30/9/11

THE GREEK PARODY!

31/9/2011
Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση, θα έχει σίγουρα θέση στα εγχειρίδια του μέλλοντος, ως παράδειγμα προς αποφυγή. Η προχειρότητα, οι παραλείψεις, η ανοργανωσιά και η απουσία πολιτικού θάρρους, είναι χαρακτηριστικά που προκαλούν ανασφάλεια, ανησυχία και αβεβαιότητα στους πολίτες.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση “σέρνεται” πλέον πίσω από τις εξελίξεις! Υπό το κράτος πανικού, αποφασίζουν στο πόδι παράλογα μέτρα, τα οποία όταν έρχεται η ώρα αδυνατούν να εφαρμόσουν! Για παράδειγμα εξαγγέλλουν μέτρα που μεταβάλλουν δραματικά τα δεδομένα στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, που όμως στη συνέχεια -μέσα σε ένα 24ωρο- αφού πρώτα τα αλλάξουν τρεις φορές, στο τέλος τα μεταθέτουν για του χρόνου!

Δείτε την ιστορία με τις αποδείξεις. Μόλις τρεις μήνες πριν κλείσει η χρονιά, ζήτησαν από τους φορολογούμενους να καλύψουν (αναδρομικά) με αποδείξεις το 60% του ετήσιου εισοδήματος, χωρίς να περιλαμβάνονται λογαριασμοί, δίδακτρα κλπ. Μετά τη γενικευμένη κατακραυγή, λίγες ώρες μετά ανακοίνωσαν μείωση του ποσοστού στο 40%, στη συνέχεια προστέθηκαν στις αποδείξεις και αυτές των λογαριασμών και των διδάκτρων και λίγο πριν κλείσει το 24ωρο, μετέθεσαν το μέτρο για του χρόνου!

Τα ίδια και χειρότερα με την εργασιακή εφεδρεία, ένα μέτρο που έχει αποφασισθεί πολλές εβδομάδες (ή και μήνες) πριν. Παρ' όλα αυτά ζήτησαν από τις διοικήσεις 151 οργανισμών με μηδενικά χρονικά περιθώρια και θολά κριτήρια, τις καταστάσεις του προσωπικού που προτείνεται προς εφεδρεία. Οι περισσότερες από τις (διορισμένες) διοικήσεις, είτε για ρεαλιστικούς λόγους, είτε γιατί δεν ήθελαν να συγκρουστούν με το προσωπικό και τους συνδικαλιστές, δήλωσαν αδυναμία, και “πέταξαν το μπαλάκι” πίσω στην κυβέρνηση. Και ω του θαύματος, την επόμενη ημέρα οι φωστήρες υπουργοί (που θα έπρεπε να αποφασίσουν αυτοί πλέον ποιοι θα μπουν στις λίστες) διαπίστωσαν νομικά εμπόδια και αντικειμενικές δυσκολίες στην υλοποίηση του μέτρου!

Απίστευτες ιστορίες την ώρα που η χώρα καθημερινά βουλιάζει. Θυμηθείτε πόσες συγνώμες ζητήσαμε και πόσο ταπεινά παρακαλέσαμε τους τροϊκανούς να επιστρέψουν, αφού πρώτα τους διώξαμε άρον άρον. Θυμηθείτε την παρωδία με το τέλος ακινήτων, που αρχικά ήταν προσωρινό, την επόμενη διπλασιάστηκε (γιατί το υπολόγισαν λάθος) και την μεθεπομένη έγινε μόνιμο!

Δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν αντίστοιχη διαδικασία ευτελισμού της αξιοπρέπειας και του κύρους της χώρας, όπως αυτή στην οποία μας υπέβαλαν οι δανειστές μας προσφάτως. Να υποχρεώσουν τον πρωθυπουργό της χώρας να δεσμευτεί εγγράφως, αρνούμενοι την προφορική του διαβεβαίωση, για όσα θα κάνει προκειμένου να μας δώσουν την επόμενη δόση! Αν αυτό δεν είναι πρωτοφανές, τότε τι είναι;

Και ποια είναι η λύση, είναι το εύλογο ερώτημα; Αυτό και αν είναι δύσκολο να απαντηθεί! Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως οι χρυσές εφεδρείες του τόπου, είναι στο κάδρο με τη φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή.

δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ισοτιμία

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος2/10/11, 10:30 π.μ.

  καλυτερα ενα αθλιο τελος παρα μια αθλιοτητα διχως τελος ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θεωρώ δεδομένο ότι η Ελληνική κοινωνία-με κύριο εκφραστή τη πολιτική τάξη- δεν έχει το σθένος την ικανότητα και τη πίστη πάνω απ΄όλα να αντιμετωπίσει αυτή τη κρίση.
  Το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής πολιτικής δημοσιογραφίας συμβατό με τα παραπάνω δεδομένα και μη μπορώντας να παράγει ενναλακτική πολιτική αντίληψη όπως καιτο αντικείμενό τους οι πολιτικοί μας έχουν ζαλίσει με καινοφανείς κριτικές και υπερπληροφόρηση για τα αυτονόητα...που και αυτά τώρα τα λέμε αυτονόητα.
  Και για να μπώ στο θέμα η κριτική αν είχαμε λάβει νωρίτερα τα μέτρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα φαίνεται σωστή είναι μεν πεπερασμένης λογικής.Δηλαδή αν η κρίση μεγαλώσει ποιός μου λέει εμένα ότι αύριο δε θα λέτε γιατί στο τέλος του 2011 διώξαμε 30000 ΔΥ ενώ θα έπρεπε να διώξουμε 150000?Ας πουν τώρα φεύγουν 150000 και εσείς οι ίδιοι θα ουρλιάζετε!Άρα το θέμα όλων είναι να πέφτουν οι δόσεις αφού αγορές γιόκ.Υπάρχει άλλος τρόπος να βρεθούν λεφτά?Ποιός και πόσα?Εδώ σας θέλω στη δημιουργία πλούτου που απαιτεί καί πλούτο σκέψης.Τα υπόλοιπα τα βαρεθήκαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος2/10/11, 6:22 μ.μ.

  Παιδιά μην μπλέκεστε αδικα ,γιατι θα ξεχάσετε κι αυτά που ξέρετε.ΑΛΛΑ λέει η κοινή λογική και η οικονομική επιστήμη και ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ .Γι αυτό και κάθε φορα που είναι να πέσουμε ο από μηχανής (ΗΠΑ) Θεός επεμβαίνει.5 φορές μέχρι τώρα και βλέπουμε και υπάρχει εξήγηση γι αυτο.Μόλις έπεσε η Leaman Bros τό δολλάριο κατρακυλούσε γιά να σωθή η κατάστασις έπρεπε να τό ενισχύσει η Αμερ.Κυβέρνηση.Στην κατάσταση πού ήταν και είναι με 3 πολέμους άρα έξοδα τεράστια δεν μπορούσε να κάνει τίποτα τέτοιο.ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Ν ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΟ ΕΥΡΩ σκέφθηκαν ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ? τά υπόλοιπα εύκολα λύνονται ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟ....ΗΠΑ(μηχανής) Θεος μας. Ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το 2018; Αραγε θα είναι καλύτερη αυτή η χρονιά από τις προηγούμενες; Μια πρώτη εύκολη απάντηση είναι πως λογι...