμματισμένες εκλογές, αν γίνουν), σε συνθήκες φτώχειας και απόγνωσης;
    Μπορείτε να μου πείτε γιατί πρέπει να ελπίζω κάτι καλύτερο από το νέο Πρωθυπουργό, που άφησε τους ίδιους υπουργούς οικονομικών και υγείας;
    Ο σημερινός υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι το 80% των δημοσίων υπαλλήλων δεν θίγεται από το ενιαίο μισθολόγιο, είπε ότι θίγονται μόνο οι υψηλόμισθοι. ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑκαι το ψέμμα του το βιώνω με τον πιο επώδυνο τρόπο.
    Ο κ. Παπαδήμος τον κράτησε ίδιο στη θέση του.
    Πώς μπορώ να περιμένω κάτι καλύτερο από αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Eμπορας υγειας η ασθενειας &θανατου ως ποτε θα κοροιδευει τους ελληνες ασφαλιζμενους..πληρωνε ελληνα πολιτη ,και ο λοβερσος θα χωριζει τα μερτικα...οπως γινεται αυτη την στιγμη στις μοναδες του ΟΚΑΝΑ η στα καταστηματα του ΙΚΑ πηγαινης να γραψεις το φαρμακο που αρμοζει στη διαγνωσει του ιατρου και σου λενε καταμουτρα τα εκοψε ο λοβερδος..η πηγενε στο λοβερδο..που καστρεψε την υγεια..ομως εχω ενα ερωτημα σαν δημοσιογραφος κ σπιλιοπουλε..δεν βραθηκατα στην αναγκη να στριμοξετε τον λοβερδο..η να υποθεσω επειδη εισται δ.υ προκατασκευαζετε τις ερωτησεις...τον ρωτησατε που βρισκετε η λιστα..των φαντασματων η εξαρτημενων..ολα εμειναν στα λογια τα μεγαλα...φαρμακα υπαρχουν στα νοσοκομεια...η τα περνουν κατω απο το τραπεζι..!!για ρωτηστε τον υπουργο..της λοβιτουρας..και της αρπαχτης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή